کد خبر: ۱۱۸۵۸۳
زمان انتشار: ۱۱:۲۱     ۱۷ اسفند ۱۳۹۱
پافشاری احزاب و جمعیت‌های مخالف در بحرین بر لزوم حضور نماینده شاه در جلسات گفت‌وگو و تشکیل تیم کاری برای تدوین پیش‌نویس برنامه کاری از مهمترین تحولات ششمین جلسه گفت‌وگوها در بحرین بود.

به گزارش598، خبرگزاری فارس به نقل از روزنامه الوسط بحرین، اختلاف و بحران بین مخالفان و طرفداران دولت بحرین درباره حضور نماینده شاه در جلسات برششمین جلسه گفت‌وگو سایه افکند.

درحالی که احزاب و جمعیت‌های شش گانه (مخالفان) بر لزوم درج موضوع "نماینده حکومت" در چارچوب برنامه کاری پافشاری کردند، احمد جمعه سخنگوی ائتلاف الفاتح (احزاب و جمعیت‌های طرفدار دولت) گفت که این درخواست مخالفان تلاش برای بازگرداندن گفت‌وگو به عقب است.

جمیل کاظم سخنگوی رسمی احزاب و جمعیت‌های شش گانه مخالف در گفت‌وگو و از رهبران جمعیت وفاق ملی اسلامی بحرین تاکید کرد که نمایندگان این احزاب و جمعیت‌ها با عدم درج سازوکارها و مبانی در پیش نویس برنامه کاری به طور غیرمنتظره در ششمین جلسه مواجه شدند.

وی تاکید کرد: احزاب و جمعیت‌های شش گانه پیش نویسی را ارایه کردند که در آن حاوی مبانی و ارزش‌ها و سازوکارهای مطرح شده از سوی ائتلاف الفاتح و جمعیت‌ها بود.

برپایه این گزارش، گفت‌وگو کنندگان در جلسه در خصوص تشکیل یک تیم کاری کوچک برای بررسی تدوین پیش نویس برنامه کاری گفت‌وگو توافق کردند که این تیم شامل دو عضو نماینده هریک از طرف‌های شرکت کننده در گفت‌وگو است و جلسه خود را روز یکشنبه برای تکمیل بررسی درباره نکات مطرح شده برگزار خواهد کرد.

کاظم در این باره گفت: در سایه اختلاف موجود، یک تیم کاری نشستی را روز گذشته برگزار کرد و روز یکشنبه آینده نیز گردهم خواهد آمد و این تیم در نشست دیروز خود درباره برخی از مسائل دچار اختلاف شد اما در برخی دیگر از موارد توافق کرد؛ به گونه‌ای که اختلاف نظر درباره دو موضوع حضور نماینده حکومت در جلسات گفت‌وگو و همه پرسی درباره نتایج جلسات بود.

وی تاکید کرد: مخالفان دو مسئله مهم دارند؛ یکی همه پرسی مردمی و دیگری حضور نماینده حکومت در جلسات گفت‌وگو.

ششمین جلسه گفت‌وگوها در بحرین چهارشنبه شب در شهر منامه برگزار شد.

سید جمیل کاظم سخنگوی رسمی احزاب و جمعیت‌های شش گانه مخالف در بحرین و از اعضای ارشد جمعیت وفاق ملی اسلامی این کشور پیش از ششمین جلسه گفته بود: ما پیش نویسی را برای کمک به مدیریت جلسه به منظور تدوین برنامه کاری ارایه کرده‌ایم.

در همین حال، عیسی عبدالرحمن سخنگوی جلسات گفت‌وگوهای بحرین نیز پیش از ششمین جلسه گفته بود: هماهنگ کننده جلسات پیش نویسی را از نقطه نظرات همه طرف‌های ذیربط در گفت‌وگوها، در طول جلسات گذشته تهیه کرده‌اند.

در همین حال، احزاب و جمعیت‌های مخالف در بحرین از وجود برخی تلاش‌های رسمی برای منحرف کردن مسیر گفت‌وگو از طریق اقدامات امنیتی خبر دادند.

این احزاب و جمعیت‌های مخالف به اظهارات مسئولان حکومتی اشاره کردند که تلاش می کند تا مخالفان را به خروج از میز گفت‌وگو با دولت یا امتیاز دهی وادار کند.

این احزاب و جمعیت‌های مخالف تاکید کردند که هرگز از مواضع روشن و مشروع خود و اصول و اهداف خویش چشم پوشی نخواهند کرد.

پایگاه خبری جمعیت وفاق ملی الاسلامی بحرین نوشت: مخالفان در جریان کنفرانس خبری روز سه شنبه خود تاکید کرد که حکومت در بحرانی سیاسی حتی در سرمیز گفت‌وگو است و از طریق اقدامات طرف‌های طرفدار خود بدنبال امتیاز دهی مخالفان یا خروج آنها از گفت‌وگومی باشد.

به نوشته این پایگاه خبری، مخالفان افزودند: تجربه جلسات گذشته ثابت می‌کند که طرف‌های دیگری به جز حکومت در گفت‌وگو شرکت ندارد زیرا افراد و نمایندگان مستقلی حضور ندارد بلکه برخی طرف‌ها هستند که در موضع‌گیری‌های خود از حکومت تبعیت می‌کنند.

در پنجمین جلسه گفت‌وگوها درباره ضوابط مدیریت جلسات توافق شده بود.

مخالفان به ارسال نامه‌ای به شاه بحرین اشاره کردند که در آن دو خواسته اساسی را مطرح کرده‌اند نخست، پس گرفتن اظهارات وزیر دفتر پادشاهی است که به نفع روند گفت‌وگو نیست و دوم، نماینده ای از حکومت در جلسات گفت‌وگوی آینده حضور داشته باشد.

نامه همچنین در ارتباط با لزوم این نکته است که درباره اقدامات و نتایج گفت‌وگو همه پرسی از مردم برگزار شود.

این احزاب و جریان‌های مخالف در کنفرانس مطبوعاتی خود در مقر جمعیت وعد بحرین اعلام کرده بودند: در ششمین جلسه گفت‌وگوها شرکت می‌کنند اما بعد از این جلسه بار دیگر موضع خود درقبال گفت‌وگوها را بررسی می‌کنند.

احزاب و جریان‌های مخالف پیش از این نیز جلسه‌ای را برای تصمیم در خصوص شرکت یا کناره گیری از گفت‌وگوها در سایه بیانیه اخیر دفتر پادشاهی بحرین درخصوص عدم حضور نماینده شاه در این گفت‌وگوها تشکیل داده بودند.

پیش از این، سید جمیل کاظم عضو ارشد جمعیت وفاق ملی اسلامی و نماینده احزاب و جمعیت‌های مخالف در جلسات گفت‌وگو بار دیگر تاکید مخالفان برای مشارکت حکومت در گفت‌وگوها را تکرار کرد و گفت که این حضور برای به موفقیت رسیدن گفت‌وگوها ضروری است.

وی افزود: باید نتایج هرگونه گفت‌وگوی جدی برای اجرایی شدن به همه پرسی گذاشته شود و کسی حق ندارد این حق را مصادره کند زیرا قانون اساسی و منشورها و موازین بین‌المللی آن را تضمین کرده است.

در همین حال، احمد جمعه سخنگوی ائتلاف جمعیت‌های الفاتح (جمعیت‌های طرفدار دولت بحرین) نیز در گفت‌وگوها به روزنامه الوسط تصریح کرد: ما مانعی نداریم مسائلی را که به توافق نرسیدیم ثبت کرده و به پادشاه ارجاع دهیم اما اگر دوطرف بر دیدگاه‌های خود اصرار ورزند؛ گفت‌وگوها وارد تنگنا خواهد شد لذا باید امتیازدهی صورت گیرد.

این درحالی است که درپی تاکید مخالفان بر لزوم حضور نماینده شاه و حکومت در جلسات گفت‌وگو، دیوان پادشاهی بحرین از زیر بار این درخواست شانه خالی کرد و وزیر دیوان پادشاهی بحرین در بیانیه‌ای اعلام کرد: هیچ نماینده‌ای از سوی پادشاه در این گفت‌وگوها حضور ندارد.

وی افزود: باید گفت که حضور نداشتن نماینده پادشاه در گفت‌وگوها یک حقیقتی انکارناپذیر است و در واقع هر یک از گروه‌ها و احزاب حاضر در گفت‌وگوها نماینده طیفی از جامعه سیاسی و دستگاه‌های مرتبط با آن یعنی قوای مقننه و مجریه هست و وزیران شرکت کننده در گفت‌وگوها نیز از حقوق و مسئولیت‌های کاملا برابر با دیگر گروه‌ها برخوردارند.

این وزیر تصریح کرد: وزیر دادگستری بحرین وظیفه برگزاری و سازماندهی گفت‌وگوها و ارسال نتایج مورد توافق درباره آن به پادشاه را بر عهده دارد و قرار است پادشاه این نتایج را از طریق دستگاه‌های کشور برای اجرایی شدن ابلاغ کند.

جمعیت وفاق ملی اسلامی، وعد، تریبون مترقی، مجمع قومی، امل و الاخاء ائتلاف شش گانه مخالفان را تشکیل می‌دهند.

ائتلاف 11 گانه احزاب و گروه‌های طرفدار دولت را نیز پیمان عمل ملی، تریبون ملی، اصالت اسلامی، مجمع وحدت ملی، حزب الوسط عربی اسلامی، شورای اسلامی، تجمع ملی قانون اساسی، گفت‌وگوی ملی و صف اسلامی تشکیل می‌دهند.

مخالفان پیش از این بر موافقت اصولی خود با گفت‌وگو تاکید کرده اما خواهان توافق درباره یک برنامه کاری و سازوکارهای جدید برای گفت‌وگو علاوه بر ضرورت به همه پرسی گذاشتن نتایج این گفت‌وگو شده بودند.

گفت‌وگوی گروه‌های مخالف و دولت بحرین از 10 فوریه در شهر منامه پایتخت این کشور آغاز شد.

این گفت‌وگو به دعوت حمد بن عیسی آل خلیفه شاه بحرین برگزار می‌شود و سالن گفت‌وگوها 27 کرسی برای نمایندگان حکومت و مخالفان در نظر گرفته شد.

این 27 شخصیت نماینده مخالفان و جمعیت‌های طرفدار دولت به علاوه نمایندگانی از خود دولت بحرین هستند.

هشت کرسی متعلق به ائتلاف جمعیت‌های دهگانه، هشت کرسی برای جمعیت‌های شش گانه (مخالف)، هشت کرسی برای دستگاه قضایی، یک کرسی برای خالد بن علی وزیر دادگستری، یک کرسی برای عصام خلف وزیر خدمات و یک کرسی برای ماجد النعمینی وزیر آموزش و پرورش اختصاص یافته است.

خالد عجاجی قائم مقام وزارت دادگستری و عبدالله طالب به عنوان هماهنگ کننده جلسات گفت‌وگو تعیین شده‌اند.

سید جمیل کاظم، منیرة فخرو، عبدالنبی سلمان، حسن العالی، مریم الشتی، موسى الأنصاری، حافظ علی و میلاد مجید نماینده جمعیت‌های ششگانه در گفت‌وگوها هستند.

گفت‌وگوهای گذشته در ژوئیه سال 2011 میلادی برگزار شد اما مخالفان در دور اول آن کنار کشیدند و به نتایج قابل ذکری منجر نشد.

بحرین از دو سال پیش شاهد تظاهرات مردمی و انقلاب علیه رژیم آل خلیفه است.

نیروهای امنیتی بحرین با همدستی نیروهای اشغالگر سعودی به سرکوب مردم پرداخته‌اند که تاکنون در جریان این سرکوبگری صد‌ها نفر شهید، زخمی یا بازداشت شده‌اند.

شواهد سازمان‌های حقوق بشری نشان می‌دهد که شماری از معترضان زیر شکنجه شدید رژیم آل خلیفه جان خود را از دست داده یا دچار نقض عضو شده و تعدادی از زنان بحرینی نیز بر اثر استنشاق گازهای سمی در جریان تظاهرات مسالمت آمیز خود دچار سقط جنین شده‌اند.

این درحالی است که مردم بحرین با وجود این سرکوبگری‌ها همچنان با آمدن به خیابان‌ها بر مطالبات مشروع خود در دستیابی به حقوق از دست رفته خود از جمله اجرای عدالت اجتماعی و روی کار آمدن نظامی منتخب تاکید می‌کنند.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها