کد خبر: ۱۱۵۲۸۳
زمان انتشار: ۰۹:۵۶     ۰۳ اسفند ۱۳۹۱
وزیر امور خارجه آمریکا در اولین سخنرانی خود به کنگره این کشور نسبت به کاهش بودجه کمک‌های خارجی و دیپلماسی هشدار داد و گفت: چالش اصلی سیاست خارجی کشور نه چین در حال رشد و نه بی‌ثباتی در خاورمیانه که خود کنگره است. کاهش بودجه یک "تهدید" است.

به گزارش 598 به نقل از خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، به نقل از خبرگزاری دویچه وله، جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا، درنخستین سخنرانی خود به عنوان دیپلمات ارشد آمریکا گفت: تصمیمات سیاست خارجی بر زندگی روزانه آمریکاییان تاثیرمی گذارد، از خرید و فروش کالا گرفته تا ایجاد شغل توسط بازرگانان آمریکایی.

وی که در دانشگاه ویرجینیا سخنرانی می‌کرد نسبت به کاهش بودجه کمک‌های خارجی و دیپلماسی آمریکا هشدار داد.

کری تاکید کرد: چالش اصلی سیاست خارجی کشور نه چین در حال رشد و نه بی‌ثباتی در خاورمیانه که خود کنگره است. کاهش بودجه یک "تهدید" است.

احتمال می‌رود که وزات امور خارجه آمریکا با کاهش بودجه ۶ / ۲ میلیارد دلاری مواجه شود. از این مبلغ ۷ / ۱ میلیارد دلار از بودجه کمک‌های خارجی وزارت امور خارجه کاسته خواهد شد.

جان کری هشدار داد: ضروری‌ است تا قانون‌گذاران از "کاهش‌بی‌منطق بودجه" خودداری کنند. این‌که امروز دیپلمات اعزام کنیم بسیار ارزان‌تر از آن است که بخواهیم فردا سرباز بفرستیم.

وی تاکید کرد: کاهش اجباری بودجه، علاوه بر اینکه موضع آمریکا را در جهان تضعیف می کند، به سیاست خارجی و بخش خصوصی آمریکا نیز آسیب می‌زند. با سرمایه گذاری نسبتا اندکی در سیاست خارجی، می توان در جهت ثبات جهانی پیشرفت کرد و به موسسات آمریکایی جهت رقابت در عرصه جهانی یاری رساند. کمک های خارجی بخشش و یا امر خیریه نیست، بلکه یک سرمایه گذاری در آمریکای قوی و جهان آزاد است.

وزیر امورخارجه آمریکا همچنین ضمن اشاره به این نکته که برخی می‌گویند اکنون موقع کمک‌های خارجی نیست زیرا ما خود مشکلات مالی داریم گفت این درست است که چنین کمک‌هایی برای ما گران تمام می‌شود اما باید توجه داشت این چالش ها با گذشت زمان آسان تر نمی شود.

وی تصریح کرد: درمورد سیاست خارجی دیگرهیچ چیز خارجی وبیگانه وجود ندارد. سیاست خارجی فقط دراین باره نیست که آیا ما مجبورخواهیم بود سربازانی به جنگ دیگری بفرستیم یا نه، بلکه این است که آیا ما قادرخواهیم بود دانش آموختگان خود را دریک نیروی کارشکوفا وارد کنیم یا خیر.

کری دراین باره که چگونه پدیده جهانی شدن زندگی مردم را در سراسر جهان دگرگون ساخته بحث کرد و از رهبران آمریکا خواست مستقیما با آن روبرو شوند.

وی گفت: هیچ سیاستمداری، هر چقدر قدرتمند، نمی تواند این غول را به شیشه بازگرداند. بنابراین چالش ما این است که بدترین ضربه های جهانی شدن را مهار کنیم.

به گزارش شبکه ان‌.بی‌.سی نیوز جان کری تاکید کرد که نباید به کمک‌های خارجی به چشم "صدقه و خیریه" نگریسته شود. کمک‌های خارجی سرمایه‌گذاری برای یک آمریکای قوی است.

کری افزود: دولت اوباما از هیچ تلاشی برای حفظ و تقویت دموکراسی در آمریکا و کمک به گسترش آن در سراسر جهان فروگذار نخواهد کرد. دفاع از حقوق بشر و حقوق زنان از تعهدات آمریکاست.

وزیر خارجه آمریکا با اعلام این‌که کل بودجه سیاست خارجی فقط کمی بیش‌از یک درصد کل بودجه کشور است، خواستار آن شد که به این موضوع به خوبی اندیشیده شود که این مبلغ "اندک" مخارج تمامی هزینه‌ها از قبیل محافظت از کودکان در برابر نوشیدن آب کثیف یا ایدز در پروژه‌های خارجی آمریکا را تامین می‌کند.

به عقیده کری هزینه نکردن مالیات مردم آمریکا برای کمک‌های خارجی و دیپلماسی خلاء و فاصله‌ای بین آمریکا و جهان ایجا خواهد کرد که به سرعت با کسانی که منافع‌شان به شدت با منافع آمریکا فرق دارد، پر خواهد شد.

وی گفت: ما این درس را اخیرا در مالی، در ۲۰۰۱ در کوه‌های افغانستان و حتی امروز در مناطق قبیله‌ای پاکستان آموخته‌ایم.

کری تاکید کرد که کمک‌های خارجی به معنای وابستگی دایمی کشورهای فقیرتر به آمریکا نیست.

وی گفت: 11 شریک از ۱۵ شریک تجاری ما پیش از این از استفاده‌کنندگان کمک‌های خارجی آمریکا بوده‌اند، چرا که هدف وابسته نگه‌ داشتن ملت‌ها برای ابد نیست. بلکه دقیقا به معنای ایجاد بازار و فرصت است. هدف، استفاده از کمک‌ها و توسعه برای یاری‌رسانی به کشورها در تشخیص استعدادهای خود و تبدیل شدن به شریک تجاری آمریکا است.

وزیر جدید امور خارجه آمریکا در سخنرانی خود این بحث را هم مطرح کرد که آمریکا باید همراه با دیگر کشورها برای کاهش خطر تسلیحات اتمی در جهان یکسو شود.

اگرچه کری در سخنرانی خود اشاره‌ای به وضعیت سوریه و جنگ داخلی این کشور نکرد اما به گفته ویکتوریا نولاند، سخنگوی وزارت امور خارجه، وی به زودی در ایتالیا در جلسه‌ای با اپوزیسیون سوریه شرکت خواهد کرد.

نولاند گفت: کری مشتاق است تا از ائتلاف اپوزیسیون سوریه و همچنین نماینده‌های کشورهایی که عمیقا درگیر حمایت از اپوزیسیون این کشور هستند پاسخ این سوال را بشنود که به نظرشان چه کار دیگری آمریکا می‌تواند انجام دهد.

دولت باراک اوباما از سوی بخشی از سناتورهای کشور تحت فشار قرار دارد تا در رابطه با سوریه اقدامات بیش‌تری از قبیل اعلام منطقه پرواز ممنوع در فراز سوریه انجام دهد.

جان کری در اولین دور از سفرهای خود به عنوان وزیر امور خارجه آمریکا، به ۹ کشور در اروپا و خاورمیانه خواهد رفت. سفرهای کری به کشورهای انگلیس، آلمان، فرانسه، ایتالیا، ترکیه، مصر، عربستان سعودی، امارات متحده عربی و قطر خواهد بود.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها