کد خبر: ۱۱۶۹۵۴
زمان انتشار: ۱۳:۰۲     ۱۲ اسفند ۱۳۹۱
در زمان کودکیمان با دیدن کارتن سفید برفی و هفت کوتوله، برنامه آدم کوچولوها، گالیور در جزیره کوتوله‌ها و داستان‌هایی از این قبیل گاهی آرزو می‌کردیم ای کاش جای این آدم‌های کوچولو قرار گرفته و می‌توانستیم وارد دنیای آنها شده و به کارهای عجیب دست بزنیم.

به گزارش 598 به نقل از خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه کویر، همواره چیزهای غیرمعمولی، شگفت‌انگیز به نظر می‌رسند آن هم در روزگار پر هیاهوی امروز ما که جزئی‌ترین موارد در بوق و کرنای رسانه‌ها قرار می‌گیرد و در مدت چند ثانیه راز هزاران سال گذشته برای جهانیان برملا می‌گردد، کمتر کسی پیدا می‌شود که علاقمند به مشاهده و یا حتی پیگیری موارد هیجان‌انگیز نباشد.

در این میان هستند رسانه‌هایی که برای برانگیخته کردن حس کنجکاوی دیگران و....نمی‌توانند تا روشن شدن مساله‌ای و وجود مستندات و ادلِه کافی دندان به جگر بگیرند لذا طبق باور عوام خبری را منتشر می‌کنند که ممکن است از لحاظ علمی هیچ پایه و اساسی نداشته باشد.

وجود شهر کوتوله‌ها در منطقه شهداد (100 کیلومتری کرمان) و در حاشیه غربی کویر لوت، موضوعی است که مدت‌ها پیش مطرح شده و صحبت‌های ضد و نقیضی را نیز به همراه داشته است.

لی‌لی‌پوت‌ها در منطقه شهداد نبوده‌اند

محمد جهانشاهی، کارشناس گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمان در گفت‌وگو با ایسنا، در رابطه با شهر کوتوله‌های کرمان اظهار کرد: هر چند انسان‌های کوتاه قامت از قدیم می‌زیسته و هم‌اکنون نیز نسل آنها وجود دارد اما وجود شهر کوتوله‌ها و زندگی لی‌لی‌پوت‌ها در منطقه شهداد به طور قطع تأیید نمی‌شود.

وی افزود: البته کاوش‌های باستان شناسان هنوز در این منطقه ادامه دارد اما با مشخصاتی که هم‌اکنون برای شهر کوتوله‌ها ذکر می‌شود و اینکه برخی معتقدند که هزاران سال قبل مردمان این شهر به دلیل عواملی ناشناخته شهر را به حال خود ر‌ها کرده و رفته‌اند، تنها با در نظر گرفتن فضای موجود نمی‌توان به این واقعیت دست یافت که این مکان محل زندگی کوتوله‌ها بوده است.

وجود شهر کوتوله‌ها شایعه‌ای بیش نیست

مهری جوادی، کارشناس باستان‌شناسی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمان نیز به ایسنا گفت: وجود شهر کوتوله‌ها مانند شایعات دیگر پراکنده شده است در حالیکه افراد آگاه می‌دانند که شهر کوتوله‌ها واقعیت ندارد.

وی در ادامه با اشاره به اینکه ما دارای قدمتی چندین هزار ساله هستیم، افزود: هرچند که ما منکر اختلافات موجود در قامت و ترکیب انسان‌ها نیستیم اما چنین اختلاف ژنتیکی در نسل هیچ تناسبی ندارد.

جوادی در مورد کشف جسد مربوط به کوتوله‌ها اظهار کرد: ممکن است در کاوش‌ها جسد نوزاد یا کودکی کشف شده باشد که در زمان کوتاهی بعد از تولد فوت کرده و دفن شده باشد، البته گورستان هنوز به طور کامل بازیابی نشده است.

وی گفت: مکان فعلی موسوم به شهر کوتوله‌ها در سال 1347 شناسایی و کاوش‌ها در آن آغاز شد و هنوز هم مراحل آن ادامه دارد بطوری‌که 10 روز پیش نیز یک مرحله کاوش دیگر انجام شد اما باید بر اساس گزارش‌ها و مستندات بیشتری راجع به جسد مکشوفه صحبت کرد.

کارشناس باستان‌شناسی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمان خاطرنشان کرد: وجود فضاهای محدود موسوم به خانه‌های کوتوله‌ها نیز تأیید نمی‌شود زیرا همواره ابعاد خانه‌های روستاییان به دلیل دشواری در گرم و سرد کردن آنها، کوچک ساخته می‌شود.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها