کد خبر: ۱۱۲۵۵
زمان انتشار: ۱۲:۰۷     ۲۹ فروردين ۱۳۹۰
عضو هیئت رئیسه مجلس هشتم هفته گذشته در کمیسیون سیاسی اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه های سراسر کشور حاضر شد و به سوالات دانشجویان در خصوص عملکرد مجلس هشتم، طرح نظارت بر نمایندگان مجلس، سرنوشت اصولگرایان در مجلس نهم پاسخ گفت که بخش اول آن در ذیل می آید.

به گزارش خبرنگار «خبرنامه دانشجویان ایران»، محمد دهقان با بیان اینکه مجموعه های دانشجویی به شدت نیاز به فعالیت دارند، افزود: مطالبات دانشجویی باعث می شود کشور دچار اشکال نشود و نیز افرادی که در حکومت گرایش آرمانخواهی دارند به پشتوانه دانشجویان نا امید و ضعیف نمی شوند.

محمد دهقان در خصوص عملکرد مجلس شورای اسلامی گفت: مجلس به تدریج در عمل به برخی وظایف خود از قانون اساسی فاصله گرفته است و این حرف به این معنی نیست که مجلس مفید نیست چه اینکه وجود مجلس بسیار ضروری است و مجلس جلوی خیلی از خود کامگی ها را می گیرد.

این نماینده مجلس با اشاره به اینکه نفس وجود مجلس القای آزادی در جامعه است اظهار داشت: مجلس با تمام ایرادها، وجودش واجب و ضروری است.

وی با تاکید بر اینکه اصل مجلس در همه زمانها لازم است ادامه داد: کسانی که به اصل مجلس را خدشه وارد می کنند دنبال این هستند که کسی بر آنها نظارت نکند و حیثیت مجلس را از بین ببرند.

دهقان با اشاره به اینکه در قانون اساسی برای نماینده کار ملی تعریف شده است گفت: نماینده برای کل کشور قانون می نویسد و نماینده هر حوزه انتخابی به محض ورود به مجلس، نماینده ملت ایران می شود.

* نمایندگان برای اینکه رای بیاورند از کار ملی به کار منطقه ای تنزل پیدا کرده اند

وی با بیان اینکه منطقه گرایی و جزیی نگری و توجه به حوزه های انتخابیه یک بلای اصلی مجلس است اظهار داشت: متاسفانه نمایندگان برای اینکه رای بیاورند از کار ملی به کار منطقه ای تنزل پیدا کرده اند.

دهقان ادامه داد: در عمده شهرستان ها ملاک رای دادن به یک نماینده اجرای طرح های ملی نیست بلکه تهیه آب شرب، حل مشکل کشاورزی، گاز خانگی و آسفالت خیابان ها ملاک رای دادن به نماینده است و این بزرگترین معضل مجلس است.

عضو هیئت رئیسه مجلس در این زمینه همچنین گفت: دلیل اینکه من در دور هشتم رای آوردم، این نبود که من در دور هفتم سخنگوی کمیسیون قضایی مجلس بودم یا چقدر طرح داده بودم بلکه اینها دلایل جزیی بود.

دهقان ادامه داد: دلایل اصلی اقبال مردم برای رای دادن به من این بود که مردم فرض می کردند من راه را برای آنها آسفالت کرده ام در صورتی که من آسفالت نکردم و اداره راه اینکار را کرده بود و من فقط پیگیر بودم.

دهقان همچنین افزود: البته توجه به حوزه های انتخابیه نکات مثبتی هم دارد و رابطه حاکمیت و مردم را تقویت می کند.

دهقان اما تاکید کرد: نماینده اگر بخواهد رای بیاورد، باید در بین مردم حضور پیدا کند و به کارهای حوزه انتخابیه اش رسیدگی کند و حتی اگر نخواهد رای بیاورد لااقل برای حفظ حیثیت خودش هم باید در بین مردم حاضر شود.

عضو هیئت رئیسه مجلس هشتم با انتقاد از رویه موجود در مجلس اظهار داشت: اشکال این است که نمایندگان عمده تمرکز خود را در شهرستان ها می گذارند و به مسایل ملی بسیار کمتر توجه می کنند در حالی که قانون اساسی مسایل ملی برای نماینده و مسائل شهری را به شورای عالی استانها سپرده است.

* نقش پول در انتخابات مجلس هم زیاد شده است

دهقان همچنین با اشاره به روند فعلی افزود: مجلس باید انتخاباتش عوض شود چه اینکه نقش پول در انتخابات مجلس هم زیاد شده است.

وی با پیشنهاد انتخابات استانی اظهار داشت: متاسفانه با این وضعیتی که در مجلس هشتم هست این طرح به نتیجه نمی رسد.
 
* از بعد اصولگرایی و ارزش گراییی مجلس هفتم را موفق تر و انقلابی تر از مجلس هشتم می دانم

عضو هیئت رئیسه مجلس  در پاسخ به سوالی در مورد عملکرد مجلس هشتم گفت: از بعد اصولگرایی و ارزش گراییی مجلس هفتم را موفق تر و انقلابی تر از مجلس هشتم می دانم چرا که مجلس هفتم در آن فضای پس از مجلس ششم شکل گرفته بود و با این وجود روحیه انقلابی تری داشت.
 
وی با اشاره به طرح وقف اموال دانشگاه آزاد در مجلس هشتم گفت: تنها کسی که اخطار 110 قانون اساسی داد من بودم و به آقای لاریجانی گفتم که نباید این کار را می کرد به هر حال آقای لاریجانی اخطار بنده را پذیرفت ولی به رای گذاشت.

دهقان با ذکر علت های رای آوردن طرح وقف اموال دانشگاه آزاد افزود: به هر حال با وجود اخطار قانون اساسی رای آورد چون از قبل با آقایون بسته بودند.
 
وی با بیان اینکه برخی جریانات دنبال این هستند که از موقعیت مجلس سو استفاده کنند، اظهار داشت:  بعضی ها هم این طور نیست که از قبل با مسئولین یا با جایی بسته باشند بلکه اطلاع دقیق ندارند و یا تحلیلشان متفاوت است.

* به نام فتوای مقام معظم رهبری علیه نظر مقام معظم رهبری در مجلس رای گیری کردند
 
عضو هیئت رئیسه مجلس هشتم با اشاره به اینکه بعضی ها می گفتند وقف دانشگاه آزاد کاملا منطبق بر نظر رهبری است توضیح داد: به نام فتوای مقام معظم رهبری علیه نظر مقام معظم رهبری در مجلس رای گیری کردند.
 
دهقان ادامه داد: البته بعضی ها هم می دانستند چکار می کنند و خیلی ها هم فریب خوردند و فکر می کردند وقف اموال دانشگاه آزد واقعا فتوای رهبری است و در این بحث این  اشکال به مجلس هشتم وارد است.

عضو هیئت رئیسه مجلس هشتم با اشاره به حضور دانشجویان مقابل مجلس در جریان یکشنبه سیاه گفت: در آن موقع من رفتم از آنها تشکر کردم که البته در همین بین عده ای آمده بودند اصل مجلس را خراب کنند که اگر نادانسته بوده خبط بزرگی کردند و در صورتی که دانسته باشد شاید یک توطئه در کار بوده باشد.

وی نحوه رای گیری برای وقف اموال دانشگاه آزاد توسط حامیان طرح را این گونه شرح داد: آن کسانی که طرح را مطرح کردند، گفتند ای نمایندگان ملت ایران، امروز ما میخواهیم فتوای یک مرجع تقلید که رهبر انقلاب هم هست، تبدیل به قانون کنیم.

وی ادامه داد: چنین شیوه ای باعث شد تا امر برای بعضی نمایندگانی که اطلاع درستی نداشتند مشتبه شود چه اینکه بعضی افراد برجسته احزاب سنتی اصول گرایان هم به شدت از طرح حمایت کردند و تلاش می کردند که رای بیاورد یا به این دلیل که ارادت به جاسبی داشتند یا نادنسته و بقیه نمایندگان هم به اینها نگاه می کردند و چون حمایت اینها را دیدند لذا از طرح حمایت کردند.
 
دهقان همچنین با اشاره به یکی دیگر از نقاط نادرست مجلس هشتم افزود: یکی از اشتباههای استراتژیک احمدی نژاد انتخاب رحیمی برای معاون اول بود و بدتر اینکه طراحی شد تا 200 امضا در حمایت از رحیمی و تشکر از احمدی نژاد جمع کنند و آمدند از من امضا بگیرند که من گفتم معنی ندارد و ایشان کسی است که برای آینده هزینه می شود.

وی ادامه داد: با این وجود یعنی 200 امضا و حمایت احمدی نژاد برخورد قوه قضائیه با رحیمی مشکل شده است.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:۱
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
ارسال نظرات
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۸:۴۶ - ۲۹ فروردين ۱۳۹۰
۰
۰
با شما هم نظر هستم بنده نيز مجلس هفتم را ولايتمدار تر از مجلس هشتم مي دانم با توجه به اينكه در مجلس هشتم باند بازي و راي هاي كاملا متناقض و مصوبات مخالف مصالح داخلي كشور زياد شده است.
پاسخ
جدیدترین اخبار پربازدید ها