به گزارش 598 به نقل از خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، جلسه علنی صبح امروز (یکشنبه) نمایندگان مجلس شورای اسلامی با دستور کار بررسی تنخواه دولت و رأی اعتماد به محمدحسن طریقتمنفرد وزیر پیشنهادی دولت برای تصدی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به ریاست علی لاریجانی آغاز شد.
طبق آییننامه داخلی مجلس، در مورد هر وزیر دو نفر از نمایندگان مخالف و دو نفر ازنمایندگان موافق با حفظ ترتیب یکنفر مخالف و موافق هرکدام براى مدت پانزده دقیقه فرصت اعلام نظر خواهند داشت.
پس از آن وزیر و در صورت صلاحدید رئیسجمهور، به مدت سى دقیقه براى دفاع از برنامه و صلاحیت وزیر مطروحه وقت خواهند داشت.
پس از آن رأىگیرى به عمل مىآید و شمارش و اعلام نتیجه آراء پس از رأىگیرى صورت خواهد گرفت.
*حضور احمدینژاد در مجلس برای دفاع از طریقت منفرد
به گزارش فارس، محمود احمدینژاد رئیس جمهور کشورمان با استقبال محمدرضا باهنر، برای دفاع از محمدحسن طریقت منفرد وزریر پیشنهادی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی وارد صحن علنی مجلس شورای اسلامی شد.
علاوه بر طریقت منفرد، رحیمی، زریبافان، فروزنده، میرتاج الدینی، ممبینی و مرادی نیز به همراه رئیس جمهور در مجلس حضور یافتند.
*احمدینژاد مجلس را ترک کرد
رئیس جمهوری اسلامی ایران پس از دفاع از محمدحسن طریقت منفرد وزیر پیشنهادی دولت برای تصدی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، با بدرقه محمدرضا باهنر صحن مجلس را ترک کرد.
قرار است رئیس جمهور امروز سفری پروژهای به استان گیلان و مازندران هم داشته باشد.
*حیدرپور:طریقتمنفرد هیچگاه کلاننگری مورد نیاز بخش سلامت را نداشته است
به گزارش فارس، عوض حیدرپور نماینده شهرضا در مجلس شورای اسلامی در مخالفت با وزیر پیشنهادی دولت برای تصدی وزارتخانه بهداشت و درمان،گفت: تعدادی از دوستان به من مراجعه کردند که نمیخواهد مخالفت کنی، در عمر باقیمانده دولت اگر کسی آمد و خواست قبول کند باید دستش را هم ببوسیم. من هم موافقم اما اول باید صلاحیت عمومی را بررسی کنیم.
وی افزود: اگر صلاحیت عمومی جواب داد برای چند ماه آخر دولت به او رای میدهیم اما اگر بنا باشد کسی که اهلیت کار در وزارتخانه را نداشته باشد، صلاح نیست حتی برای یک روز هم به او رای دهیم.
حیدرپور ادامه داد: رئیسجمهور اعلام کردند که وزیر پیشنهادی اهل پژوهش است؛ اما ما حتی یک مقاله پژوهشی از وی ندیدیم. همه وزرای قبلی ما دانشیار و استاد تمام بودند.
وی با بیان اینکه طریقت منفرد از اول مجلس هفتم به کمیسیونها میآمد، گفت: مطالبات مردم، خواست مقام معظم رهبری و آنچه که وظیفه وزارت بهداشت و درمان است، مشخص است. اما همیشه همه اظهار نظرهای وزیر پیشنهادی ناشی از این بود که خواستههای خودش را تعمیم دهد و بقبولاند که این خواستهها منطبق بر سیاستها و اصول کلی مورد نیاز مردم و مطالبات مقام معظم رهبری نبوده است.
این نماینده مجلس ادامه داد: در طول این سالها که او در کمیسیونها میآمد نظراتش منطبق بر خواست خدا نبوده و عمل نکرده. رفتارهای او عمدتا در جهت حب نفس و تامین نظرهای خودش بوده و کاری به بهبود وضع بهداشتی نداشته است.
حیدرپور افزود: طریقت منفرد هیچ گاه کلان نگری مورد نیاز بخش سلامت را نداشته است. هر فردی که میخواهد مسئول شود باید مصلحتهای عمومی را داشته باشد.
وی ادامه داد: چگونه برای اینکه چند ماه به پایان دولت مانده است مصلحت اندیشی کنیم و به فردی که صلاحیتهای لازم برای تصدی وزارتخانه را ندارد، رای بدهیم.
این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: وزیر پیشنهادی فاقد رفتارهای عقلی و اندیشههای صحیح برای اداره وزارت بهداشت و درمان است. حرفها، شعارها و عزل و نصبهایی که در طول دوره سرپرستیاش بوده نشان میدهد که او صلاحیت لازم را ندارد و من از دوستان خواهش میکنم مصلحت اندیشی نکنند وزارتخانه بیصاحب نمیماند.
*تأمینی:طریقت از تریبون مجلس قول ندهد
همچنین حسن تأمینی لیچایی نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی در مخالفت با انتخاب محمدحسن طریقت منفرد وزیر پیشنهادی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اظهار داشت: با توجه به اینکه میدانیم زحمات بسیار زیادی در حوزه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشیده شده است، حیف دیدم که نیایم و نکاتی را با توجه به اینکه میدانم وزیری که حتی یک روز در دانشگاه و یا معاون وزیر نبوده، معرفی شده، مطرح نکنم و بخواهیم زحماتی که کشیده شده بر باد برود.
وی افزود: مخالفت بنده غرض شخصی نیست و تنها احساس تکلیف کردم که بیاناتی را ارائه کنم.
نایب رئیس کمیسیون بهداشت مجلس با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه سلامت محور همه چیز حتی عروج انسان است، خاطرنشان کرد: بدانید که امروز در مورد مسئله بسیار مهمی تصمیمگیری میکنیم و باید با حساسیت بیشتری به این مسئله نگاه شود.
تأمینی خاطرنشان کرد: مقام معظم رهبری فرمودند که باید کاری کنیم که وقتی فردی بیمار میشود جز رنج درد، رنج دیگری نداشته باشد و اگر قانون اجرا شود همه مشکلات حل میشود.
نماینده رشت با بیان اینکه رئیس جمهور در جلسه امروز گفت که مردم سختیهای زیادی را در بخش سلامت متحمل میشوند، تصریح کرد: خود آقای رئیس جمهور 2 سال پیش از تریبون مجلس اعلام کرد که ما پزشک خانواده را تا سال بعد در همه کشور اجرایی میکنیم، پس چرا اجرایی نشد؟ همچنین دکتر طریقت هفته پیش در یکی از شبکههای صدا و سیما اعلام کرد که این طرح تاکنون اجرایی نشده، در حالی که کارهایی در این راستا انجام شده بود.
وی با بیان اینکه طرح پزشک خانواده باید اجرایی شود، ادامه داد: وزارت بهداشت چه اندازه اختیارات دارد، در بند ب ماده 38 برنامه پنجم توسعه اعلام شده که وزارت بهداشت به عنوان سیاستگذار و ناظر عالی سلامت در کشور باشد، در حالی که واقعیت اینگونه نیست.
نایب رئیس کمیسیون بهداشت مجلس گفت: همچنین در بند (ب) ماده 37 قانون برنامه توسعه اعلام شده که به اورژانسها، پایگاههای امداد هوایی، پایگاه امداد موتوری و پایگاه امداد دریای توجه شود، در حالی که همین دیروز شاهد بودم که پرسنل یکی از اورژانسها که تا حقوقشان را دریافت نکرده بودن دست به تجمع نسبی زده بودند، چه کسی باید پاسخگو باشد اگر ما شرایط را فراهم نکنیم، قطعا با مشکل مواجه میشویم.
وی با اشاره به حضور دکتر طریقت منفرد به کمیسیون بهداشت مجلس اضافه کرد: خود آقای دکتر طریقت منفرد در کمیسیون بهداشت اعلام کرد که واقعا نمیتواند در این مدت کاری انجام دهد و معتقدم که از همین الآن که میگویید نمیشود کاری کرد، اگر میخواهید آثار و باقیات بگذارید همین الأن استعفا خود را به هیئت رئیسه اعلام کنید.
تأمینی ادامه داد: شما باید با رئیس جمهور تعیین تکلیف میکردید که آقای رئیس جمهور من چگونه میتوانم وزارتخانه را اداره کنم در حالی که امروز 26 اسفند است و ما هنوز نمیتوانیم حقوق بدهیم.
وی با بیان اینکه امروز مشکلات داروی کشور خود یک مثنوی است، بیان داشت: چگونه میخواهید امروز از مردم حمایت کنید، چگونه میتوانیم کسب جایگاه نخست سلامت آحاد مردم در منطقه تا سال 1404 باشیم در حالی که نمیتوانیم حقوق بدهیم، طرح پزشک خانواده نیمه مانده مشکلات بیمه نیز تجمیع شده است.
نایب رئیس کمیسیون بهداشت مجلس با بیان اینکه از دکتر طریقت تقاضا دارم که از پشت تریبون مجلس قول ندهد، گفت: واقعا چگونه میتوان این مشکلات را حل کرد، آیا قولی از رئیس جمهور گرفتهاید که مشکل را حل کنید.
تأمینی خاطرنشان کرد: بنده به عنوان فردی که بیش از دو دهه در وزارت بهداشت خدمت کردم، معتقدم که با این شرایط و با این وزیر نمیتوان به چشمانداز روشن رسید و در آینده با مشکل مواجه خواهیم شد و با توجه به ارادتی که به شخص آقای طریقت منفرد و رئیس جمهور دارم میخواهم که تجدیدنظری در این ارتباط صورت گیرد.
*بشیری:طریقت منفرد توان خدمت اداره وزارت بهداشت و حل مشکلات درمانی را دارد
فرهاد بشیری نماینده مردم پاکدشت که در جلسه علنی امروز(یکشنبه) در موافقت با گزینه پیشنهادی رئیس جمهور برای تصدی وزارت بهداشت سخن میگفت در واکنش به اظهارنظر یکی از نمایندگان درباره اینکه طریقت منفرد صلاحیت عمومی برای تصدی وزارت بهداشت و درمان را ندارد، گفت:یقینا آقای رئیس جمهور وقتی شخصی را به عنوان گزینه پیشنهادی برای یک دستگاه اجرایی معرفی میکند، برای صلاحیت عمومی وی از دستگاههای مربوطه استعلام میگیرد.
وی با بیان اینکه نمایندگان مردم در مجلس انتظار دارند، محمد حسن طریقت منفرد برنامه 5 ساله توسعه را به درستی اجرا کند، افزود: با توجه به مدت خدمتگذاری باقیمانده، انتظار این است که آقای طریقت منفرد، برای اجرایی کردن انتظارات مردم و نمایندگان اقدامات لازم را اعمال کند.
نماینده مردم پاکدشت با بیان اینکه طرح پزشک خانواده و بهبود سیستم اورژانس کشور برای مقابله با حوادث رانندگی از جمله برنامههایی است که مجلس انتظار دارد وزیر بهداشت با جدیت آن را دنبال کند، تصریح کرد: ایجاد واحدهای سلامت بهداشتی با تجهیزات مهم درمانی در مناطق محروم باید در اولویت برنامههای آقای طریقت باشد.
بشیری با بیان اینکه لازم است وزارت بهداشت با توجه قرار دادن استانداردهای بینالمللی سلامت، اهمیت ویژهای به امنیت غذایی مردم بدهد، گفت: اکنون که آقای طریقت منفرد سرپرستی وزارت بهداشت را برعهده دارد ما شاهد خدمات بسیاری از ایشان در وزارت بهداشت بودهایم و انتظار داریم با استمرار این خدمات زمینه مناسبی برای کیفیت سیستمهای بهداشتی داشته باشیم.
وی با اشاره به حوادث رانندگی گفت: متاسفانه وضعیت خوبی در امنیت جادهها نداریم و انتظار داریم با بهبود وضعیت اورژانس کشور شاهد کاهش تلفات رانندگی باشیم.
بشیری در پایان از نمایندگان خواست به گزینه پیشنهادی رئیس جمهور برای تصدی وزارت بهداشت رأی مثبت بدهند.
* قاضیزاده:طریقت منفرد از نویسندگان برنامه پنجم بوده/ اعتقاد به برنامه مشکلات اجرایی را حل میکند
به گزارش فارس، امیرحسین قاضیزاده نماینده مردم مشهد که در موافقت با گزینه پیشنهادی رئیسجمهور برای وزارت بهداشت در جلسه علنی امروز یکشنبه مجلس سخن میگفت اظهار داشت: برای اینکه صلاحیت یک وزیر برای وزارتخانه خاص را مورد بررسی قرار دهیم باید برخی معیارها از جمله توانایی و تحصیلات و کارآمدی آن مسئول مورد بررسی قرار گیرد.
وی با بیان اینکه برخی وزرا به دلیل آنکه به برنامه پنجم اعتقاد نداشتند با مشکلات اجرایی مواجه میشدند افزود: یکی از افتخارات آقای دکتر طریقت منفرد این است که در نگارش برنامه پنجم جزء برنامهنویسها بوده است و بنابراین به برنامه پنجم اعتقاد دارد.
نماینده مردم مشهد افزود: بنده از زمانی که رئیس دانشگاه علوم پزشکی سمنان بودهام آقای طریقت منفرد را که عضوهیئت علمی دانشگاه سمنان بود میشناختم و از همین رو میتوانم بگویم که ایشان فردی متدین، متعهد و مومن است.
قاضیزاده با بیان اینکه تمام همت طریقت منفرد جز دلسوزی برای محرومیت و مستضعفین نیست افزود: آقای طریقت منفرد وقتی در مرکز پژوهشهای مجلس بوده است نیز در کمیسیون بهداشت حضور مییافت و ما از ایشان کمک میگرفتیم.
وی با بیان اینکه گزینه پیشنهادی رئیسجمهور برای تصدی وزارت بهداشت سابقه مناسبی برای اداره وزارت بهداشت دارد گفت: آقای طریقت منفرد متعهدانه و دلسوزانه کار میکند و انشاءالله دلسوزانه وزارت بهداشت را نیز اداره خواهد کرد.
* نعمتی:طریقت منفرد در بین همکارانش به فردی عصبانیمزاج مشهور است
به گزارش فارس، بهروز نعمتی نماینده مردم اسدآباد در مجلس صبح امروز (یکشنبه) به عنوان مخالف وزیر پیشنهادی بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، اظهار داشت: آقای طریقت منفرد! شما در بین همکارانتان به عنوان یک فرد عصبانی مشهور هستید و این موضوع باعث شده بسیاری از افراد نتوانند با شما همکاری کنند.
نماینده مردم اسدآباد در مجلس تصریح کرد: در 3 دوره، مدیریت شما در مجموعه بیمارستان امام حسین همواره از افراد ناتوان، بله قربانگو و ضعیف استفاده کردید که باعث ورشستگی آن شدید.
وی افزود: امروز بسیاری از افرادی که شما با آنها مخالفت و اخراجشان کردید مدیرانی پر توان، خلاق و نخبگانی هستند که سالهای سال در کشور آزمون پس دادهاند؛ شما که تحمل افراد توانمند و خبره را ندارید چگونه میتوانید با سیل عظیم مردم دارای مشکل مواجه شوید.
نعمتی با بیان اینکه آیا حضرتعالی به عنوان فردی که در نقاط مختلف بویژه سازمان تأمین اجتماعی مدعی برنامهریزی هستید در این مدت چه کارهایی انجام دادهاید، گفت: شما اعلام کردید ظرف مدت 6 دقیقه میشود شقالقمر کرد اما در این 2 ماه و نیم چه قدمی برداشتهاید.
نماینده مردم اسدآباد در مجلس تصریح کرد: در خصوص بدهی بیمارستانها و نیمه تعطیل شدن آنها توانستهاید کاری انجام دهید؟ در این مدت که بسیاری از شهرستانها از داشتن پزشک متخصص محرومند آیا شما 50 پزشک متخصص به جاهای مختلف کشور اعزام کردید؟
وی ادامه داد: شما مطرح کردید که سال ساماندهی پزشک خانواده است، امروز در روستاهایی که 5 هزار جمعیت دارد یک پزشک عمومی و یا حتی یک پرستار نیز حضور ندارند.
نعمتی در پایان خاطرنشان کرد: مطلب دیگر زیرمیزیهایی است که در بیمارستان شما وجود دارد و شما بر روی آنها چشم بستید که در جلسه دیروز هم مطرح شد اما جوابی به آن ندادید.
* قاضی پور:تغییرات فراوان در وزارت بهداشت و خودگردان کردن بیمارستانها چه معنایی دارد
نادر قاضیپور نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی در جلسه صبح امروز مجلس شورای اسلامی و در مخالفت با وزارت پیشنهادی محمدحسن طریقتمنفرد با عرض تبریک فرارسیدن سالروز ولادت حضرت زینب(س) گفت: آقای منفرد شما زمانی که به وزارت رسیدید، آیا ضرایب جراحی چشمپزشکی که نسبت به جراحی مغز و اعصاب و کلیه و سایر موارد بسیار بالاتر است کاهش خواهید داد و عدالت را اجرا خواهید کرد. آیا شما برنامهای برای اجرای عدالت در تمام رشتههای تخصصی پزشکی خواهید داشت؟
وی افزود: آقای منفرد شما جزو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی هستید. آیا در طول ده سال گذشته کار آموزشی بهداشتی و درمانی کردهاید؟
نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: شما چرا در بیمارستان خود کار آموزشی انجام ندادهاید؟ شما که دائم مامور به اجرای خدمت در دستگاههای اجرایی دیگر نبودهاید.
قاضیپور گفت: ما در خصوص وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی 5 محور داریم که اولین محور آن حسن برخورد است. حضرت عالی در بند اول یعنی حسن برخورد، برخوردی تند با نیروهای زیر مجموعه خود دارید. شما در برنامه زنده تلویزیونی گفتهاید که ما را سزارین کردهاید این حرف در شان وزیر نیست.
وی افزود: در حوزه آموزشی شما طی ده سال گذشته چند دانشجو، کلاس و درس داشتهاید؟ شما در طول ده سال گذشته چند عمل در بیمارستان امام حسین (ع) داشتهاید؟ آیا درست است که پزشکان جوان در بیمارستان صدر به اسم شما عملی را انجام دهند و پول آن را به شما بدهند؟
قاضیپور گفت: آقای منفرد شما سوابق درخشان چشمپزشکی ندارید. جزو صد پزشک برتر ایران نیستید. در مدیریت سوانح کار مطلوبی را ارائه ندادهاید. چرا از معاونت درمانی کمیته امداد برکنار شدید؟ چرا طی ده سال گذشته سه بار از بیمارستان امام حسین(ع) عزل شدید؟ جریان اخراج کارگران عزیز بیمارستان چه بود؟ چرا حق کارگران را ضایع کردید؟ شما در دوران ریاست خود در بیمارستان امام حسین سبب شدید که این بیمارستان زیانده شود.
وی افزود: آقای وزیر چرا رئیس بیمارستان امام حسین(ع) برکنار شد؟ شما میخواهید در بیمارستان صدر فعالیت خود را ادامه دهید در حالیکه سریدوزیهای بیمارستان صدر معروف است و یک متخصص قلب 50 اکو را بدون برنامه عملی انجام میدهد و حضرت عالی سهامدار آن بیمارستان هستید.
نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: آیا حضرت عالی با بیمارستانهای متخلف برخورد خواهید کرد و برنامه شما در چشمانداز برنامه 1400 چیست تا کشور را در مسیر درمانی درست خود قرار دهید؟
قاضیپور گفت: آقای منفرد شما در این دوره کوتاه تغییرات فراوانی را انجام دادهاید. در این مدت فقط دو بار مدیرکل حوزه وزارت را تغییر دادهاید. مدیرکل حراست، معاونت آموزشی، مسئول دبیرخانه شورای تخصصی آموزشی، رئیس سازمان غذا و دارو و در حوزه آموزشی هشت مسئول عوض کردهاید و به روابط عمومی هم رحم نکردهاید و 28 تغییر عمده انجام دادهاید.
وی افزود: آقای منفرد شما در حوزه دارو و ارز مربوط به آن اظهار نظرهای مختلفی را داشتید. آقای رحیمی قرارداد شما و وزیر بهداشت در حوزه دارو برای واردات آن با ارز مرجع چه معنایی دارد؟
نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: شما چطور توانستهاید اجازه دهید که پول ارز دارو از ارز غیر مرجع تامین شود؟
وی افزود: شنیدهها حاکی است که به زودی تمام بیمارستانهای دولتی خودگردان خواهد شد. آیا مستضعفان و افراد تحت پوشش کمیته امداد چگونه زندگی خواهند کرد؟ آیا جنازهها در بیمارستان ها به گروگان خواهد گرفته شد؟
نماینده مردم ارومیه تصریح کرد: در پرداخت بدهی بیمارستان ها در خصوص بحث بهداشت و دارو چگونه فعالیت خواهید کرد؟ در بودجه سال 92 بودجه کافی نگذاشتهاند آیا اعتبار کافی برای اجرای طرح پزشک خانواده دارید؟
وی افزود: آیا برنامهای برای استفاده از پزشک متخصص در مناطق محروم خواهید داشت؟ برنامه شما برای تامین داروی مورد نیاز بیماران سرطانی چیست؟ برنامه شما برای تولید داخلی در سال توجه به تولید ملی چیست؟
قاضی پور ادامه داد: من خطاب به موافقان آقای وزیر میگویم که استدلال آنها برای رای دادن به وزیر به دلیل زمان باقیمانده به پایان دولت بسیار کم است و باید برای هر ثانیه نیز ارزش قائل شد.
*طریقتمنفرد:بنده در حوزه تجربیات جهانی بهداشت مطالعه داشتهام
به گزارش فارس، محمدحسن طریقت منفرد وزیر پیشنهادی بهداشت، درمان و آموزش پزشکی صبح امروز یکشنبه با حضور در صحن علنی مجلس ضمن تبریک ایام ولادت حضرت زینب(س) از اظهارات احمدینژاد و حسن اعتماد وی تشکر کرد و اظهار داشت: امروز در خانه ملت افکار و باورها و تخصصهای 40 ساله خود را در حوزه سلامت و نظام بهداشت و درمان عرضه میکنم.
طریقت منفرد با بیان اینکه صحبت کردن درباره عملکرد خود سخت است، ادامه داد: با توجه به رویه اخذ امر رایگیری از مجلس لازم است که در مقدمه به سوابق تحصیلی و شغلی خود اشاره کنم.
سرپرست وزارت بهداشت تصریح کرد:در سال 1344 پس از اخذ دیپلم متوسطه برای ادامه تحصیل به خارج از کشور رفتم و به علت وضعیت سیاسی امکان مراجعه به کشور را تا انقلاب شکوهمند اسلامی نداشتم.
وی افزود: امروز مدیریت بهداشت و درمان در دنیا تجربیات و یافتههای قابل توجهی دارد که اگر این تجربههای جهانی با آموزههای اسلامی و انسانی تلفیق شود میتواند کرامت انسانی را محقق کرده و وسیله بندگی حق تعالی را فراهم آورد.
طریقتمنفرد با بیان اینکه بنده در تجارب جهانی در حوزه بهداشت و درمان مطالعه داشتم و از نزدیک قوت و ضعف آن را مشاهده کردهام و به آنچه میگویم ایمان دارم، اظهار داشت: از سال 58 که افتخار مراجعت به کشور را پیدا کردم در کنار انجام وظیفه پزشکی حدود 10 سال مسئول آموزشی بخش چشم دانشگاه شهید بهشتی و سه بار در مقاطع مختلف رئیس بزرگترین بیمارستان دانشگاه بودم؛ در زمان دفاع مقدس و حملات به تاسیسات نفتی مسئول بهداریهای وزارت نفت بودم. در عین حال که معلم و عضو هیئت امنای دانشگاه علوم پزشکی بودم، افتخار اجرای قانون الزام بیمه درمان سازمان تامین اجتماعی و پایهگذاری آن را نیز داشتم.
طریقت منفرد با بیان اینکه راهاندازی بیمه درمان کمیته امداد حضرت امام(ره) و اجرای سطح اول پزشک خانواده به کمک مدیران دلسوز آن نهاد برای نخستین بار در کشور افتخار دیگر بنده است، اظهار داشت: حضور در معاونت سیاستگذاری و برنامهریزی وزارت وقت رفاه باعث شد تا مشکلات بیمهای کشور را دریابم.
وی تجربه همکاری با مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی را از دیگر سوابق خود برشمرد و افزود: در تدوین قوانین برنامه سوم، چهارم و پنجم توسعه به عنوان کارشناس مشارکت جدی داشتهام و همواره در بحثهای مربوط به آسیبشناسی نظام سلامت کشور حضور داشتم.
وزیر پیشنهادی وزارت بهداشت با بیان اینکه تقدیر از کارهای انجام شده و تکرار آن شکر نعمت است، گفت: بنده در بحث سلامت اعتقاد دارم که باید به نیمه خالی وظایف خودمان توجه کنیم و دنبال خلاها و فعالیتهای ناتمام و تکمیل زنجیره خدمات درمانی برای هموطنان باشیم.
طریقت منفرد افزود: این دیدگاه به معنی نفی کارهای انجام شده در نظام سلامت کشور نیست؛ در اینجا جا دارد از خدمات خانم وحید دستجردی که بنده از ارادتمندان ایشان و پدر مرحومشان از اول انقلاب بودم تشکر کنم.
وی با بیان اینکه بخش سلامت پیشرفتهای معجزهآسایی بخصوص در تربیت نیروی انسانی داشته است یادآور شد: در اول انقلاب اکثر پزشکان پاکستانی و هندی بودند. اما به یمن انقلاب اسلامی و برکت خون شهداء و همچنین همت مردم و هدایت حاکمیت و زحمات بیوقفه دلسوزان این بخش در حال حاضر حدود 300 هزار نیروی انسانی در رشتههای مختلف پزشکی و پیراپزشکی تربیت شدهاند.
طریقت منفرد بخش دیگری از رشد بخش سلامت در سالهای پس از انقلاب را برشمرد و گفت: امروز شاهد پیشرفت مطلوب علم و فناوری دراین حوزه هستیم؛ به عنوان یک ایرانی به پاس این زحمات شکر میکنم و دست همه مسببان آن را میبوسم.
وزیر پیشنهادی برای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه این دستاوردها قسمت پر لیوان است تصریح کرد: حال قسمت خالی لیوان که مسئولین این بخش وظیفه پرکردن آن را دارند این است که هنوز مردم شهد شیرین این خدمات را نچشیدهاند.
طریقت منفرد افزود: در سال گذشته حدود 40 هزار میلیارد تومان در بخش بهداشت و درمان هزینه شده است که از این مقدار حدود 15 هزار میلیارد تومان توسط بودجه عمومی و اعتبارات بیمهای تامین شده و مردم نزدیک به 25 هزار میلیارد تومان را مستقیم از جیبشان پرداختهاند.
وی در همین زمینه گفت: توجه داشته باشید که پرداخت هزینهها در بسیاری از بخشها غالبا اختیاری است و مردم امکان مدیریت آن را در محدودیتها دارند. اما در بخش سلامت مردم نه تنها قدرت انتخاب ندارند بلکه قادر به تغییر این پرداختها نیز نیستند و کاملا تسلیم دستورها و تجویز پزشک هستند. به همین دلیل بازتاب رضایت یا عدم رضایت مردم در این بخش از سایر بخشها حساس تر و شکنندهتر است.
وزیر پیشنهادی برای وزارت بهداشت اضافه کرد: علیرغم تحمل این بار سنگین مالی که حدود 25 هزار میلیارد در سال گذشته بوده است هنوز مردم از خدماتی که دریافت کردهاند راضی نیستند.
طریقت منفرد همچنین سوالهایی درباره بخش سلامت و لزوم توجه به این بخش مطرح کرد.
به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، وزیر پیشنهادی بهداشت و درمان ادامه داد: من اطمینان دارم نمایندگان محترم مجلس تلاش فراوانی برای رفع مشکلات مردم دارند و این تلاش نیز مورد توجه همه قرار دارد.
وی افزود: تلاش و جدیت در شرایط عادی در حد وسع است و باید در حد قدرت باشد و باید در شرایط فعلی با تمام قدرت برای حفظ استقلال کشور در شرایط تحریم تلاش کنیم.
طریقت منفرد ادامه داد: به عبارتی دیگری وظیفه مسئولین وقت تلاش برای اجرای قوانین همچون اجرای برنامه پنجساله پنجم توسعه در حد طاقت و عنایت و توجه به قانون برنامه و بودجه در حد سخاوت است.
وی افزود: سرلوحه ما در خصوص اجرای قانون، اول از همه حداکثر پوشش در تغییر سبک زندگی مردم برای حفظ بهداشت همگانی از طریق اطلاع رسانی، فرهنگسازی و تغیر رفتار است که راهکاری برای مقابله با بیماریهای غیر واگیر است که کشور را در چند سال آینده درگیر خواهد نمود.
وزیر پیشنهادی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: کاهش پرداخت مستقیم از سوی مردم به زیر 30 درصد که در وضعیت فعلی از افزایش کارایی مراکز بهداشتی عمومی که بیش از 80 درصد تجهیزات پزشکی کشور را در اختیار دارند و میتوانند پاسخگوی نیاز اکثریت جامعه باشند، باید با هزینه محدود باشد و کرامت مردم حفظ شود.
طریقتمنفرد ادامه داد: یکی از تجربههای خوب دنیا استفاده از دستورالعملهای بالینی است که میتواند نقش مناسبی در کاهش هزینهها و افزایش خدمات ایفا کند.
وی افزود: امروزه متخصصین و صاحبنظران بینالمللی بر این نکته تاکید دارند که بشر با گسترش صنعت تولید مواد غذایی از طریق فعل و انفعالات غیر طبیعی سبب گسترش بیماریها میشود.
وزیر پیشنهادی بهداشت درمان و آموزش بهداشت ادامه داد: امروز بسیاری از گزارشها مؤید این است که میزان تولید محصولات طبیعی به گونهای است که در دنیا هیچ گرسنهای باقی نمیماند در حالی که حدود 90 درصد مواد غذایی سالم صرف تامین دام پرورشی میشود و مواد غذایی سالم را به محصولاتی تبدیل میکند که مصرف آنها مولد اصلی بسیاری از بیماریها است.
طریقتمنفرد ادامه داد: محصول شیمیایی که با استفاده از عناصر شیمیایی تامین میشوند، دارای معایب فراوانی هستند به طوری که افراد مطلع در جهان استفاده از مواد غذایی که از مواد غیرمضر تامین میشوند را ترجیح میدهند.
وی افزود: برنامه وزارت بهداشت این است که با استفاده از راهکارهای علمی و حداکثر استفاده از رسانهها برای تغییر سبک زندگی انشاءالله مردمی شریف ایران قانع شوند که سبک زندگی امروز به نفع آنها نیست چرا که در تاریخ کشور ما و در توصیههای دینی این مسئله به خوبی دیده شده است.
وی ادامه داد: آیا تامین حقوق اساسی مردم که در قانون اساسی پیرامون بحث بهداشت و درمان آمده الزامی نیست تا در دریافت خدمات بهداشت و درمان احساس سرخوردگی نکنند.
وزیر پیشنهادی بهداشت درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: امروز ساماندهی بحث بهداشت و درمان به دلیل امکانات امروز و پیشرفتهای عالی که پس از انقلاب روی داده سادهتر از سایر بخشها است.
طریقتمنفرد ادامه داد: عزیزان من در این مدت کوتاه امکان فعالیت بدون راهنمایی شما عزیزان مقدور نیست و در این مدت کوتاه مطمئن هستم که حضور مستمر شما عزیزان در مجموع وزارت بهداشت لازم است.طریقت منفرد ادامه داد: بنده هم از موافقین محترم و به خصوص از مخالفین محترم نیز تشکر میکنم و تنها به چند مورد از ابهامات مطرح شده اشاره میکنم.
وی افزود: گفته شد که بنده 3 بار رئیس بیمارستان امام حسین (ع) بودهام و هر 3 بار عزل شدهام. اولین بار بنده ماموریت پیدا کردم که برای اجرای قانون الزام به سازمان تامین اجتماعی بروم و با کمک خدا توانستیم به کارگران امکانات بهداشت و درمان را برگردانیم.
وزیر پیشنهادی بهداشت و درمان تاکید کرد: بار دوم رئیس دانشگاه عوض شده بود و مجددا بنده را به ریاست بیمارستان منصوب کرد و این بار نیز برای کمک به اجرای بیمه درمان کمیته امداد امام خمینی (ره) رفتم و توانستیم پزشک خانواده را در سطح اول اجرا کنیم.
وی خاطرنشان کرد: بار سوم نیز رئیس دانشگاه تغییر کرده بود و بنده را به ریاست بیمارستان منصوب کرد که مدتی بعد به وزارت رفاه رفتم و در 3 دوره در معاونت این وزارت مشغول بودم. پس من مقصر در عزل نبودم بلکه افتخار خدمت بیشتر را داشتم.
طریقت منفرد خاطرنشان کرد: در خصوص بیمارستان صدر هم تقاضا دارم از آقای محجوب که در تحقیق و تفحص مجلس از سازمان تامین اجتماعی بود سوال شود. این بیمارستان بر اساس قانون اداره میشود و متعلق به تامین اجتماعی است و سهامداران فقط آن را اجاره کردهاند و ربطی به خصوصیسازی ندارد.
وزیر پیشنهادی دولت برای تصدی وزارت بهداشت و درمان در پایان سخنان خود از نمایندگان تقاضای یاری برای اداره هرچه بهتر این وزارتخانه داشت.
* طریقتمنفرد وزیر بهداشت شد
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز (سهشنبه) پس از استماع اظهارات نمایندگان مخالف و موافق و همچنین سخنان رئیسجمهور، با 113 رأی موافق، 99 رای مخالف و 12 رای ممتنع از مجموع 224 آرای مأخوذه، با تصدی محمدحسن طریقت منفرد بر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی موافقت کردند.
گفتنی است رای طریقت منفرد حداقل شرایط اکثریت، یعنی نصف به علاوه یک رای را دارا بود.
طریقت منفرد در تاریخ 7 دی 1391 در پی عزل مرضیه وحید دستجردی از سوی رئیس جمهور سرپرست «وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی» شد.
وی در سالهای گذشته عضو هیئت مدیره و معاونت درمان سازمان تأمین اجتماعی، معاونت سیاستگذاری و برنامهریزی وزارت رفاه و تأمین اجتماعی، مدیر دفتر مطالعات اجتماعی مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی، مسئول بیمه و درمان کمیته امداد امام خمینی(ره)، مسئول بهداشت و درمان وزارت نفت، عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و هیأت امناء دانشگاه علوم پزشکی سمنان و نیز ریاست بیمارستان امام حسین(ع) را بر عهده داشت.