کد خبر: ۱۱۰۰۷۳
زمان انتشار: ۰۹:۵۷     ۰۹ بهمن ۱۳۹۱
معاون امور اسناد هویتی سازمان ثبت‌احوال با اشاره به قضازدایی از قوانین مربوط به تغییر نام و نام خانوادگی، گفت: هیچ محدودیتی برای تغییر نام و نام خانوادگی دارای معانی بد و ناپسند وجود ندارد.

به گزارش 598، محسن کرمی در گفت‌وگو با خبرنگار «اجتماعی» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با اشاره به اینکه هر ایرانی که نام یا نام خانوادگی او معنای بدی داشته باشد، می‌تواند بدون نیاز به حکم قضایی، نسبت به تغییر آن اقدام کند، افزود: البته شاخص‌های کلی برای نامی که قرار است جایگزین یک نام نامناسب شود،‌ وجود دارد. از جمله اینکه نام جدید تحقیر کننده یا مستهجن نباشد، ریشه مناسبی داشته باشد، جزو نام‌های ایرانی اسلامی بوده و میزان فراوانی آن در عرف جامعه قابل قبول باشد. ضمن اینکه امکان تغییر اسامی قدسی وجود ندارد.

وی با بیان اینکه در جریان تغییر نام خانوادگی بدمعنی هم هیچ محدودیتی وجود ندارد، اظهار کرد: در صورت تقاضای فرد،‌ اگر اصل نام خانوادگی نامناسب باشد تغییر خواهد کرد و یا در غیر این صورت، پیشوند و پسوند نامناسب آن حذف خواهد شد.

به گفته معاون سازمان ثبت احوال،‌ تسهیل شرایط تغییر نام و نام خانوادگی نامناسب و دارای معانی بد، با هدف افزایش فراوانی نام‌های مناسب متناسب شأن و منزلت جامعه اسلامی صورت گرفته است.

کرمی خاطرنشان کرد: برای کاهش مشکلات مردم در جریان تغییر نام و نام خانوادگی، قضازدایی از قوانین مربوط به تغییر نام و نام خانوادگی در ثبت احوال در دستور کار قرار گرفت و به این ترتیب دستورالعملی تدوین شد که هموطنان بر اساس آن می‌توانند بدون مراجعه به دادگاه و استخدام وکیل برای دفاع از تغییر نام یا نام خانوادگی، نام نامناسب خود را تغییر دهند.

وی با بیان اینکه برای تغییر نام خانوادگی باید قانون مربوط به حق تقدم نیز، رعایت شود،‌ اظهار کرد: چنانچه کسی متقاضی نام‌خانوادگی خاصی باشد که در محل تنظیم سند، حق تقدم آن متعلق به فرد دیگری است،‌ برابر قانون باید برای تغییر نام خانوادگی از او اجازه رسمی اخذ شود. به عبارت دیگر، افراد برای تغییر نام خانوادگی خود به نام‌های خانوادگی که حق تقدم آن به فرد دیگری تعلق دارد، باید اجازه قانونی از او را داشته باشند. البته تلاش می‌کنیم که این محدودیت هم در آینده حذف شود.

کرمی با بیان اینکه امکان تقاضای تغییر نام و نام‌خانوادگی در دفاتر پیشخوان ثبت‌احوال نیز وجود دارد،‌ تصریح کرد: این تقاضاها در نهایت به دفاتر ثبت‌احوال ارجاع و پس از رسیدگی،‌ نتایج اعلام می‌شود.

به گفته معاون سازمان ثبت‌احوال، پروسه رسیدگی به تقاضای تغییر نام یا نام خانوادگی معمولا بیش از یک‌ماه به طول نمی‌انجامد.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها