کد خبر: ۱۱۷۶۳۳
زمان انتشار: ۱۲:۳۲     ۱۴ اسفند ۱۳۹۱
همزمان با ابراز امیدواری دولت سوریه نسبت به نتایج مذاکرات ملی در این کشور رئیس ائتلاف مخالفان سوریه بار دیگر آمادگی خود را برای مذاکره با دولت سوریه اعلام کرد.

به گزارش598، خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از خبرگزاری سوریه نیوز، احمد معاذ الخطیب، رئیس ائتلاف ملی مخالفان سوریه روز یکشنبه طی اظهاراتی اعلام کرد که آماده است با نمایندگان دولت سوریه گفت‌وگو کند.

وی همچنین تاکید کرد که پس از پیشنهادش برای مذاکره با نمایندگان نظام سوریه هیچ جوابی را از سوی نظام مبنی بر موافقت یا مخالفت با این مذاکرات دریافت نکرده است.

الخطیب اواخر ژانویه با ارائه پیشنهادی اعلام کرد که آماده است با نمایندگان نظام سوریه که دست‌شان به خون مردم آلوده نیست و در صورت موافقت نظام با دو شرط آزادی زندانیان سیاسی و تمدید گذرنامه‌های سوری‌های خارج از سوریه وارد مذاکره شود.

این در حالی است که دولت سوریه مکررا اعلام کرده، با مذاکرات بدون پیش شرط موافق است.

الخطیب همچنین اعلام کرد: حمله به شهر حلب در شمال سوریه با استفاده از موشک‌های اسکاد پس از این بود که وی برای مذاکره با نمایندگان نظام ابراز تمایل کرد.

در همین حال وائل الحلقی، نخست وزیر دولت سوریه در نشستی با اعضای کمیته وزارتی مسوول اجرای برنامه سیاسی پیشنهادی بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه برای حل بحران این کشور اعلام کرد: نتایج مذاکرات ملی در نهایت برای سوریه سازنده خواهد بود.

وی همچنین مذاکرات ملی را وسیله‌ای برای ناکام گذاشتن طرح‌های اسرائیلی - آمریکایی و مبارزه با تروریست‌های تکفیری در سوریه دانسته و تاکید کرد: دولت سوریه برای مذاکره با هر شهروند سوری که تمایل به مذاکره داشته و زبان عقل و مذاکره را بر سلاح ترجیح می‌دهد، آماده است.

الحلقی همچنین خاطرنشان کرد: مذاکرات بدون دخالت خارجی می‌تواند زمینه‌ای مناسب برای ساختن سوریه‌ای جدید فراهم کند.

همچنین اعضای کمیته پیگیری مذاکرات ملی که در نشست نوامبر در تهران تشکیل شد، از سازمان ملل خواستند در دور جدید مذاکرات که قرار است دوازدهم ماه جاری میلادی در دمشق پایتخت سوریه برگزار شود، مشارکت کند.

اعضای این کمیته همچنین از مدیر دفتر اخضر ابراهیمی، فرستاده مشترک سازمان ملل و اتحادیه عرب به سوریه نیز خواستند از نمایندگان سازمان ملل دعوت به عمل آورد در نشست دو روزه مذکور در دمشق شرکت کنند.

این کمیته اوایل دسامبر در خصوص آغاز مذاکرات و توسعه آن جهت خروج از بحران سوریه و تشکیل نشستی جدید در دمشق توافق کردند.

کنفرانس ملی برای حل بحران سوریه تحت عنوان "خشونت ممنوع، دموکراسی آری" با مشارکت جریان‌های مخالف و چهره‌های نظام سوریه در ایران برگزار شد.

از سوی دیگر، محمد الشعار، وزیر کشور سوریه نیز در دیدار با کمیته آزادی‌های عمومی و حقوق بشر مجلس شعب سوریه اعلام کرد: سوریه با توطئه‌ای جهانی رو‌به‌رو شده است که این توطئه به برکت حماسه آفرینی مردم و رهبران سوریه به مراحل پایانی خود رسیده است.

وی افزود: این توطئه به دلیل نقش کشور مقاوم سوریه در منطقه خاورمیانه علیه آن طراحی شده است.

الشعار همچنین از نیروهای امنیتی سوریه خواست برای حفاظت از امنیت سوریه و تامین امنیت جانی شهروندان در برابر حملات گروه‌های مسلح سوری آمادگی لازم را داشته باشند.

از سوی دیگر، موشه یعالون، وزیر امور استراتژیک رژیم صهیونیستی اعلام کرد: مخالفان سوریه خطری برای اسرائیل نیستند.

وی اعلام کرد: مخالفان سوری ابزار لازم را برای رویارویی با اسرائیل ندارند.

این اظهارات یعالون در پی آن بود که روزنامه‌های اسرائیلی مطالبی را منتشر کردند مبنی بر اینکه مخالفان سوری موشک‌های اسکاد در اختیار دارند.

یعالون در ادامه گفت: گمان نمی‌کنم مخالفان قدرت پرتاب موشک به اراضی اسرائیل را داشته باشند. اسرائیل نمی‌خواهد وارد جنگ داخلی در سوریه شود اما باید بگویم ما از نزدیک آخرین تحولات سوریه را دنبال می‌کنیم و تا زمانی که هیچ تهدیدی علیه ما وجود نداشته باشد در امور این کشور دخالتی نمی‌کنیم و در حال حاضر نیز هیچ تهدیدی را علیه خود احساس نمی‌کنیم.

یعالون در پایان مدعی شد: مسوولیت حوادثی که در مرزهای اسرائیل با سوریه اتفاق افتاده بر عهده نظام بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه است.

پیشتر روزنامه معاریو در خبری نوشت: مخالفان سوری توانسته‌اند انباری از سلاح شامل موشک‌های اسکاد را به دست آورند اما این خبر توسط هیچ یک از مخالفان یا سازمان‌های غیردولتی سوریه تایید نشد.

در زمینه نظامی نیز نیروهای ارتش سوریه اعلام کردند: یکی از رهبران برجسته جبهه النصرة در حماة کشته شده است.

خبرگزاری رسمی سوریه (سانا)، به نقل از یک منبع در استان حماة اعلام کرد: طی درگیری نیروهای ارتش سوریه با مخالفان در شهر حماة حدود 200 تن از جمله نیروهای نظام سوریه کشته شدند.

این منبع در ادامه افزود: بیشتر این افراد جزو گروه‌های تروریستی بودند که در میان آنها صهیب حسن النجیب، که گفته می‌شود رهبر جبهه النصرة در حماة است، دیده می‌شود.

درگیری‌ها در سوریه از بیش از 23 ماه گذشته تاکنون آغاز شده و این درگیر‌ی‌ها در حالی وارد دومین سال خود می‌شود که هنوز به رغم تلاش‌های بین‌المللی و ارائه طرح‌هایی در خصوص سوریه همچنان این کشور شامل درگیری‌های شدید در مناطق مختلف است.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها