کد خبر: ۱۱۵۳۹
زمان انتشار: ۱۳:۵۱     ۰۴ ارديبهشت ۱۳۹۰

به گزارش 598 به نقل از شبکه ایران، افزایش 30 ریالی برق مشترکان خانگی در مناطق عادی از سوی کارگروه تحول اقتصادی _ستاد هدفمندسازی یارانه‌ها_ سبب نگرانی این مشترکان از افزایش قیمت برق آنها در این روزهای گرم سال شده است.
مسئولان وزارت نیرو با تشریح چگونگی این افزایش قیمت که ماهانه برای این بخش از مشترکان حداکثر یک هزار تومان است_ این میزان برای مشترکان پرمصرف افزایش خواهد داشت_ تاکید کرده‌اند رعایت الگوی مصرف و استفاده از وسایل  استاندار برقی مانع از افزایش قیمت برق خواهد شد.

در تعیین تعرفه جدید برق، مصرف‌کنندگان برق در بخش خانگی به دو قسمت مشترکان مناطق عادی و مناطق گرم تقسیم‌بندی شده‌اند.
براساس قیمت‌های جدید اعلام شده، متوسط تعرفه مصرف برق برای مشترکان خانگی مناطق عادی از هر کیلووات ساعت 450 ریال در سال گذشته به 485 ریال در هفت ماهه نخست سال جاری اصلاح شده است. ضمن آنکه الگوی مصرف نیز در این دوره از ماهانه 200 کیلووات ساعت به 300 کیلووات ساعت افزایش یافت.
این افزایش اندک سبب شد تا برخی رسانه‌ها با جوسازی اینگونه وانمود کنند که مردم انتظار قبض‌های نجومی برق را باید داشته باشند. اما وزیر نیرو ضمن رد این مساله تاکید کرد قیمت برق برای کسانی که مصرف معمولی دارند، افزایش بسیار اندکی دارد که به هیچ عنوان با برخی اخبار مبنی بر قبض‌های نجومی همخوانی ندارد.

"مجید نامجو" با بیان اینکه افزایش قیمت برق بستگی به تصمیم ستاد تحول یا ستاد هدفمندسازی یارانه‌ها دارد، گفت: وزارت نیرو در این زمینه فقط مجری است و دستورات این ستاد  را اجرا می‌کند.
وی با بیان اینکه این ستاد نیز براساس سیاست‌های کلی که در کارگروه طرح تحول ترسیم می‌شود، تصمیم‌های خود را اجرا می‌کند، خاطرنشان کرد: تجربه نشان داده که همیشه آستانه تحمل مردم بالاست، با این حال با برنامه‌ریزی‌هایی که انجام شده، این ستاد نه تنها به بخش خانگی توجه دارد بلکه مراعات حال مصرف‌کنندگان بزرگ برق را نیز کرده است.
وزیر نیرو با اشاره به میزان مصرف برق مشترکان خانگی و روند افزایشی آن برای این بخش، تصریح کرد: اگر مردم همان مصرف معمولی خود را داشته باشند نباید از این افزایش اندک قیمت برق نگران باشند؛ هرچند که با پرداختی یارانه نقدی از سوی دولت به آنها، این افزایش اندک هزینه‌ها به راحتی قابل جبران است.

متوسط قیمت برق برای مصرف‌کنندگان بخش‌های مختلف در هفت ماهه نخست سال جاری همچون سال گذشته 430 ریال به ازای هر کیلووات ساعت لحاظ شده است. هرچند که هرگونه اصلاح‌های بعدی در قیمت‌های برق توسط ستاد هدفمندسازی یارانه ها اعلام خواهد شد.

امسال نیز همچون سال گذشته گرانترین قیمت برق برای بخش دولتی و ارزان‌ترین تعرفه مصرف برای بخش کشاورزی اختصاص یافته است.
هم اکنون 82 درصد مشترکان برق کشور را مصرف‌کنندگان بخش خانگی، 12 درصد مشترکان بخش تجاری، چهار درصد مشترکان بخش عمومی، یک درصد مشترکان بخش کشاورزی و یک درصد نیز مشترکان بخش صنعت تشکیل می‌دهند که نحوه محاسبه قیمت برق در هر کدام از این بخش ها متفاوت خواهد بود.

با توجه به تعرفه های جدید، مشترکان مناطق عادی در هفت ماهه نخست سال جاری به ازای مصرف ماهانه از صفر تا 100 کیلووات ساعت (سه دهک نخست) به ازای هر کیلووات ساعت 300 ریال پرداخت می‌کنند که این مقدار در مقایسه با تعرفه‌های سه ماهه آخر سال گذشته فقط 30 ریال به ازای هر کیلووات ساعت افزایش یافته است.
بنابراین، قیمت برق برای مازاد مصرف تا 200 کیلووات ساعت (شامل دهک‌های چهارم تا ششم) هر کیلووات ساعت از 320 به 350 ریال و برای مصارف 200 تا 300 کیلووات ساعت نیز به ازای هر کیلووات ساعت از 720 به 750 ریال رسیده است.

مسئولان وزارت نیرو تاکید کرده‌اند که تمام تمهیدات لازم در نظر گرفته شده است تا صورت حساب‌های مصرف برق دارای کمترین افزایش قیمت باشد.
از این رو براساس محاسبه انجام شده، پیش ‌ینی می‌شود صورت حساب‌های 70 درصد مشترکان بخش خانگی در مناطق عادی فقط ماهانه 6 هزار و 750 ریال و 90 درصد مشترکان ماهانه حدود 10 هزار ریال در مقایسه با صورت حساب‌های ماهانه در سه ماهه پایانی سال گذشته افزایش یابد.
به گفته مسئولان وزارت نیرو، صورت حساب‌های جدید در صورت رعایت الگو و مدیریت مصرف، ارزان خواهد بود و باید مشترکان مراقب مصارف خود باشند زیرا قیمت هر کیلووات ساعت برق برای مشترکان پرمصرف تا قیمت 2 هزار و 150 ریال نیز قابل افزایش است.

البته باید این نکته را یادآور شد که یکی از تمهیدات در نظر گرفته شده برای رعایت حال مصرف کنندگان خانگی در فصل گرما، افزایش الگوی مصرف مشترکان خانگی مناطق عادی از 200 به 300 کیلووات ساعت است تا با توجه به تغییر میزان مصرف در این روزهای سال، فشار قیمتی نیز بر آنها کاهش یابد.
در قیمت‌گذاری جدید تعرفه برق، پله‌های مصرف بگونه‌ای طراحی شده است که مشترکان می‌توانند با مدیریت مصرف در پله‌های پایین مصرف قرار گرفته و هزینه کمتری برای صورت حساب برق پرداخت کنند.
نحوه محاسبه تعرفه‌ها بگونه‌ای طراحی شده است که اگر مصارف از ساعت‌های اوج به ساعت‌های کم باری منتقل شود، تا 450 ریال در هر کیلووات به نفع مشترکان خواهد بود.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها