کد خبر: ۱۱۹۷۳۳
زمان انتشار: ۱۳:۲۴     ۲۱ اسفند ۱۳۹۱
جلیلی در همایش اکران‌کنندگان جشنواره عمار مطرح کرد
وحید جلیلی در همایش اکران‌کنندگان جشنواره عمار با اعلام خبر تدوین «منشور هنر از نگاه مقام معظم رهبری» در دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب گفت: گسترش کمی، ارتقای کیفی و جهت‌گیری ارزشی اهداف اصلی انقلاب در هنر است.

به گزارش 598، وحید جلیلی، رئیس شورای سیاستگذاری جشنواره مردمی فیلم عمار در همایش اکران‌کننده‌های مردمی جشنواره فیلم عمار با اشاره به تدوین «منشور هنر از نگاه مقام معظم رهبری» در دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی گفت: هنر مطلوب در جمهوری اسلامی سه محور اساسی دارد که عبارتند از گسترش کمی، ارتقاء کیفی و جهت‌گیری ارزشی.

 

* هنر مطلوب در جمهوری اسلامی یعنی گسترش کمی، ارتقاء کیفی و جهت‌گیری ارزشی

 

جلیلی افزود: ما معتقدیم که هنر باید در جامعه انقلابی و اسلامی گسترش کمی پیدا کند؛ چه در بعد تولیدات هنری و چه در بعد مصرف و استفاده از آثار هنری باید همه گیر شود.

وی ادامه داد: آیت‌الله خامنه‌ای نظرشان این است که «کسی که از تئاتر، نقاشی، عکس و شعر چیزی نمی‌فهمد راه‌های معرفت به رویش بسته است و ملتی که اینها را ندارد دریچه‌ای به روی او بسته است که همه آحاد مردم در کشور باید از امکان بهره فرهنگی متمکن شوند و مسئله فرهنگ و هنر از مسائل اصلی زندگی بشر است.

جلیلی با اشاره به دیگر سخن مقام معظم رهبری تصریح کرد: ایشان در جای دیگری نیز گفته‌اند: «بسیاری از افراد خودشان نمی‌دانند که محتاج کتاب و مطبوعات و محتاج شنیدن شعر و دیدن انواع و اقسام هنر و جلوه‌های هنری هستند. اصلاً خودشان هم توجه ندارند. مثل انسانی که توجه ندارد به پروتئین و ویتامین و غذای مخصوص احتیاج دارند طبیعی است که باید برایش فراهم کنند.

وی افزود: بنابراین گسترش کمی فرهنگ یک کار اساسی است که به عهده همه بخش‌های فرهنگی است که در کشور وجود دارد بخصوص علمای دین می‌توانند در این بخش خیلی مؤثر باشند و عناصر فرهنگی و روشنفکران در هر جامعه در هر وقت از کشور و سطح استان می‌توانند تأثیر بگذارند و مثل مشعلی اطراف خودشان را روشن کنند.

 

* هنر انقلاب باید با همه معارضه‌ها که هیچ انقلابی از آن مصون نیست درگیر شود

 

جلیلی در ادامه اظهار داشت: به جریان انداختن حرکت‌های بزرگ که لازمه تأسیس نظام‌های آرمانگراست، یکی از لوازم اساسی‌اش استفاده از هنر است.

وی در بخش دیگری از سخنانش  با اشاره به مولفه ارتقای کیفی هنر بر این سخن رهبری تاکید کرد که «هنر انقلاب از آنجا که باید عامل مفاهیم نو و قهراً ناآشنا باشد و از آنجا که باید با همه معارضه‌ها و خصومت‌هایی که هیچ انقلابی از آن مصون نیست درگیر شود و از آنجا که باید معارف نوین را در اینها راسخ و ماندگار سازد ناگریز باید هنری ممتاز و فاخر و پیشرو باشد»

جلیلی در بحث ارتقای کیفیت، شرط اول را بحث خودباوری و عزم دانست و در کنار آن شناسایی استعدادها، آموزش و نقد را از  لوازم مهم این مقوله ذکر کرد و لزوم پدید آمدن فضای حمایت انتقادی از هنر انقلاب اسلامی را با یادآوری جملاتی از  رهبری انقلاب متذکر شد: «با پیروزی انقلاب اسلامی گروهی از هنرمندان به خدمت آرمان‌های آن درآمدند، گروهی بی‌تفاوت ماندند و گروهی نیز راه عناد در پیش گرفتند؛ استعدادهای جدیدی وارد عرصه هنر شدند و رشته‌های مختلف آثار بعدا درخشانی آفریدند. با مرور زمان بعضی از هنرمندان با همان احساساست دینی و انقلابی با انگیزه‌های پاک و شفاف احساس کردند که بی‌پناهند و احتیاج داشتند که یک دستگاهی از آنها حمایت کند و آنها را در کار و رشته خودشان تقویت کنند، به آنها میدان و امکانات بدهد تا بتوانند بنیه‌های فنی و هنری خودشان را قوی کنند و ببالند و بدرخشند. این اتفاق نیفتاد یا همه جا نیفتاد. عده‌ای مغلوب شدند، عده‌ای خودشان را باختند و عده‌ای هم کنار گذاشتند و رشد نکردند و امروز هر چه هنرمندان مسلمان تجلیل و تشویق بشوند جا دارد این یک وظیفه بزرگ است.»

 

* ایمان، آرمان و امید سه مولفه و معیار اصلی هنر انقلاب اسلامی است

 

جلیلی در ادامه تاکید کرد: اگر حلقه‌های جدی نقد شکل بگیرد، نقد به هر دو معنایش هم به معنای دیدن ارزش‌های یک اثر و هم کاستی‌ها و ضعف‌هایش، اگر این اتفاق بیفتد هم در روحیه دادن به هنرمندان و هم در تبدیل دغدغه‌های هنری به دغدغه‌های فراگیر عمومی تاثیر خواهد داشت.

رئیس شورای سیاستگذاری جشنواره مردمی فیلم عمار همچنین مولفه‌های جهت‌گیری ارزشی در دو حوزه آثار هنری و جریان‌های هنری را تشریح و نسبت به آثار و جریان‌های شبه دینی و شبه انقلابی هشدار داد.

وی ایمان، آرمان و امید را سه مولفه و معیار اصلی هنر انقلاب اسلامی برشمرد که توجه همزمان به این سه موجب جلوگیری از لغزش خواهد شد.

اخبار ویژه
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها