کد خبر: ۱۰۸۹۵۴
زمان انتشار: ۰۵:۳۲     ۰۵ بهمن ۱۳۹۱
حجم حضور و تردد خودروهای ایرانی در خیابانهای عراق در حدی چشمگیر است که برخی از گروه‌های عراقی با انتشار شایعاتی در زمینه ممنوعیت واردات خودرو از ایران سعی در تحت‌الشعاع قرار دادن روابط دو کشور همسایه دارند.

به گزارش 598 به نقل از ایسنا ، در چند ماه اخیر چندین بار شایعاتی مبنی بر ممنوعیت صادرات خودروهای ایرانی به عراق در برخی سایتهای افراطی عرب زبان منتشر شد.

در پاسخ به چنین شایعاتی بود که وزارت بازرگانی عراق مکررا با تکذیب اخبار منتشر شده، خودروهای ایرانی را از نظر کیفیت و قیمت مناسب آب و هوا و وضعیت اقتصادی مردم عراق توصیف کرد با این حال چند روز پیش باز هم یک رسانه عرب زبان در خبری غیر واقعی مدعی توقف واردات خودروهای ایرانی به عراق شد.

در این زمینه دبیر انجمن خودروسازان ایران با تاکید بر ادامه داشتن صادرات خودروهای ایرانی به عراق، می‌گوید: تعداد زیاد خودروهای ایرانی در این کشور نشان دهنده استقبال مصرف‌کنندگان عراقی از این خودروها است.

احمد نعمت‌بخش در پاسخ به اینکه با توجه به عرضه خودروهای مختلف در بازار عراق، دلیل استقبال مصرف‌کنندگان این کشور از خودروهای ایرانی چیست؟ اظهار می‌کند: خودروهای ایرانی قیمت مناسبی داشته و از سیستم خدمات پس از فروش مناسبی نیز برخوردارند مطمئنا اگر این خودروها از پشتیبانی مناسبی برخوردار نبود چنین استقبالی از سوی مصرف‌کنندگان صورت نمی‌گرفت.

وی درباره دلیل انتشار چنین اخباری درباره ورود خودروهای ایرانی به عراق می‌گوید: انتشار این شایعات از سوی برخی گروه‌های عراقی صورت می‌گیرد که نسبت به ایران مواضع خصمانه دارند، با این حال دولت عراق با توجه به روابط دوستانه دو کشور از افزایش مراودات تجاری با ایران استقبال می‌کند.

پیش از این معاون بازاریابی و فروش گروه خودروسازی سایپا از رضایت مصرف‌کنندگان عراقی و سوری از خدمات پس از فروش خودروهای ایرانی در این کشورها خبر داده بود.

محمدحسن گرمان گفته بود که براساس نظرسنجی که در بازارهای عراق و سوریه انجام شده، میزان رضایت مشتریان از خدمات پس از فروش محصولات این شرکت 83 درصد بوده است.

در این شرایط وزارت بازرگانی عراق نیز از طرفداران واردات خودرو از ایران است به‌گونه‌ای که این وزارتخانه در آخرین اطلاعیه خود در این باره آورده است:"عده‌ای می‌خواهند با سوء استفاده‌ از موضوع تحریم‌های اقتصادی علیه ایران، موضوع واردات خودروهای ایرانی به عراق را سیاسی کنند اما دولت عراق با چنین عملکردی مخالف بوده و تلاش دارد بی‌طرفانه عمل کند. خودروهای ایرانی با آب و هوای عراق کاملا سازگاری داشته و براساس نظر دقیق و کارشناسی که درآمد شهروندان عراقی هم در آن لحاظ شده است به این کشور ارسال می‌شود."

به نظر می‌رسد علاوه بر گروه‌های تندروی عراقی نباید از نقش برخی رقبای ایران در بازار خودروی عراق نیز غافل بود که قطع صادرات خودرو از ایران را فرصت مناسبی برای حضور در بازار گسترده و رو به رشد عراق می‌بینند.

تمام این جوسازی‌ها در حالی است که افزایش نرخ ارز موجب رشد جهشی صادرات خودرو از ایران شده است به‌گونه‌ای صادرات این محصول در سال جاری رشد حدودا 330 درصدی را تجربه کرده است.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها