کد خبر: ۱۱۱۸۱۷
زمان انتشار: ۱۹:۵۰     ۱۶ بهمن ۱۳۹۱
رونمايي از هواپيماي جنگنده "قاهر 313"، بسياري از کارشناسان و رسانه‌هاي غربي را شگفت‌زده کرده است، به‌طوري که برخي از‌ آن‌ها اعتقاد دارند اين جنگنده مي‌تواند ناوگان دريايي آمريکا در خليج فارس را زمين‌گير کند.
به گزارش 598 به نقل از خبرنگار دفاعي - امنيتي باشگاه خبرنگاران، نسل جديد جت‌هاي جنگنده بومي ايران در سومين روز از دهه مبارک فجر(14بهمن ماه 1391) توسط رئيس جمهور، رونمايي شد. به اذعان رسانه‌هاي غربي و منطقه، جنگنده "قاهر اف-313" يکي از انواع پيشرفته در نوع خود مي‌‌باشد که متخصصان داخلي ايران آن را طراحي و توليد کرده‌اند.
 

وب‌سايت‌تحليلي آمريکايي "Business insiderدر گزارشي اذعان مي‌کند که جنگنده جديد ايران مي‌تواند به راحتي نيروي دريايي آمريکا در منطقه خليج فارس را هدف قرار دهد. اين پايگاه تحليلي در ابتداي گزارش خود به رونمايي از قاهر 313، اشاره کرده و مي‌نويسد: جنگنده قاهر نسبت به ديگر جنگنده‌هاي ايراني متمايز است. بر اساس تصاوير منتشر شده است از اين جنگنده، قاهر داراي طراحي عجيبي است.

در ادامه اين گزارش به قدرت جنگي قاهر 313 اشاره شده و Business Insider،‌ صراحتا اذعان مي‌کند که قاهر مي‌تواند ناوگان پنجم نيروي دريايي آمريکا را فلج و نيروي دريايي اين کشور را زمين‌گير کند.

خبرگزاري روسيه‌اي Russia Today، در گزارش خود، طراحي جنگده قاهر 313 را جسورانه خوانده و آن را در رديف جنگنده‌هاي پيشرفته مي‌داند. اين خبرگزاري به ويژگي‌هاي "چشم‌گير" قاهر پرداخته و اذعان مي‌کند طراحي رادارگريز اين جنگنده آن را در رديف هواپيماهاي جنگي قرار مي‌دهد. هم‌چنين راشاتودي در ادامه گزارش اعلام مي‌دارد که کانوپي مدرن اين هواپيما بي‌همتا بوده و بال‌‌هاي آن داراي طراحي منحصر به فردي است.

روزنامه انگليسي گاردين، نيز  پرواز جنگنده نسل جديد قاهر 313 را نشان‌دهنده خودکفايي ايران در زمينه فناوري نظامي دانسته است.

پايگاه خبري NBCNEWS، گزارش خود را با عنوان "ايران از هواپيماي جنگنده پيشرفته خود رونمايي کرد" آغاز مي‌کند.

بنا به گزارش ان‌بي‌سي، ايران که تحت تحريم‌ها قرار داشته و تامين قطعات هواپيما براي اين کشور مشکل است، به دنبال راهبردهاي بومي رفته و از متخصصان داخلي براي جبران اين کمبودها استفاده کرده که تاکنون موفق بوده است.

پايگاه آمريکايي Thestar، به نقل از مقامات ايران، بارزترين ويژگي جنگنده قاهر- 313، را رادارگريز بودن اين جنگنده مي‌داند. اين پايگاه آمريکايي در ابتداي گزارش خود مي‌نويسد، قاهر تنها يکي از جنگنده‌هايي است که نيروهاي نظامي ايران از سال 2007 طراحي و عرضه کرده‌ است. تهران در سال‌هاي اخير با وجود تحريم‌ها به قدرت فناوري نظامي خود افزوده است. به گزارش Thestar، ايران برنامه خودکفايي نظامي خود را از دهه 80 ميلادي آغاز کرده و علي‌رغم تحريم‌ها توانسته‌ است از عهده اين امر به خوبي برآيد. از سال 1992، ايران، تانک‌، نفربر، موشک‌، اژدر، پهپاد و جنگنده‌هاي بومي را به دست متخصصان داخلي خود طراحي و توليد کرده است.

پايگاه تخصصي هوايي The Aviation، در همان لحظات اوليه انتشار خبر رونمايي از نسل جديد جنگنده‌هاي بومي ايران با نام قاهر اف-313، گزارشي با جزئيات کامل ويژگي‌هاي اين جنگنده پيشرفته منتشر کرد.

برخي از ويژگي‌هاي قاهر 313، با توجه به گزارش The Aviation، از اين قبيل هستند:


در این هواپیما با استفاده از سطوح تخت و کمی هم سطوح منحنی در بالای بدنه بر مبنای اصول طراحی هواپیماهای رادارگريز اقدام شده است.

شکل دماغه و زوایای پهلوهای بدنه مطابق اصول رادارگريزي طراحی شده است.

شکل شکسته بال که برجسته ترين ويژگيی قاهر313 است به کاهش اثرات راداری و حرارتی کمک می‌کند. کانوپی بسیار بزرگ این هواپیما منجر به ایجاد دید عالی و 360 درجه به اطراف می‌شود که برای پروازهای ارتفاع پائین لازم است. به علاوه در مأموریت‌های تهاجم زمینی و در نبرد هوایی نزدیک بسیار مفید است
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها