به گزارش 598 به نقل از خبرگزاری فارس، حجتالاسلام حسن روحانی که در نشست هفتگی جامعه وعاظ تهران سخن میگفت، اظهار داشت: بر اساس آمار رسمی رشد اقتصادی کشور در برنامه چهارم و در فاصله سالهای 84 تا 88 معادل 5/4 درصد بوده در حالی که هدف برنامه رشد 8 درصد بوده است.
وی تصریح کرد: این امر نشان میدهد که دولت نهم در این فاصله، 5/3 درصد از برنامه عقب بوده و حداکثر 56 درصد هدف برنامه تحقق یافته است.
عضو ارشد جامعه روحانیت مبارز اظهار داشت: معیار ارزیابی عملکرد دولتها، برنامههای توسعه پنجساله و چشمانداز 20 ساله است.
روحانی بر همین اساس متذکر شد: گر چه دولتهای نهم و دهم اقدامات مفیدی انجام دادهاند ولی در مقایسه با آنچه که در برنامههای توسعه پنجساله و سند چشمانداز ترسیم شده، از برنامه و سند چشمانداز بسیار عقب افتادهاند.
وی ادامه داد: درآمد ارزی دولت در 7 سال گذشته معادل 698 میلیارد دلار بوده و با احتساب درآمدِ سال 91 به رقمی حدود 760 میلیارد دلار میرسد که هیچ یک از دولتهای قبلی چنین فرصتی را در اختیار نداشتهاند.
روحانی با بیان اینکه مردم با تورم و گرانی کمسابقه و حتی بیسابقهای دستوپنجه نرم میکنند، خاطرنشان کرد: اینکه برخی مسئولین همه مشکلات را به گردن عوامل خارجی میاندازند، نادرست است.
وی در اثبات این سخن خود متذکر شد که حتی قبل از آثار تحریمها نیر اقدامات متناسب با درآمد ارزی بیسابقه کشور نبوده است.
عضو مجلس خبرگان رهبری با تأکید بر لزوم مشورت با متخصصان و همه نیروهای سیاسی شایسته در امور مختلف مدیریتی کشور اظهار داشت: رئیس جمهور بعدی وظیفه دارد معضلات امروز کشور را حل کند.
روحانی ادامه داد: هر چند این کار به تنهایی امکانپذیر نیست و نیازمند تیم اجرایی با تجربه و قوی و برنامه عملیاتی دقیق 4 ساله است.
ضرورت توجه جدی به برنامهمحوری در دولت آتی برای برون رفت از مشکلات فعلی، از نکاتی بود که در سخنان رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک تصریح شد.
روحانی همچنین توجه به شرایط جهانی و وضعیت کشور در مقایسه با سایر کشورها را در فرایند برنامهریزی، لازم دانست.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، در بخش دیگری از سخنانش اظهار داشت: با تقویت و بهبود دیپلماسی خارجی، میتوان شرایط بهتری برای توسعه اقتصادی کشور فراهم کرد.
روحانی افزود: وظیفه نهادهای دیپلماتیک آن است که نسبت به همه حقوق ملی در کنار حق هستهای در سطح بینالمللی تلاش کنند و حمایتهای جهانی را جلب کنند.
نماینده مقام معظم رهبری در شورایعالی امنیت ملی در خصوص مذاکره احتمالی با آمریکا نیز، اظهار داشت: رابطه با آمریکا، متفاوت از رابطه با دیگر کشورهاست؛ چون ایالات متحده بعد از پیروزی انقلاب اسلامی همواره در حال مخاصمه با جمهوری اسلامی ایران بوده است.
وی در عین حال گفت که رابطه دو کشور در شرایط مناسب و تأمین منافع ملی، با هماهنگی رهبری معظم انقلاب میتواند صورت گیرد و ادامه داد: نظر معظمله این نیست که ایران و آمریکا تا روز قیامت مذاکره یا رابطه نداشته باشند.
روحانی تأکید کرد: اگر شرایطی باشد که عزت و منافع کشور تأمین شود، مقام معظم رهبری اجازه مذاکره و رابطه را خواهند داد؛ همانطور که در مسائلی مانند عراق، افغانستان و پرونده هستهای بهصورت موقت و موردی بین دو کشور مذاکراتی انجام گرفته است.