به گزارش 598 به نقل از خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، علی اکبر صالحی در حاشیه حضور در همایش معاونین و فرماندهان مرزبانی ناجا در جمع خبرنگاران با اشاره به بحث تحریمها، اظهار کرد: ما تحریم ها و همچنین این موضوع که از امروز تحریمها نه فقط تشدید نخواهد شد بلکه شاهد رفع تدریجی آنها خواهیم بود را تفأل به خیر میدانیم .
صالحی با بیان اینکه دیگر از این بیشتر چه کاری میتوانند انجام دهند، اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران با ابتکار و درایتی که به خرج داده، تمامی فشارهای وارد شده را دور زده و توانسته از سلبیات بکاهد و به گونهای عمل کند که دشمن خسته شود.
به گفته وزیر امور خارجه کشورمان، اگر تا به امروز دشمن 100 دلار برای ایجاد تحریمها علیه ایران هزینه کرده باشد حتی 10 دلار نیز از آن منفعت نبرده است.
وی ادامه داد: به حمدالله تا به امروز جمهوری اسلامی توانسته آثار تحریمها را کاهش بدهد به طوری که علیرغم اظهارات قبلی غربیها مبنی بر "وارد کردن تحریمهای فلجکننده علیه ایران"، امروزه وضعیت جور دیگری است و آنان به نتیجه دلخواه نرسیدهاند.
صالحی، ملت ایران را ملت بزرگی دانست و با بیان اینکه "اقتصاد کشورمان درونزاست"، گفت: اقتصاد ایران، مانند اقتصاد آلمان که اقتصادی صادراتی است، نیست و حجم تبادلات اقتصادی ما چیزی در حدود یک تریلیون دلار بر اساس قدرت خرید است.
وی مشکل به وجود آمده در کشور را ناشی از دستیابی به ارز خارجی دانست و افزود: کل ارز خارجی ما از فروش نفت در حدود 100 میلیون دلار بود که حداکثر در مقابل یک تریلیون دلاری که بر اساس قدرت خرید مردم است، 10 درصد را شامل میشود.
وزیر امور خارجه کشورمان با بیان اینکه توانستیم بخش عمدهای از تحریمها را خنثی کنیم، گفت: کشور ایران دارای 15 همسایه آبی و خاکی است که قطعا چنین کشوری را به زحمت میتوان تحریم کرد.
وزیر امور خارجه با اشاره به ایجاد بازارچههای مرزی در مناطق مرزی کشور نیز گفت: تعداد این بازارچهها که در سالهای اخیر ایجاد شده، قابل مقایسه با گذشته نیست.
به گفته وی، وزارت امور خارجه در شورای عالی امنیت ملی، مشغول تنظیم اسنادی است که رسیدگی به امور مرزنشینان و ارائه تسهیلات برای ارتقای زندگی آنان را شامل میشود.
صالحی ابراز امیدواری کرد که آثار ایجابی این اسناد از سال 92 خود را نشان دهند.
به گزارش ایسنا، وزیر امور خارجه کشورمان در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه رسیدگی به امور کشورهای همسایه از وظایف وزارت امور خارجه است، اظهار کرد: سعی میکنیم که در آینده نه چندان دور تمامی مشکلاتی که بین ایران و کشورهای همسایه در موضوعات آبی و خاکی وجود دارد را حل و فصل کنیم.
وی با اشاره به پدیده قاچاق کالا به خارج از کشور، افزود: مشکلاتی که در حوزه ارز پیش آمد، سبب شد که قاچاق کالا به خارج از کشور افزایش یابد که این موضوع نیز رو به حل است.
صالحی با تاکید بر اینکه باید "به نقطهای برسیم که مرزهای باز و آزادی داشته باشیم"، گفت: در حال حاضر در قرن 21 هستیم و قطعا نمیتوان مرزها را مانند قرن 19 و 20 اداره کرد.
به گفته وزیر امور خارجه کشورمان، مرزها باید باز باشند و تجارت آزاد در آن صورت بگیرد.
وی همچنین با اشاره به همایش "فرماندهان و معاونان مرزبانی استانهای سراسر کشور"، اظهار کرد: تبادل نظر از این حیث که چگونه میتوان مرزها را امنتر از گذشته کرد، از اهداف این همایش است.
صالحی، "مرزبانی ناجا" را یکی از حلقههای وصل وزارت امور خارجه و مجموعه نیروهای مسلح برشمرد و گفت: استوارنامه فرماندهان مرزبانی از سوی وزارت امور خارجه دریافت میشود.