به گزارش 598 ، «دنیای اقتصاد»در ادامه نوشت: تا پیش از این مصوبه، بانکمسکن به هر ملک چه برای خرید چه برای ساخت، فقط یک فقره تسهیلات ارائه میکرد، اما از این پس برای ساخت مسکن، سازندهها میتوانند 30 میلیون وام از محل صندوق پسانداز ساختمسکن و 20 میلیون تومان نیز از محل اوراق گواهی حقتقدم دریافت کنند و در مجموع به ازای ساخت هر واحد، 50 میلیون تومان وام دریافت کنند.
وام 50 میلیونی مصوب بانکمسکن اگر همچون سایر وامهای بانکی بهصورت ساده و بدون نیاز به دوبار تشکیل پرونده پرداخت میشد، برای سرمایهگذاران ساختمانی، انبوهسازان و سازندهها، «تسهیلات» به حساب میآمد، اما از آنجا که 20 میلیون تومان از این رقم را باید در قالب اوراق از فرابورس خریداری کرد و برای 30 میلیون تومان دیگر نیز باید حداقل یکسال مبلغی معادل 15 میلیون را نزد بانک سپردهگذاری کرد، دریافت آن سود اقتصادی قابلتوجهی به همراه ندارد.
در حال حاضر نیز استقبال از وام 30 میلیونی ساخت مسکن به دلیل نیاز به سپردهگذاری، زیاد نیست. نکته قابلتاملی که در مصوبه بانکمسکن وجود دارد، تاکید مدیران بانک بر افزایش هزینههای احداث واحدمسکونی است که ظاهرا مدیران بانکمسکن با چنین استدلالی موفق شدهاند نظر بانکمرکزی برای پرداخت 50 میلیون تومان تسهیلات ساخت مسکن را جلب کنند.
اما در حالی که نرخ رشد قیمت مسکن در سالهای اخیر چندبرابر نرخ رشد هزینه ساخت مسکن بوده، این بانک هنوز برنامهای برای افزایش سقف وام خرید مسکن، اعلام یا پیشنهاد نکرده است و کماکان برای خرید واحدمسکونی، حداکثر 20 میلیون تومان تسهیلات بانکی داده میشود.
به گزارش «دنیایاقتصاد» سقف وام ساخت مسکن با مصوبه جدید بانک مسکن، 66 درصد افزایش پیدا کرده است.