کد خبر: ۱۱۵۳۲۴
زمان انتشار: ۱۲:۵۳     ۰۳ اسفند ۱۳۹۱
تائید حکم نهایی 25 نفر از متهمان پرونده فساد بزرگ بانکی، تغییر و تحولات در قوه قضائیه، انتخابات کانون سردفتران و آخرین وضعیت پرونده ستار بهشتی مهمترین اخبار هفته جاری در حوزه قضایی بود.

به گزارش 598 به نقل از مهر، در هفته جاری تائید حکم اعدام متهمان پرونده فساد بزرگ بانکی مهمترین خبر قضایی بود که سر تیتر رسانه ها قرار گرفت. این خبر ابتدا از سوی آیت الله گرکانی رئیس دیوانعالی کشور اعلام شد ولی دفتر سخنگوی قوه قضائیه اعلام کرد این خبر ناقص منتشر شده و به زودی حکم اصلی دیوان اعلام می شود. بعد حجت الاسلام محسنی اژه ای سخنگوی قوه قضائیه حکم متهمان این پرونده را که از سوی دیوان عالی تائید شده است را اعلام کرد.

نام متهم عنوان در شرکت حکم نهایی
مه‌آفرید خسروی رییس هیات مدیره گروه ملی صنعتی فولاد ایران مفسد فی‌الارض به اعدام و رد مال و جریمه مبلغ فساد محکوم شد.
بهداد بهزادی معاون حقوقی آریا به عنوان مفسد فی‌الارض به اعدام محکوم شد و موظف به پرداخت یک چهارم مبلغ فساد شد.
ایرج شجاعی معاون منابع مالی گروه امیرمنصور آریا مفسد فی‌الارض به اعدام محکوم و جریمه یک چهارم مبلغ فساد محکوم شد.
سعید کیانی رضازاده رییس بانک صادرات شعبه گروه ملی اهواز مفسد فی‌الارض به اعدام و بازگرداندن رشوه به مبلغ 23 میلیارد و 500 میلیون ریال محکوم شد.
سعیدرضا محمودی رییس بانک ملی کیش حبس ابد و محرومیت دایم از خدمات دولتی، جزای نقدی و پرداخت یک چهارم از مبلغی که به عنوان رشوه اخذ شده
علیرضا ریاضی سرپرست منطقه بانک صادرات اهواز 15 سال حبس و محرومیت از خدمات دولتی به طور موقت
طهماسب نصیری مدیرعامل شرکت خدمات عمومی اهواز 20 سال حبس، پرداخت جزای نقدی 137 میلیارد و 600 میلیون ریال که معادل آن را باید جریمه پرداخت کند و همچنین پرداخت یک چهارم عواید حاصل از پولشویی
خدامراد احمدی معاون وزیر و رییس سابق ایمیدرو 10 سال حبس و رد مال به مبلغ 900 میلیون تومان، پرداخت همین میزان جریمه نقدی و محرومیت از مشاغل دولتی به طور موقت محکوم شد.
عبدالرضا رسولی مدیرعامل گروه صنایع فولاد ایران 20 سال حبس و رد مبلغ 30 میلیارد ریال و رد یک ماشین سانتافه - که به عنوان رشوه دریافت کرده بود محکوم شد.
ابوالفضل گلزاری مدیرعامل شرکت تراوس به دلیل واسطه بودن در پرداخت رشوه به سه سال حبس محکوم شد.
مجید اسعدی الموتی معاون وزیر راه وقت 10 سال حبس، 74 ضربه شلاق، انفصال دایم از خدمات دولتی و استرداد وجهی که به عنوان رشوه گرفته شد محکوم شد.
شاپور رهنمای ذکاوت مدیرکل وزارت راه 10 سال حبس، 74 ضربه شلاق، انفصال دایم از خدمات دولتی، رد مبلغی که به به عنوان رشوه دریافت کرده و جزای نقدی معادل 266 هزار دلار محکوم شد.
علی امیری مدیرکل وزارت 10 سال حبس، 74 ضربه شلاق، انفصال دایم از خدمات دولتی و رد میزان مبلغی که به عنوان رشوه دریافت کرد.
محمدرضا شهیدی‌تبار

کارمند

2 سال حبس، رد مبلغ 12 میلیارد و 400 میلیون ریال و جزای نقدی محکوم شد.

کامران رادپویا مدیرعامل یک شرکت وابسته به وزارت راه دو سال حبس و رد مال معادل 113 هزار یورو و وجهی که به عنوان رشوه دریافت شده محکوم شده است و به استناد مواد 592 و 593 قانون مجازات اسلامی به 3 سال حبس دیگر محکوم شده که این حکم تایید شد
محمد علیار دستجردی مدیر شرکت حدید پارسیان یک سال حبس و به استناد قانون مبارزه با پولشویی به پرداخت یک چهارم مبلغ ذکر شده به عنوان جزای نقدی محکوم شد.
بهرام بهستانی مدیر شرکت الیت یک سال حبس و به استناد قانون مبارزه با پولشویی به جزای نقدی معادل یک چهارم وجوه حاصله به مبلغ 686 میلیارد و 400 میلیون ریال محکوم شده بود که این حکم هم تایید شد.
امیررضا موجودی شرکت لوشان  5 سال حبس و به استناد قانون مبارزه با پولشویی به جزای نقدی معادل یک چهارم 686 میلیارد و 400 میلیون ریال به 6 ماه حبس دیگر محکوم شد.
احسان نجیب شرکت لوشان دو سال حبس و به استناد قانون مبارزه با پولشویی به پرداخت یک چهارم جزای نقدی مبلغ ذکر شده محکوم شد.
سعید خسروی اقوام مه‌آفرید  8 سال حبس محکوم شد.
جمیله استوار حسابدار 3 سال حبس محکوم شد.
عاطفه حسی منشی  3 سال جبس محکوم شد.
علیرضا بافت‌چی    10 سال حبس، 74 ضربه شلاق، جزای نقدی و 3 سال انفصال موقت از خدمات دولتی، محرومیت از خدمات دولتی محکوم شد.
علیرضا بهارلویی کارمند 2 سال حبس محکوم شد.
محمود سروری کارمند 3 سال حبس محکوم شد.

مراجع تقلید مه آفرید را مفسد فی الارض نمی دانند

بعد از اعلام رای دیوان غلامعلی ریاحی وکیل متهم ردیف اول پرونده گفت: در این داد‌نامه 53 صفحه اي علاوه بر ماده 2 قانون مجازات اخلال در نظام اقتصادی و ماده 4 قانون تشدید مجازات مرتکبین اختلاس و ارتشاء و کلاهبرداری، حکم اعدام اعلام شده كه تنها به فتوای دو تن از مراجع عظام حضرات آیات عظمی مکارم شیرازی و نوری همدانی استناد شده ولي در رأی، گفته شده افساد فی‌الارض منحصر به جرم محاربه که در ماده 183 باب هفتم قانون مجازات اسلامی آمده، نیست بلکه در غیر جرم محاربه هم ممکن است تحقق پیدا کند. وكيل مه آفريد خسروي گفت: اين در حالي است كه نظر مراجع عظام اعم از آيت الله زنجاني، صافي، علوي و بيات با نظر آيت الله مكارم و نوري متفاوت است و اين يك اختلاف نظر است ولي ديوان تنها به نظر دو مرجع اكتفا كرده و راي صادر شده از سوي ديوان در 2 صفحه آن هم به استناد دو مرجع صادر شده است. همچنين حضرات آیات عظام مکارم شیرازی و نوری همدانی کتباً به خانواده متهمین اعلام کرده‌اند که در مورد اموری که در دستگاه قضائی مطرح است، نظری اعلام نمی‌کنند ولی نظرات‌شان در حکم اعلامی دیوانعالی کشور مورد استناد قرار گرفته است.

اوراق جدید دفتر خانه ها ساماندهی می شود

احمد توسرکانی رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور اعلام کرد:‌ از ابتدای سال آینده اوراق کنونی مورد استفاده در دفاتر اسناد رسمی فاقد اعتبار بوده و با تدابیر اندیشیده شده، اوراق جدید همراه با کد و شناسه مربوط به هر دفترخانه، قابل دریافت از طریق سیستم است.

انتخابات كانون سردفتران برگزار شد

رئیس کانون سردفتران و دفتریاران از برگزاري انتخابات هيئت مديره كانون سردفتران و دفترياران خبر داد و افزود: به زودي نتيجه انتخابات اعلام مي شود. در این انتخابات 51 دفتر یار و سردفتر با هم رقابت کردند. آنچه از آرا مشخص است برخی از اعضای فعلی کانون دوباره موفق به کسب آرا شدند.

سخنگوی قوه قضائیه در نشست خبری این هفته خود به سوالات خبرنگاران پاسخ داد.

  • حکمی برای اتهام جدید فائزه هاشمی صادر نشده
  • حادثه قم در حال رسیدگی است
  • پرونده طلبه سیرجانی در دادگاه روحانیت
  • با سعید مرتضوی در دادسرا صحبت کردم

تمديد رياست شجاعي بر سازمان پزشكي قانوني

طي حكمي از سوي رييس قوه قضائيه، رياست شجاعي در سازمان پزشكي قانوني كشور به مدت سه سال ديگر تمديد شد. دكتر شجاعي از اسفند ماه سال 1388 با حكم آيت‌اله آملي لاريجاني رياست اين سازمان را عهده دار شده‌ بود.

كاهش آمار تخلفات قضات

حجت الاسلام خطیب رئيس حفاظت اطلاعات قوه قضائيه اعلام كرد: آمار تخلفات قضات نسبت به گذشته كاهش داشته است. وی افزود: بعد از ورود مركز آمار و انفورماتيك قوه قضائيه براي رايانه اي كردن مراحل قضاوت خيلي شرايط نظارت شفاف تر و بهتر شده است.

آخرین وضعیت پرونده ستار بهشتی

 وکیل مدافع اولیای دم ستار بهشتی گفت: با گذشت حدود چهار ماه از مطرح شدن پرونده مرگ ستار بهشتی، این پرونده هنوز به دادگاه ارسال نشده است. گیتی پور فاضل افزود: تاکنون اخطاری مبنی بر ارسال پرونده از شعبه اول بازپرسی دادسرای امور جنایی پایتخت به دادگاه به دست من نرسیده است. من به دفتر شعبه اول بازپرسی دادسرای امور جنایی مراجعه کردم اما مدیر دفتر این شعبه نیز از وضعیت این پرونده ابراز بی‌اطلاعی کرد.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها