به گزارش598، خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، به نقل از خبرگزاری رویترز، براساس گزارش موسسه تحقیقاتی صلح بینالمللی استکهلم (SIPRI) ، میزان صادرات چین بین سالهای ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۲ ، در مقایسه با ۵ سال پیش از آن، ۱۶۲ درصد رشد داشته است. در همین حال سهم جهانی صادرات تسلیحاتی چین از دو درصد به ۵ درصد افزایش یافته است.
به این ترتیب چین پنج درصد معاملات تسلیحات متعارف را به خود اختصاص داده است. طی سالهای 2003 تا 2007 این کشور تنها دو درصد صادرات سلاح جهان را در اختیار داشت.
مکان نخست فهرست بزرگترین صادرکنندگان سلاح به آمریکا تعلق دارد که 30 درصد معاملات را انجام می دهد و مکان دوم با 26 درصد به روسیه اختصاص دارد.
کشورهای آلمان و فرانسه با سهم 7 و 6 درصدی در بازار تسلیحات جهان، در مکانهای بعدی قرار دارند.
براساس گزارش این موسسه تحقیقاتی، ۵۵ درصد کل صادرات اسلحه چین به پاکستان است.
به این ترتیب چین با بیرون راندن انگلیس از جمع پنج کشور بزرگ صادر کننده سلاح، جای این کشور را بگیرد و این نخستین بار پس از پایان جنگ سرد است که تغییری در ترکیب پنج کشور پیشرو در این زمینه رخ داده است.
افزایش حجم صادرات سلاح از چین به ویژه به تحویل محمولههای بزرگ جنگ افزار به پاکستان مربوط میشود ولی به گفته کارشناسان موسسه تحقیقات صلح، این کشور در این اواخر به بزرگترین صادرکننده سلاح به چند کشور تبدیل شده است.
درکل طی سالهای 2008 تا 2012 در مقایسه با دوره پیشین یعنی از سال 2003 تا 2007 حجم معاملات تسلیحات متعارف در جهان 17 درصد افزایش داشته است.
47 درصد واردات سلاح طی سالهای 2008 تا 2012 به کشورهای آسیا و اقیانوسیه اختصاص داشته و هند با 12 درصد، چین با 6 درصد، پاکستان و کره جنوبی با 5 درصد و سنگاپور با 4 درصد مکانهای اول تا پنجم بزرگترین وارد کنندگان سلاح را در اختیار دارند.
حدود 7 درصد کل واردات سلاح به کشورهای عربی حوزه خلیج فارس اختصاص دارد که مهمترین تامین کننده سلاح آنها آمریکا است.
علاوه براین در این گزارش اشاره شده که 71 درصد تسلیحاتی که طی این سالها در اختیار سوریه قرار گرفته و 66 درصد جنگ افزارهای صادر شده به ونزوئلا از سوی روسیه تامین شده است.