کد خبر: ۱۱۹۲۷۲
زمان انتشار: ۱۲:۳۵     ۲۰ اسفند ۱۳۹۱
نخست‌وزیر سوریه کشورهای عربی و غربی از جمله قطر، عربستان و ترکیه را به حمایت از گروه‌های تروریستی برای بر هم زدن ثبات سوریه متهم کرد؛ بان کی مون نیز نسبت به عواقب مسلح کردن مخالفان هشدار داد.

به گزارش598، خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از خبرگزاری رسمی سوریه (سانا)، وائل الحلقی، نخست‌وزیر سوریه در دیدار با جمعی از نمایندگان رسانه‌های سوری با تاکید بر اهمیت نقش رسانه‌های ملی در پوشش اخبار سوریه اعلام کرد: برخی از رسانه‌های بین‌المللی کمپینی برای انتشار اخبار دروغین به راه انداختند که حمایت‌های کشورهای عربی با همکاری ترکیه پشت این تلاش‌ها قرار دارد و هدف آن تنها شعله‌ور کردن بحران و ایجاد فتنه در منطقه و سراسر جهان است.

الحلقی همچنین با اشاره به اینکه کشورش در معرض توطئه‌ای بزرگ قرار گرفته است خاطرنشان کرد: برخی از کشورهای عربی و غربی و در راس آنها قطر، عربستان و ترکیه با حمایت از گروه‌های تروریستی برای ایجاد ناآرامی در سوریه تلاش می‌کنند و این اقدامات در راستای توطئه غربی است که علیه سوریه طراحی شده است.

الحلقی که ریاست کمیته پیگیری اجرایی اصلاحات سیاسی سوریه را بر عهده دارد همچنین تاکید کرد که دولت دمشق تمام تلاش خود را در زمینه‌های اقتصادی، اجتماعی و توسعه به کار می‌گیرد تا سوریه‌ای جدید و شکوفا ایجاد شود و عملیات سازندگی و تقویت روح حماسه ملی بار دیگر آغاز شده و امنیت و ثبات به سوریه بازگردد.

وی ادامه داد: دولت سوریه قادر است با همه چالش‌های موجود از جمله چالش‌های اقتصادی که نتیجه تحریم‌های ظالمانه علیه سوریه و عملیات‌های تروریستی برخی از گروه‌های مسلح است، ایستادگی کند.

الحلقی همچنین در دیدار با هیاتی از نمایندگان کمیته پیگیری مذاکرات ملی سوریه اعلام کرد: دولت به مخالفان سوری در داخل و خارج از کشور احترام گذاشته و از آنها می‌خواهد در مذاکرات برای ساختن آینده سوریه بدون دخالت کشورهای خارجی مشارکت کنند.

وی گفت: دولت از همه چهره‌ها و گروه‌هایی که برای شرکت در مذاکرات ملی و بازگرداندن امنیت و ثبات به سرتاسر سوریه تمایل داشته باشند حمایت می‌کند.

از سوی دیگر، بشار الجعفری، نماینده دائم سوریه در سازمان ملل نیز به نوبه خود با ارسال نامه‌هایی به دبیرکل سازمان ملل و رئیس دوره‌ای شورای امنیت اعلام کرد: گروه‌های تروریستی مسلح و کشورهای حامی آنها مسئول اصلی همه خسارت‌هایی هستند که به آثار فرهنگی و تاریخی سوریه وارد شده است.

وی افزود: خسارت‌ها و خرابی‌هایی که به آثار تاریخی و فرهنگی در نواحی مختلف سوریه وارد آمده در حقیقت نشان‌دهنده این است که گروه‌های تروریستی تندرو و وابسته به القاعده از اندیشه‌های تکفیری دنباله‌روی می‌کنند.

وی با اشاره به افزایش اقدامات گروه‌های تروریستی علیه آثار باستانی و تاریخی سوریه اعلام کرد: برخی از کشورهای منطقه و جهان ضمن دست داشتن در این اقدامات گروه‌های تروریستی را برای سرقت آثار باستانی سوریه و قاچاق آن به خارج از کشور، تشویق می‌کنند.

پیشتر رسانه‌های سوری اعلام کرده بودند: بخش اعظم بازار شهر حلب که از آثار باستانی این کشور است در پی درگیری‌های ارتش با نیروهای مسلح ویران شده است.

سازمان علمی، آموزشی و فرهنگی یونسکو وابسته به سازمان ملل نیز اخیرا دو طرف درگیر سوری را به حفظ آثار باستانی این کشور فرا خواند.

از سوی دیگر، بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل ضمن هشدار به کشورهای غربی نسبت به خطرات کمک‌های تسلیحاتی به مخالفان سوریه اعلام کرد: در صورتی که این سلاح‌ها به دست طرفین درگیر سوری برسد نه تنها مشکلات سوریه حل نمی‌شود بلکه درگیری‌ها در این کشور طولانی‌تر و تعداد قربانیان بیشتر می‌شود.

دبیرکل سازمان ملل در ادامه اعلام کرد: از مذاکرات صورت گرفته در خصوص احتمال ارائه پرونده بشار اسد، رئیس‌جمهوری سوریه به دادگاه کیفری بین‌المللی حمایت می‌کند.

وی افزود: ناوی پیلای، کمیسیونر حقوق بشر سازمان ملل اخیرا اعلام کرده که باید پرونده سوریه به دادگاه کیفری ارجاع داده شود و من نیز از مذاکرات در این خصوص حمایت می‌کنم.

بان کی مون در ادامه وضعیت سوریه و ناقض حقوق بشر در این کشور را جنایات جنگی و حقوق بشری توصیف کرد.

بان کی مون همچنین از عملیات آزادی صلح‌بانان فیلیپینی سازمان ملل استقبال کرده و خواهان فراهم شدن رفت و آمد آزادانه نیروهای حافظ صلح در سوریه شد.

از سوی دیگر هیثم مناع، یکی از اعضای "کمیته هماهنگی ملی سوریه" و از مخالفان دولت این کشور اعلام کرد: هنوز شرایط برای مذاکره میان دولت و مخالفان سوریه فراهم نشده است.

وی افزود: در حال حاضر هرگونه پیشرفت برای متوقف کردن خشونت در سوریه و جست و جوی راهکاری سیاسی که به تشکیل دولت انتقالی بینجامد غیرممکن است.

مناع در پاسخ به سوالی درباره سرنوشت بشار اسد نیز گفت: اگر در سوریه جمهوری پارلمانی تشکیل شود بدون شک مساله بقا یا برکناری بشار اسد اهمیتی نخواهد داشت.

قرار است 11 ماه مارس هیاتی از کمیته هماهنگی ملی سوریه با مسئولان وزارت خارجه روسیه از جمله سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه این کشور و میخائیل بوگدانف، معاون وی دیدار کنند.

درگیری‌ها در سوریه از بیش از 23 ماه گذشته تاکنون آغاز شده و در حالی وارد دومین سال خود می‌شود که به رغم تلاش‌های بین‌المللی تا کنون جان 70 هزار تن را گرفته است.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها