خوبي نمايشگاه رسانههاي ديجيتال انقلاب اسلامي جمع و جور بودن آن است. طوري كه در يكي دو ساعته ميتوان تمام آن را گشت و پاي هر غرفه به اندازه كافي وقت گذاشت. اولين دوره اين جشنواره تا سوم اسفند در مصلي تهران –كه كمكم دارد به محل دائمي نمايشگاههاي تهران تغيير نام ميدهد!- برپاست، در نيمطبقه بالاي شبستان اصلي.
به گزارش رجانيوز، از پلهها كه بالا ميرويد اولين چيزي كه ميبينيد باجه اطلاعات است، روبرو غرفه فروش بهترين محصولات فرهنگي است و سمت راست محل برگزاري نشستها. اگر عصرها راهي نمايشگاه شويد احتمالا ميتوانيد در اين نشستها شركت كنيد. مثلا ديروز دوشنبه حاج حسين يكتا براي سخنراني آمده بود و طبق برنامه، فردا سهشنبه حسن عباسي خواهد آمد.
اولين بخشي كه در نمايشگاه ديده شده است، بخش معارف اسلامي واهل بيت(ع) است. در راهروي اول مركز نشر آثار حجت الاسلام انصاريان و موسسه هنر ناب اسلامي قرار دارند. موسسه بيان معنوي، ناشر آثار حجت الاسلام پناهيان هم در اين راهرو غرفه زده است كه ميتوانيد محصولات اين غرفه را با تخفيف تهيه كنيد. انتهاي راهرو هم غرفه مركز مشاوره و پاسخگويي به سوالات ديني قرار دارد. سري به اين غرفه بزنيد و از نحوه امكان تماس با آن مطلع شويد. نقدا بدانيد كه تماس با اين سامانه با تلفن ثابت از تمام كشور رايگان است.
در ابتداي راهروي دو غرفه موسسه موعود قرار دارد با آثار معروفش درباره مهدويت و آخرالزمان. در اين راهرو غرفه دندانگير ديگري كه وجود دارد، غرفه راديو تبسم است. ظاهرا مجموعهاي از جوانهاي اهل حال يك سايت راه انداختهاند تا با ضبط برنامههاي طنز و قرار دادن آن بر روي سايت، خنده اسلامي را بر لبان مخطبان بنشانند. هرچند در ابتداي راه هستند اما به اين غرفه هم سر بزنيد.
راهروي سه تقريبا در انحصار نرمافزارهاي حوزه كودك است. در انتهاي راهرو هم غرفه «نور هدايت جاريه» قرار دارد كه نرمافزار جامعي درباره حضرت آدم(ع) را منتشر كرده است. اگر سوالهايي درباره هزاره اول خلقت، مواجه شدن اين پيامبر با اهل بيت(ع) و موضوعاتي اينچنيني داريد احتمالا اين نرم افزار به كارتان ميآيد.
در ابتداي راهروي پنج، نرم افزار مفاهيم قرآني را از دست ندهيد، مخصوصا اگر اهل تحقيق در اين حوزه هستيد. در اين نرمافزار 42هزار مفهوم در قرآن رديابي شده و آيات مربوط به آن همراه با ميزان ارتباطش و زيرمفهومهاي مرتبط آورده شده است.
روبروي راهروي شش غرفه اي وجود دارد كه ميتوانيد محصولات اين مجموعه از جمله دفترهاي تحرير و پوسترها و يكي دو كتاب درباره شهداي هستهاي را پيدا كنيد. در ابتداي اين راهرو هم غرفه مركز بررسي اسناد تاريخي وجود دارد كه حتي نگاه انداختن به عناوين نرمافزارهايش هم خالي از لطف نيست. در اين راهرو يك غرفه هم چند سري نرمافزار شامل قصههاي صوتي قرآني براي كودكان ارائه ميكند كه چيز خوبي به نظر ميرسد. از اينجا به بعد بخش انقلاب اسلامي نمايشگاه آغاز ميشود.
در راهروي هفت بزرگترين غرفه مربوط به موسسه نرمافزاري آرمان است كه حتما نامش برايتان آشناست. غرفه موسسه اشارت هم در اين راهرو ديدن دارد. غرفه افلاكيان هم كتاب كميك استريپ دفاع مقدس را عرضه كرده است كه واقعا كتاب فاخري است و توانسته كتاب سال دفاع مقدس شود.
راهروي هشت آغاز بخش دفاع مقدس نمايشگاه است. در اين راهرو غرفه امتداد را از دست ندهيد، مخصوصا كه سامانه پيامك 20102010 هم راه افتاده است و ميتوانيد اطلاعات خوبي درباره آن بدست بياوريد. در اين روزها كه پيامكهاي سرسامآوري براي شما ميرسد و شمار را دعوت ميكند به پيامك فال و بازي و... ميكند، وجود اين سامانه خيلي ذوق دارد. در اين غرفه ميتوانيد مشترك نشريه امتداد هم بشويد.
طبيعتا بعد از راهروي هشت بايد بنويسم راهروي 9 ولي واقعيت اين است كه تا همينجايش هم شماره راهروها را از خودم نوشتم! از هشت به بعد و با تغيير نسبي شكل نمايشگاه آمار راهروها از دستم در ميرود، پس بعد از اين از عبارت «راهروي بعدي» يا «راهروي قبلي» استفاده ميكنم؛ شماره ميخواهيم چه كار؟! اتفاقا غرفه رجانيوز هم در همين قسمت نمايشگاه قرار گرفته است!
ميرويم سراغ راهروي بعدي كه در بخش جنگ نرم نمايشگاه قرار دارد. در اين بخش غرفههاي بهداشت معنوي، آسمانه و دادهپردازي نستوه را ببينيد. غرفه غبار را هم از دست ندهيد. در اين غرفه بزرگترين بانك ديجيتال درباره وقايع سال 88 در يك مجموعه DVD سامان داده شده است كه ميتواند نظرتان را جلب كند.
حلقه وصل، ديدهبان و مركز مستند سفير، غرفههاي «بعدي» هستند. در غرفه مركز مستندسازي سفير ميتوانيد فيلمهاي اين مركز مانند «يزدان تفنگ ندارد»، «مهار نشده»، «ميراث آلبرتا» و... را با تخفيف تهيه كنيد.
قبل از اينكه وارد بخش سبك زندگي اسلامي شويد و در بخش بيداري اسلامي، به غرفه طلايه داران بيّن، جبهه مستضعفين و نصرTV سر بزنيد. آخرين غرفههاي نمايشگاه، غرفه عهد آدينه، و پوستر موومنت هستند كه ارزش وقت گذاشتن دارند.
از ميانههاي نمايشگاه غرفههاي سايتهاي خبري از جمله رجانيوز حضور دارند، كه اگر به جشنواره مطبوعات نرسيدهايد ميتوانيد در اينجا با دست اندركاران اين سايتها سر و كله بزنيد!
اما انتهاي نمايشگاه دو چيز جالب است(ميگويم چيز چون نميدانم واقعا بايد به آنها چي گفت؟ غرفه يا...). بازيسرا يكي از آنهاست كه ميتوانيد بنشينيد و با رفقا بازي رايانهاي انجام دهيد، البته اگر فكر ميكنيد به سن و سالتان ميخورد! جاي بعدي «پاتوق انقلابي» است، يك سفرهخانه سنتي با ديوارهاي كاهگلي، رنگ فيروزهاي، عكس چند شهيد و... كه مجموع اينها چيزي ميسازد به نام پاتوق انقلابي! واقعا كه...
يك نكته جالب هم موضوع اينترنت نمايشگاه رسانههاي ديجيتال است كه تا پايان روز سوم، هنوز درست و حسابي راه نيفتاده است!؟
نمايشگاه رسانه هاي ديجيتال انقلاب اسلامي را بايد يك فرصت براي فعالين فضاي مجازي معتقد به گفتمان انقلاب اسلامي به شمار آورد، پس اگر اهل اين عرصه هستيد، به اين نمايشگاه هم سري بزنيد.