کد خبر: ۱۱۷۹۲۸
زمان انتشار: ۱۱:۲۱     ۱۵ اسفند ۱۳۹۱
کارشناس و تحلیلگر سیاسی مسائل خاورمیانه گفت: بحث سرنگونی نظام سوریه به طور کامل منتفی شده و جای هیچ بحث و شبهه‌ای در این خصوص باقی نمانده است.

به گزارش 598، "انیس نقاش" کارشناس مسائل خاورمیانه در گفت‌وگو با خبرنگار بین‌الملل خبرگزاری فارس با بیان اینکه اکنون زمان بازسازی و سازماندهی گروه‌های داخلی سوری فرا رسیده است، تصریح کرد: لازم است سوریه جدید به ریاست جمهوری بشار اسد در راستای ترمیم کاستی‌ها و بر طرف کردن زیان‌های اقتصادی، اجتماعی و روانی حاصل از حوادث و رخدادهای این کشور گام برداشته و در راه اعتلای سوریه و ساختن سوریه‌ای جدید اهتمام  ورزد.

انیس نقاش که از قدیمی ترین مبارزان آرمان رهایی قدس شریف است ، به گردهمایی سراسری و فراگیری ملت سوریه و سخنرانی اخیر بشار اسد که در آن نقشه راهی برای خروج از بحران ارائه کرده است؛ اشاره کرد و گفت: با حمایتی که ملت سوریه در تمامی شهرهای این کشور از نظام بشار اسد از خود نشان دادند و روند اصلاحات اعلام شده از سوی رئیس جمهور این کشور را مورد تایید قرار دادند قدرت‌های خارجی و گروه‌های مخالف و معاند نظام نیز در برابر این اصلاحات سر تسلیم فرود آورده و نسبت به بازنگری در مواضع خود اقدام کردند.

کارشناس مسائل خاورمیانه، آگاهی و هوشیاری ملت سوریه را ستودنی توصیف کرد و اظهار داشت: ملت سوریه با توجه به همه هجمه‌های تبلیغاتی و رسانه‌ای توانستند حق را از باطل تفکیک کرده و با ایستادن در جبهه حق از تن دادن به خواسته‌های بیگانگان و سرنگونی نظام  بشار اسد سرباز زنند و بار دیگر سرنوشت خود را به دست گرفته و دست بیگانگان را از دخالت در امور داخلی کشورشان کوتاه کنند.

نقاش، اراده ملت‌ها را بالاتر از اراده همه قدرت‌ها عنوان کرد و گفت: سوریه پیش از این در عرصه داخلی و خارجی شاهد حوادث و تحولاتی بوده است که جز با حضور مردم سوریه در صحنه سیاسی کشور خاتمه پیدا نمی‌کرد.

رئیس مرکز مطالعات استراتژیک «امان» اعلام مواضع اخیر گروه‌های معارض داخلی را اقدامی هوشیارانه دانست و تاکید کرد: گروه‌های معارض داخلی اخیرا با برگزاری کنفرانسی مواضع سیاسی خود در قبال تحولات جاری کشور را اعلام کرده و پیمان بسته‌اند که از دخالت بیگانگان در امور داخلی کشور جلوگیری کنند.

کارشناس مسائل خاورمیانه، حفظ وحدت و داشتن یک خط مشی مشخص را لازمه پیشبرد گفت‌وگوهای ملی این کشور عنوان کرد و افزود: گفت‌وگوهای ملی که قرار است با شرکت نظام حاکم و مخالفان این نظام برگزار شود می‌تواند بر مشکلات و اختلافات موجود فائق آمده و همگرایی دولت و مخالفان نظام را بیش از پیش فراهم سازد.

نقاش در ادامه از ثبات سیاسی کشور سوریه و باقی ماندن بشار اسد در حکومت به عنوان پایان درگیری کشورهای همسایه با این کشور عربی یاد کرد و گفت: اکنون کشورهایی مانند ترکیه نیز در مواضع خود تجدید نظر کرده در صدد هستند تا روابط خود با سوریه را از تیرگی خارج ساخته و در کنار این کشور آینده دیگری را برای خود ترسیم کنند.

وی بازگشت آوارگان سوریه از ترکیه به سرزمین خود را نویدبخش آینده‌ای روشن عنوان کرد و افزود: آنچه که در سوریه در حال وقوع است از روزهای روشن آینده و بازگشت آرامش و ثبات سیاسی به این کشور عربی حکایت دارد. 

کارشناس مسائل خاورمیانه در مورد آغاز دور دیگری از تحرکات کشورهای غربی و ناموفق در حوادث سوریه سخن گفت و اظهار داشت: کشورهای غربی که نتوانستند مقدمات سرنگونی بشار اسد را فراهم سازند اکنون توجه خود را به گزینه‌هایی مانند اعمال تحریم‌های اقتصادی علیه سوریه معطوف کرده‌اند.

نقاش با تاکید بر اینکه سوریه نیز مانند جمهوری اسلامی ایران به تحریم‌های غربی‌ها عادت کرده است ، تصریح کرد: سوریه نیز مانند ایران هیچ‌گاه و به هیچ کشوری وابستگی اقتصادی نداشته است از این رو اعمال تحریم هیچ گاه نمی‌تواند بر عزم  و اراده این کشور برای داشتن استقلال و نداشتن وابستگی به غرب خللی وارد کند.

وی سوریه امروز را بسیار قوی‌تر از گذشته توصیف کرد و گفت: این کشور عربی بعد از پشت سر گذاشتن بحران‌های اخیر می‌رود تا در راستای برقراری همکاری‌های مشترک در زمینه‌های اقتصادی و امنیتی با کشورهای منطقه و به ویژه جمهوری اسلامی ایران گام بردارد و آینده سوریه را بدون دخالت آمریکا و سایر بیگانگان به بهترین شکل ممکن رقم بزند.

کارشناس مسائل خاورمیانه همچنین به نقش برخی کشورهای منطقه در دامن زدن به حوادث و جریانات سوریه اشاره کرد و افزود: کشوری مانند قطر تمام تلاش خود را به کار گرفت تا در راستای منافع آمریکا و صهیونیست‌ها نسبت به ایجاد هجمه تبلیغاتی و رسانه‌ای علیه نظام سوریه اقدام کند و در این کار از هیچ کوششی دریغ نکرد.

نقاش با اشاره به مداخلات برخی از کشورهای منطقه و غربی در بحران سوریه اظهار داشت: نقش هیچ یک از این کشورها از دیگری کم‌رنگ‌تر نبوده است و هر کدام در حد توان خود تلاش کرد تا نظام سوریه را ساقط کرده و یکی از مهم‌ترین حامیان جریان مقاومت در منطقه را از پای در آورد.

وی در این میان از آمریکا به عنوان مهندس و طراح حوادث سوریه نام برد و تصریح کرد: این قدرت استکباری که تلاش می‌کند از هر فرصتی برای ایجاد خاورمیانه جدید سواستفاده کند تمام قوای خود را در تشدید حوادث سوریه به کار گرفت اما زمانی که با اراده مردم سوریه و حمایت ملت از نظام حاکم مواجه شد ناچار به عقب‌نشینی و تجدید نظر در مواضع خود شد.

کارشناس مسائل خاورمیانه در ادامه کشور جمهوری اسلامی ایران، حزب‌الله لبنان و گروه‌های مقاومت و نیز روسیه و چین را به عنوان حامی و پشتیبان سوریه طی حوادث و بحران‌های این کشور برشمرد و تاکید کرد: تلاش هیچ یک از این کشورها قابل انکار نیست اما حمایت ملت مقاوم و همیشه در صحنه سوریه تنها قدرتی بود که توانست کشتی سوریه را به سلامت از طوفان حوادث و بحران‌ها خارج سازد و این کشور را به ثبات سیاسی برساند.

نقاش از سرگیری و تحکیم روابط اقتصادی با کشورهای منطقه را لازمه پیشرفت سریع سوریه و بازگشت به دوران شکوفایی گذشته عنوان کرد و گفت: بر همه کشورهای اسلامی لازم است تا با کوتاه کردن دست آمریکا در منطقه خاورمیانه از دامن زدن به اختلافات و درگیری‌ها پرهیز کرده و دست در دست یکدیگر شکوفایی اقتصادی را برای این نقطه از جهان به همراه بیاورند.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها