کد خبر: ۱۱۸۰۵۲
زمان انتشار: ۱۴:۲۰     ۱۵ اسفند ۱۳۹۱
روزنامه گلف‌نیوز در گزارشی به رویکرد اخیر آمریکا در قبال ایران پرداخت و تاکید کرد که واشنتگن سیاست خود را در قبال برنامه‌ هسته‌یی ایران تغییر داده است و چشم‌انداز اتخاد اقدام نظامی علیه تهران کاهش یافته است.

به گزارش 598 به نقل از خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، روزنامه گلف‌نیوز دراین گزارش نوشت: سیاست باراک اوباما، رییس‌جمهور آمریکا در دومین دوره ریاست جمهوری‌اش دستخوش تغییرات ظریفی شده است که نگرانی‌هایی را در جمع تندرویان اطراف بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی به وجود آورده است. اقدام نظامی آمریکا به طور رسمی هم‌چنین روی میز قرار دارد، ولی کاخ سفید یا وزارت امور خارجه آمریکا یا پنتاگون علاقه‌ای به جنگ ندارد. لحن آمریکا زمانی تغییرکرد که جو بایدن، معاون اوباما اعلام کرد که آمریکا آمادگی دیدار دو جانبه با مقامات ایران را دارد، پیشنهادی که اوباما در اوایل دور اول ریاست جمهوری‌اش به آن اشاره داشت.

این روزنامه در ادامه با ادعای این که تحریم‌های اقتصادی اعمال شده علیه ایران تاثیرات منفی داشته است و این که اگر کنگره کار خود را پیش ببرد تحریم‌های پیشنهادی جدید علیه فعالیت‌های اقتصادی می‌تواند کار را برای ایران سخت‌تر کند، افزود: ولی به نظر نمی‌رسد مقامات ایران ترسیده باشند. ایران در ماه فوریه اعلام کرد که ذخایر قابل توجهی از اورانیوم یافته است و قصد دارد با ساخت 16 نیروگاه هسته‌یی جدید ظرفیت هسته‌یی‌اش را افزایش دهد. این کشور قبل از آن نیز اعلام کرد که قصد دارد سانتریفیوژهایی را در نطنز نصب کند که سرعت آن‌ها چند برابر سرعت سانتریفیوژهای نصب شده است.

در ادامه این گزارش می‌خوانیم: جان‌ کری، وزیر امور خارجه جدید آمریکا اگرچه حامی اسراییل است زمانی که پای ایران وسط می‌آید به هیچ وجه رویکرد جنگ‌طلبانه‌ای ندارد. وی در سال میلادی گذشته با صراحت اعلام کرد که دیپلماسی را به درگیری ترجیح می‌دهد، این دیدگاه را که دولت ایران در زمینه مسائل هسته‌یی منطقی عمل می‌کند مطرح کرد و گفت که تمایل دارد "منافع مشترک" ایران و آمریکا را تثبیت کند. چاک‌ هیگل، وزیر دفاع آمریکا نیز در پاسخ به سوالات کمیته خدمات تسلیحاتی سنای آمریکا دولت ایران را یک دولت منتخب دانست و گفت که از موضع آمریکا در زمینه محدود کردن شدید حمایت می‌کند. با توجه به سخنرانی هیگل در سال 2007 به نظر می‌رسد که او از مصالحه آمریکا با ایران حمایت خواهد کرد.

هیگل در آن زمان گفت: ایران در خاورمیانه قرن 21 یک قدرت منطقه‌یی مهم خواهد بود. آمریکا نمی‌تواند حقیقت را تغییر دهد. سیاست منطقه‌یی استراتژیک آمریکا در قرن 21 در خاورمیانه باید نقش ایران را هم امروز و هم در 25 سال آینده به رسمیت بشناسد.

این روزنامه در ادامه با اشاره به ادعاهای غرب مبنی بر نظامی بودن برنامه‌ هسته‌یی ایران نوشت: دیوید کامرون، نخست‌وزیر انگلیس با وجود لفاظی‌های ضد ایرانی‌اش ظاهرا در خفا گفته است که برنامه هسته‌یی ایران از مرز بدون بازگشت گذشته است و در این چارچوب تحریم‌ها بی‌فایده هستند و همان بهتر که برداشته شوند.

مذاکراتی که هفته گذشته در قزاقستان بین ایران و گروه 1+5 برگزار شد اولین مذاکراتی بود که پس از پایان گفت‌وگوهای ماه ژوییه سال 2012 صورت گرفت و ظاهرا به دلیل آمادگی آمریکا به دلیل مصالحه در زمینه درخواست قبلی‌اش برای بستن سایت فوردو نتایج بیش‌تری به دنبال داشت. آمریکا به جای درخواست قبلی از ایران خواسته است که روند غنی‌سازی در فوردو را به حالت تعلیق درآورد و در ازای کاهش برخی تحریم‌ها به آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اجازه عمل به وظایفش را بدهد.

دو طرف در پایان مذاکرات کاملا خوش‌بین به نظر می‌رسیدند و وزیر امورخارجه ایران اعلام کرد که تحقق دستاورد در دسترس قرار دارد. مذاکرات بعدی قرار است در تاریخ 18 مارس در استانبول برگزار شود و مذاکره کنندگان برای برگزاری دور بعدی مذاکرات در تاریخ 5 و 6 آوریل به قزاقستان بازگردند.

ایران و غرب چه به یکدیگر نزدیک شوند و چه نشوند چشم‌انداز جنگ در حال کمرنگ‌تر شدن است. روسیه همان‌طور که در زمینه دخالت نظامی غرب در سوریه سرسختی به خرج داد، در زمینه دخالت نظامی در ایران نیز همین رویه را اتخاذ خواهد کرد. در هر صورت اقتصاد آمریکا و سایرکشورهای غربی آن قدر نامتعادل است که نمی‌تواند با افزایش قیمت نفت که نتیجه چنین اقدامی خواهد بود، کنار بیاید. حتی نتانیاهو هم در شرایطی نیست که بتواند یک تنه دست به چنین کاری بزند.

اخبار ویژه
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها