"مریم کاظم زاده" اولین خبرنگار زنی است که در سن 22 سالگی روایتگر جبهه های دفاع مقدس بود و با انتشار دو کتاب خاطرات خبرنگار جنگی و تا شهادت به انتشار گوشه ای از خاطرات زمان جنگ خود پرداخته است.
کاظم زاده که در زمان دفاع مقدس در جبهه های جنگ حق علیه باطل و در جبهه های کردستان،سرپل ذهاب و قصرشیرین حضور داشته است در گفت و گو با خبرنگار جامعه فارس به بیان دغدغه های خود پرداخت و گفت: زمانی که ما در جبهه حاضر شدیم آینده ای روشن تر را برای حضور بانوان در جامعه متصور بودیم اما با گذشت چند دهه شرایط و اعمال نظرهای سلیقهای مسئولان باعث شد تا برخی از بانوان فرهیخته کشور به انزوا کشانده شوند.
وی با اشاره به عدم حمایت و پشتیبانی مسئولان کشور از حضور خانم ها در پست های مدیریتی کشور گفت : در زمان جنگ رهبر کبیر انقلاب اسلامی با انتخاب خانم دباغ به عنوان همراه خود برای مسئولان کشور پیامی را داشتند که متأسفانه مسئولان یا این پیام را به درستی درک نکردند و یا اینکه این پیام خوشایند مسئولان نبود.
کاظم زاده که هم اکنون نیز در یکی از مجله ها قلم می زند افزود: لزوم وجود یک خانم در کنار یک عالم متعهد و سیاستمدار واقعی می تواند بسیاری از مشکلات را حل کند همانطور که در زمان جنگ نیز این گونه بود.
وی ادامه داد: زنان نباید تنها در پستهای حاشیهای حضور داشته باشند.
این خبرنگار پرتلاش جبهه و جنگ با بیان اینکه گاهی اوقات تصور می شود که خانم ها با حضور در پست های مدیریتی از وظایف همسرداری و خانه داری خود بازمی مانند گفت :ما در زمان جنگ پزشکان متخصص خانمی داشتیم که در خط مقدم جبهه حاضر می شدند حتی در جاهایی که بسیاری دکترهای مرد هم در آنجا حضور نداشتند و با این شرایط از وظایف خود در قبال خانواده هایشان نیز کوتاه نمی آمدند.
کاظم زاده افزود : همچنین ما در دوران جنگ پرستاران خانمی داشتیم که بدون حضور آنان پزشک حاضر نمی شد مجروحان جنگ را جراحی کند اما هم اکنون شرایط تغییر کرده است.
وی اظهار امیدواری کرد که شرایط روز به روز برای حضور هرچه بیشتر و فعالتر بانوان در جامعه هموار شود و این امر مستلزم تغییر در نگرش مسئولان کشور است.