به گزارش 598 به نقل از خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، محمود احمدینژاد رئیس جمهوری اسلامی ایران در همایش دیدار شمس و مولانا که صبح امروز در تالار وحدت برگزار شد با اشاره به اینکه این مراسم برای پاسداشت عرفا، کمال و زیبایی انسانها تشکیل شده است، گفت: عرفا و انسانهای بزرگ یادگار و میراثی برای تمام جهان هستند.
وی افزود: برخیها این سؤال را مطرح میکنند که مولانا متعلق به کجاست؟ افغانی است، ایرانی است و یا آمریکایی؟ مولانا اهل همه جاست هرکجا که انسان است مولانا متعلق به آنجاست.
رئیس جمهور ادامه داد: سخن اصلی مولانا نیز سخن از انسان است موضوع اصلی عالم انسان است. انسان خلق شده است برای کمال و جاودانگی. انسان برای زیبایی و زیباییدوستی و همچنین میل به کمال خلق شده است.
احمدینژاد گفت: همه این زیباییها انعکاسی از عالم ملکوت هستند. هر زیبایی که ما در این عالم میبینیم ملکوتی در آسمان دارند و ما تنها سایه و جلوه الان را میبینیم زیبایی اصلی متعلق به آنجاست.
وی با اشاره به اینکه انسان برای رسیدن به این زیباییها باید حجابها را از خود بردارد و به سمت بالا حرکت کند، افزود: انسان در پایینترین مرتبه خلق شده است از خاک و در خاک خلق شده است. باید این حجابها را پاره کند و به سمت بالا حرکت کند. هرچقدر که بالاتر برود نورانیتر میشود و در نهایت به جایی میرسد که خودش نور است و منبعی از نور میشود.
رئیس جمهور تصریح کرد: تمام داستان پیامبران برای این بوده است که دست انسان را بگیرند و بالا بکشند. انسان را نورانی کنند. بالاترین قله کمال برای انسان نور مطلق است و انسان در آنجا به نور وصل میشود.
احمدینژاد با اشاره به اینکه کسانی که از خاک اوج میگیرند و به نور میرسند تنها متعلق به یک اجتماع و یا یک قوم و قبیله نیستند، گفت: اینها برای تمام انسانها هستند چرا که انسان هر چقدر از خاک فاصله بگیرد و بالاتر برود محبوبتر میشود. همانگونه که رابطه عاشقانه شمس و مولانا حسادتها را برانگیخت.
وی افزود: زمانی که انسان اوج میگیرد همه از آن بهرهمند میشوند.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه انسانها در اوج کمال مظهر اصلی زیبایی هستند، تصریح کرد: انسانها در آنجا جلوهای آسمانی و زیبا پیدا میکنند و به مرتبه و کاملترین نمونه از معرفت، عدالت، آزادگی، عشق و کمال تبدیل میشوند.
احمدینژاد با اشاره به اینکه در آثار مولانا این مسئله به خوبی بیان شده است، گفت: ما در معارف مولوی میتوانیم هم معاد را ببینیم، هم توحید را، هم انسان خاکی را، هم انسان آسمانی و هم عرفان و هم اخلاق را که تمام آنها در یک مجموعه جمع شدهاند.
وی در ادامه سخنان خود با اشاره به سه مسئله مهم که در اشعار مولانا مطرح شدهاند، گفت: موضوع اول که در اشعار مولانا مطرح شده عقل است حقیقت ناب انسان علق است. اول موجودی که خلق شد عقل است و پیامبر اعظم حضرت محمد (ص) عقل کل است.
رئیس جمهور ادامه داد: انسان هرچه بالاتر رود به عقل کامل که همان پیامبر گرامی اسلام است نزدیکتر میشود.
احمدینژاد گفت: موضوع مهم دوم عشق و محبت است. باید به این نکته توجه کرد که انسانها همه به دنبال کمالند، همه به دنبال جاودانگی هستند چرا که وجود انسان جاودانه است.
احمدینژاد گفت: هرچه میل به کمال مطلق در انسان بالاتر باشد انسان به خدا نزدیکتر میشود و خدا محبت و لطف مطلق است.
وی افزود: خداوند انسان را براساس لطف و محبت آفریده است و رابطه خداوند و انسان براساس عشق و محبت است. رابطه انسان با خدا رابطه عاشق و معشوق است و موتور حرکت انسان برای رسیدن به قلههای کمال عشق است.
احمدینژاد گفت: البته عشق از اسرار عالم است و از اسرار خداست چرا که به هیچ عنوان عشق قابل بیان نیست.
وی با اشاره به اینکه موضوع سوم در اشعار مولانا حرکت از خاک تا افلاک است، ادامه داد: براساس نظر حضرت مولانا انسان برای رسیدن به افلاک و حرکت در این مسیر پرپیچ و خم نیازمند راهنماست. نیازمند کسی است که کامل باشد چرا که یک موجود ناقص نمیتواند انسان را هدایت کند.
رئیس جمهور تصریح کرد: مولانا معتقد است انسانها تا زمان ظهور انسان کامل نیازمند راهنما هستند و تمام انسانها و اولیای الهی برای هدایت انسان تا آن زمان به صحنه آمدند.
احمدینژاد در ادامه با قرائت برخی از اشعار مولانا ابراز امیدواری کرد: سال آینده این همایش در شهرستان خوی و در آرامگاه شمس تبریزی برگزار شود.