کد خبر: ۱۱۲۶۴۳
زمان انتشار: ۰۷:۰۷     ۲۱ بهمن ۱۳۹۱
رسانه هاي غربي معتقدند ايران تن به تسليم در برابر آمريكا نخواهد داد چرا كه خود را پيروز نهايي چالش فعلي مي داند.
روزنامه فايننشال تايمز با تصريح بر اينكه ايران دليلي نمي بيند در برابر غرب جام زهر بنوشد، نوشت: ديپلمات ها و تحليلگران مي گويند جمهوري اسلامي توانسته خود را با جنگ اقتصادي تطبيق دهد. ديپلمات هاي مقيم تهران مي گويند كه سياستمداران ايران به آنها گفته اند كه حكومت قصد ندارد برنامه هاي اتمي اش را متوقف يا هيچ يك از سايت هاي اتمي اش را تعطيل كند.
به گزارش فايننشال تايمز « يكي از تحليلگران اصلاح طلب مي گويد اگر به تصوير كلان از ديدگاه آيت الله خامنه اي نسبت به آينده نگاه كنيد، مي بينيد كه او ايران را برنده مناقشه اتمي مي بيند كه با تحريم ها سازگار شده است و از تغييرات سياسي در خاورميانه سود مي برد. آنها چرا بايد جام زهر را بنوشند؟ حكومت به نبرد ادامه مي دهد تا آمريكا برنامه هاي اتمي اش را قبول كند و به عنوان ابرقدرت منطقه به رسميت بشناسد.»
از سوي ديگر روزنامه نيويورك تايمز در گزارشي خاطرنشان كرد: در شرايطي كه ايران از مذاكره با آمريكا سر باز مي زند، پرسش اصلي اين است كه چگونه مي توان تهران را متقاعد كرد تا با ايالات متحده مذاكره كند. تعامل ديپلماتيك با ايران، ايده جديدي نيست. هر رئيس جمهوري در آمريكا از زمان جيمي كارتر، به نوعي و در برهه اي از زمان خواستار مذاكره شده است. اما اين رويكردها هيچگاه به تقويت روابط منتهي نشده است.
اين روزنامه با اشاره به اينكه ايستادگي مقابل آمريكا يكي از اصول بنيادين جمهوري اسلامي است نوشت: در شرايطي كه ايران به تدريج روابط خود را با كشورهاي اروپايي و آسيايي متحد آمريكا بهبود داده، گامي در جهت از سرگيري روابط با ايالات متحده و البته اسرائيل برنداشته است. در نتيجه تعامل جدي با آمريكا تنها در شرايطي امكان پذير است كه تغييري استراتژيك از سوي جمهوري اسلامي ايجاد شود. به بيان ديگر مذاكره با آمريكا پيامد يك تغيير استراتژيك در جمهوري اسلامي است نه دليلي براي ايجاد اين تغيير و اين در حالي است كه چنين تغييري انجام نشده است. از سوي ديگر در شرايطي كه نشانه هايي از افزايش اختلافات وجود دارد، تحريم ها نيز تأثيرگذاري خود را بر اقتصاد ايران آغاز كرده است. اين شرايط، زمينه خوبي براي آمريكا فراهم كرده تا پيشنهاد مذاكره مستقيم را ارائه كند تا از اين طريق با روايت مقاومت و ايستادگي ايران مقابله كند. با اين حال اميد اندكي وجود دارد كه تهران اين خواست را بپذيرد. در واقع جمهوري اسلامي زمان را به نفع خود مي داند.
نيويورك تايمز در عين حال از موضع طلبكارانه نوشت: در مذاكرات دو جانبه با ايران بايد نه تنها مسئله هسته اي حل و فصل شود بلكه بايد به رفع ديگر موارد نگراني آمريكا شامل حمايت ايران از حزب الله شود.
اين روزنامه مي افزايد: در حالي كه آمريكا و شركايش فشار بر ايران را افزايش مي دهند، اين نكته اهميت دارد كه واشنگتن روي درخواست هاي خود از ايران پابرجا بماند. زيرا در صورتي كه ايران گمان كند مي تواند در برابر فشارها ايستادگي كند، اين اقدام را انجام خواهد داد.
در همين حال عبدالرحمن الراشد مدير سابق شبكه سعودي العربيه در روزنامه الحيات چاپ لندن تصريح كرد ايران احساس خطر نمي كند و بنابراين عقب نشيني هم نمي كند.
اين خدمتگزار صهيونيست ها در العربيه اضافه كرد: ايران شرايط فعلي را اين گونه تحليل مي كند كه واشنگتن جرأت حمله نظامي را ندارد و ايران مي تواند به فعاليت هاي هسته اي خود تداوم بخشد. بايد يادآور شد حكومت ايران يك گروه ديني تندرو است و حاضر به عقب نشيني نيست.
اخبار ویژه
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها