کد خبر: ۱۲۰۵۱۱
زمان انتشار: ۱۴:۲۲     ۲۳ اسفند ۱۳۹۱
عضوهیئت علمی مرکز جمعیت شناسی آسیا و اقیانوسیه گفت: 34 درصد جمعیت ایران تا 40 سال آینده سالمند است یعنی از هر 4 نفر یک نفر سالمند است.

به گزارش 598، نادر مطیع حق شناس در گفت‌و گو با تسنیم درپاسخ به این پرسش که هم‌اکنون نیاز جامعه به فرزندآوری به چه میزان ضروری است، اظهار داشت: جمعیت ایران از دهه 80 نسبت به دهه‌های قبل با کاهش رشد جمعیت مواجه شد به‌گونه‌ای که نرخ رشد جمعیت از 1.6 در سال 1385 به 1.3 در سال 1390 رسید.

وی افزود: هم‌اکنون مشکل جامعه ایران نرخ رشد جمعیت نیست بلکه آنچه که مهم بوده و به دغدغه مسئولان نیز تبدیل شده است کاهش شدید نرخ باروری است یعنی نرخ باروری در سال 65 برای هر مادر ایرانی 6 فرزند بود که هم‌اکنون به 1 تا 2 فرزند رسیده است.

* آمارها حکایت دارد جمعیت کشور رو به سالمندی است

عضو هیئت علمی مرکز مطالعات و پژوهش‌های جمعیتی آسیا و اقیانوسیه با اشاره به اینکه هم‌اکنون ساختار جمعیت در کشور با توجه به کاهش زاد‌و‌ولد در حال تغییر است، گفت: آمارها حکایت از آن دارد که جمعیت کشور رو به سالمندی است.

حق‌شناس در پاسخ به این پرسش که ترکیب جمعیتی یک کشور باید به چگونه‌ای باشد که عنوان کشور سالمند را به آن داد، عنوان کرد: طبق تعریف سازمان بهداشت جهانی اگر در هر کشور سهم جمعیت سالمندان بالای 65 سال، 4 تا 8 درصد جمعیت کل کشور باشد به آن کشور، سالمند می‌گویند.

وی افزود: سهم جمعیت سالمند ایران در سال 1390، 5 میلیون و 700 هزار نفر بود و اگر این روند همچنان ادامه یابد در آینده جمعیت ایران نیز سالمند می‌شود.

* 34 درصد جمعیت ایران تا 40 سال آینده سالمند است

عضو هیئت علمی مرکز مطالعات و پژوهش‌های جمعیتی آسیا و اقیانوسیه در پاسخ به این پرسش که با روند کنونی چه سرنوشتی در انتظار جمعیت ایران است، گفت: اگر نرخ باروری به همین صورت ادامه یابد تا 40 سال آینده 34 درصد جمعیت کشور سالمند هستند یعنی از هر 4 نفر یک نفر سالمند است همچنین باید به این نکته نیز توجه کرد که کاهش زاد و ولد، توسعه فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی کشور را با مشکل مواجه می‌کند.

حق شناس بیان کرد: فرزندآوری و نوع نگرش خانواده‌های ایرانی به فرزند، تحت توسعه و مدرنیته قرار گرفته است بنابراین سیاست‌های تشویقی یکی از شرط‌های لازم برای افزایش میزان باروری در ایران است اما کافی نیست، بلکه برای افزایش جمعیت کشور نیاز داریم که سیاست‌های جمعیتی به طور دائم رصد شده و الگوی متناسب جمعیت در کشور تدوین شود.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها