حبیب حسینقلیزاده امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در تبریز اظهار کرد: زن 35 سالهای به همراه دختران 8 و 11 ساله و پسر 5 سالهاش در شهرک اندیشه تبریز دیشب بر اثر استنشاق گاز مونوکسید کربن جان خود را از دست دادند.
وی افزود: به دلیل مدت زمان زیاد تماس این افراد با مونوکسید کربن پیش از اطلاع اورژانس که امروز ساعت 6:45 به اورژانس اطلاع داده شده هر چهار عضو این خانواده جان خود را از دست دادند.
حسینقلیزاده درباره جزئیات این حادثه خاطرنشان کرد: این خانواده چهار نفری بر اثر نشت گاز از آبگرمکن حمام فوت کردهاند به طوری که مادر پس از حمام بردن فرزندان، هنگام استحمام خود دچار گاز گرفتگی شده و به مرور کودکان نیز هوشیاری خود را از دست داده و جان باختند.
وی با اشاره به اینکه طی پنج روز گذشته هفت نفر بر اثر استنشاق این گاز جان خود را از دست دادند، از شهروندان خواست تا نسبت به این گاز نامرئی هوشیار بوده و در مواجه با آن نکات ایمنی را رعایت کنند.
این فعال عرصه سلامت شهروندان از رسانههای جمعی نیز خواست تا در این زمینه و انعکاس مطالب پیشگیرانه در این مورد فعالیت بیشتری داشته باشند.
حسینقلیزاده ادامه داد: در آپارتمانها هنگام استفاده از حمام و باز کردن آب گرم، اکسیژن زیادی مصرف میشود که به دلیل گرفتن درزهای در و پنجره و نبود رد و بدل شدن هوا این اتفاقات صورت میگیرد.
مسئول روابط عمومی مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی آذربایجانشرقی در ادامه ضمن توصیه به استفاده بهینه از وسایل گرمازا تصریح کرد: شهروندان به توصیههای ایمنی در مورد سالم بودن و استفاده صحیح از وسایل گرمایشی و مسیر خروجی گاز مونوکسیدکربن از دودکش توجه کنند.
وی خاطرنشان کرد: گاز مونوکسیدکربن گازی بدون رنگ و بو است، عمدهترین منبع تولید این گاز سوختن ناقص نفت و گاز است اما اصولاً در اثر احتراق هر نوع ماده سوختنی به ویژه در محیطهای دربسته و فاقد اکسیژن ممکن است تولید شود.
حسینقلیزاده گفت: استفاده از آبگرمکن یا بخاریهای مستعمل، دارای نقص فنی و فاقد دودکش یا دارای دودکش بدون عملکرد مناسب در منزل بیشترین موارد ابتلا به مسمومیت را تشکیل میدهد.
مدیر روابط عمومی مرکز فوریتهای پزشکی تبریز گفت: سرگیجه، تهوع، سردرد و احساس خواب آلودگی از جمله علائم گازگرفتگی هستند.
وی گفت: فردی که دچار این حالتها شدند باید از محل خارج شده و در صورتی که علائم رفع نشد فوراً به مراکز اورژانس منتقل شود.
حسینقلیزاده، مسمومیت به گاز مونوکسیدکربن در میان اطفال و نوزادان را خطرناک دانست و گفت: در این کودکان علائمی مانند خوابآلودگی، تهوع و علائم مسمومیت دیده میشود و این دسته از کودکان کمتر گریه میکنند.