اين جمله سعيد جليلي است كه پس از پايان نشست آلماتي در جمع خبرنگاران بيان شد و نشان ميدهد كه نتيجه مذاكرات براي ايران "مثبت" بوده است. البته اشتون نيز با سكوت خود در برابر برخي پرسش خبرنگاران عملا اين موضع جليلي را تاييد كرد.
اين موفقيت نسبي در حالي به دست آمده كه چند دوره قبلي مذاكرات ميان ايران و 1+5 "غير سازنده و منفي" تعبير شده بود.
تغيير رويكرد غرب در قبال ايران پس از آن رخ داد كه به گفته جليلي آنها با رصد رفتار ايران در 8 ماه گذشته دريافتند سياستهايجمهوري اسلامي تابعي از فشارهاي اقتصادي و سياسي غرب نيست، و تحريمهايي كه "فلج كننده" خوانده ميشد، كارآمدي لازم را نداشته است.
با اين حال پس از اين رخداد ديپلماتيك، برخي رسانههاي غربي در صدد "اختلاف نمايي" ميان مسئولان عالي كشور هستند.
در همين راستا سايت بي بي سي فارسي در مطلبي درباره مذاكرات آلماتي، اظهارات احمدينژاد درباره نتيجه اين مذاكرات را نشانه اختلاف ميان وي با رهبر معظم انقلاب تفسير كرد.
اين سايت خبري تيتر اين مطلب خود را "واکنش احمدی نژاد به مذاکرات قزاقستان: آقای جلیلی از مذاکرات برگردند تا راجع به آن بحث شود" انتخاب كرده بود . اين در حالي است كه رئيسجمهور در حاشيه جلسه هيات دولت در پاسخ به سوالي درباره توافق ایران و گروه 1+5 برای دور بعدی مذاکرات در شهر آلماتی گفته بود: چه اشکالی دارد این توافق خوب است به هر حال مذاکره بهتر از دعوا است. آقای جلیلی از مذاکرات برگردند و گزارشات را بیاورند تا راجع به آن بحث و بررسی شود."
اين موضعگيري احمدينژاد كه البته با حذف برخي از كلمات در تيتر گزارش بي بي سي فارسي منعكس شده، گزارش نويس اين رسانه و مسئولان اين سايت را به اين نتيجه رسانده كه ميان رئيس جمهور و رهبر عالي ايران درباره موضوع هسته اي اختلاف وجود دارد.
تحليل بي بي سي فارسي درباره اختلاف ميان مسئولان ايران در موضوع انرژي هسته اي در حالي است كه حتي رسانهها و كارشناسان غربي نيز بر اين نكته تاكيد دارند مسئولان و مردم ايران در دفاع از حق هستهاي خود مصمم هستند.
در همين راستا جیم والش، كارشناس برنامه فاکس نیوز در اين باره گفته بود: «با وجود سلیقههای مختلف اجتماعی و سیاسی در جامعه ایرانی، مساله تعجب برانگیز این است که بیشتر ایرانیها اعم از اصلاحطلبان ، میانهروها و تندروها از برنامه غیرنظامی هستهای این کشور حمایت میکنند ».
از سوي ديگر بر اساس جدیدترین نظرسنجی موسسه افکارسنجی گالوپ آمریکا، 63 درصد مردم ایران بر این باور هستند که با وجود دامنه تحریمها ایران باید به گسترش و توسعه تواناییهای قدرت هستهای خود ادامه دهد.
البته بي بي سي فارسي نيز پس از انتشار اين نظرسنجي، صورت مسئله را پاك كرد و در گزارشي اعتبار موسسه گالوب را زير سئوال برد و استدلال كرد: چون این بار کارشناسان گالوپ به سراغ گروههای مخالف در خارج از ایران نرفتهاند و به طور مستقیم با خود مردم ایران صحبت کردهاند، نتیجه این نظرسنجی نمیتواند شفاف و دقیق باشد.
با اين حال تلاش بي بي سي فارسي براي اختلاف نمايي در ميان مسئولان در شرايط فعلي پس از آن صورت ميگرد كه سعيد جليلي در كنفرانس خبري خود با خبرنگاران براي اولين بار صراحتا به موفقيت هاي دولت در رشد برخي شاخص هاي مهم اشاره كرد.
نماينده رهبر معظم انقلاب در شوراي عالي امنيت ملي در جمع خبرنگاران گفته بود: آنها (غربيها) در سال 2012 اذعان کردند که ایران بالاترین رشد علمی را داشته و در سال گذشته صادرات غیرنفتی و تولیدات گوناگون ایران رشد چشمگیری داشته است. بورس ایران در سال گذشته 62 درصد رشد داشته که نشان میدهد فشارهای اقتصادی که علیه ملت مان اعمال میکنند نتیجهای نداشته است. همچنین مردم در سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی با نشاطتر و محکم تر حمایت و پشتیبانی خود را اعلام کردند که این مجموعه شرایط نشان میدهد آنها باید به راهبرد جدیدی فکر کنند.
جليلي : همه از حق هستهاي حمايت ميكنند
سعید جلیلی اما پيش از ترك آلماتي با خبرنگار 'سیانان' گفتگو كرد.
دبير شوراي عالي امنيت ملي در پاسخ به سئوال خبرنگار اين خبرگزاري درباره اختلافات مسئولان ايراني در موضوعات مختلف و انعكاس اين اتفاقات در موضوع هستهاي گفت: اتفاقات رخ داده در مجلس ایران و سخنان رهبری درباره این موضوع، ارتباطی با برنامه هستهای ایران ندارد. وي ادامه داد: مردم ایران با هرگونه نگرش و تفکر سیاسی به طور جدی از حق هستهای خود دفاع و حمایت میکنند.
جليلي در پاسخ به سئوال ديگري با اشاره به اشتباه محاسباتي آمريكا در مذاكرات قبلي گفت: آمریکا سیاستهایی را دنبال کرده است که اشتباه بودن آنها ثابت شده است و فکر میکنم مقامات آمریکا این نکته را درک کردهاند، اگر کشورهای غربی نگرش خود را درباره ایران تغییر دهند، میتوانیم درباره موضع آنان گفتگو کنیم.
وي با بيان اينكه مذاکرات آلماتی را مثبت ارزیابی میکنیم، گفت: کشورهای غربی همواره به دنبال تحریم ایران بودهاند، بینتیجه بودن این تحریمها با حضور مردم در راهپیمایی 22 بهمن و دفاع از حقوق خود، ثابت شد.