کد خبر: ۱۰۶۹۶۶
زمان انتشار: ۱۹:۲۰     ۲۶ دی ۱۳۹۱
منابع اطلاعاتی پاکستانی که با ارتباطات گسترده خود با طالبان اعزام شده به ترکیه، موفق به نفوذ در سازمان ایغورهای در حال جنگ در سوریه شده‌اند، می‌گویند، این جنگجویان پس از آموزش نظامی کافی و پیشرفته توسط نظامیان آمریکایی و ترک در مرزهای سوریه راهی چین شده‌اند.
هرچند از زمان آغاز ناآرامی‌ها در سوریه و موضع‌گیری شدید ترکیه علیه دولت مرکزی دمشق، نشانه‌های تغییر در روند سیاست خارجی ترکیه و حرکت آن به سمت و سویی تقابل‌جویانه آشکار شد، اکنون شواهد حاکی از آن است که این راهبرد تهاجمی، تنها به سطح منطقه‌ای محدود نمی‌شود. در این راستا، آنکارا درصدد است با توسل به مجموعه‌ای از اقدامات، انتقام ناکامی خود در سوریه را از چین بگیرد.

به گزارش 598 به نقل از «تابناک»، جنگنجویان «اویغور» با آموزش کامل نظامی به چین بازگشته‌اند و باید در روز‌ها و هفته‌های آینده، منتظر آغاز درگیری‌ها میان جدایی‌طلبان اویغور با دولت چین در استان «سین‌کیانگ» یا‌‌ همان ترکستان شرقی بود.
 
این دو خط خبر در حالی در میان لایه‌های اطلاعاتی منطقه در چند روز گذشته رد و بدل شده که دولت چین از شنیدن آن به وحشت افتاده است.
 
بنا بر این گزارش، منابع اطلاعاتی پاکستانی که از طریق ارتباطات گسترده خود با طالبان اعزام شده به ترکیه، موفق به نفوذ در داخل سازمان ایغورهای در حال جنگ در سوریه شده‌اند، می‌گویند شمار بسیاری از این جنگجویان پس از آموزش نظامی کافی و پیشرفته توسط نظامیان آمریکایی و ترک در مرزهای سوریه با ترکیه، نبرد در سوریه را سودمند ندانسته و با موافقت کامل سازمان اطلاعات ترکیه راهی افغانستان و پاکستان شده‌اند تا از آنجا وارد چین شوند.
 
در همین راستا، قرار است امروز حسین امیرعبداللهیان معاون عربی ـ آفریقایی وزارت خارجه ایران به چین برود تا با مقامات این کشور در مورد آخرین تحولات سوریه به گفت‌وگو بپردازد. تهران به همراه پکن و مسکو دیدگاه مشترکی در مورد سوریه دارند.
 
این اطلاعات حکایت از آن دارد که یکی از مهمترین مسیرهای بازگشت این جنگجویان به چین، استفاده از دو کشور قرقیزستان و تاجیکستان است که با استفاده از پروازهای مستقیم آنکارا و استانبول، راهی این دو کشور شده و از آنجا نیز راهی چین می‌شوند.
 
در این میان، گفته می‌شود نگرانی عمده این است که حضور درازمدت تندروهای وهابی در سوریه ـ که اکنون به جای وابستگی به ریاض، به آنکارا وابسته شده‌اند ـ باعث ایجاد پایگاهی ثابت برای انتشار ناآرامی در منطقه شود.
 
این اطلاعات در حالی منتشر می‌شود که گویا، ترکیه از همراهی چین با دولت و مردم سوریه عصبانی است و اکنون در صدد انتقام گرفتن از این کشور است. هر چند از شمار افرادی که از منطقه ترکستان شرقی چین راهی سوریه شده و در این کشور سرگرم نبرد هستند، خبری منتشر نشده است، گفته می‌شود تاکنون ده‌ها نفر از آن‌ها کشته و زخمی شده‌اند و چند نفر نیز در منطقه «داریا» در جنوب دمشق توسط ارتش سوریه دستگیر شده‌اند که پکن تمایل زیادی دارد از آن‌ها بازجویی کند.
 
این گزارش‌ها همچنین حاکی از آن است که ترکیه می‌خواهد همین طرح را در روسیه نیز اجرا و صد‌ها جنگجوی تندروی اسلامی حاضر در خاک خود و سوریه را راهی روسیه کند؛ اما سازمان اطلاعات روسیه با استفاده از افراد دستگیر شده در خاک سوریه توانسته است خط ارتباطی آن‌ها را کنترل کند و تاکنون مانع از فعالیت گسترده آن‌ها در خاک خود شود.
 
گفتنی است، دولت اردوغان سال‌های متوالی به دلیل آنچه که رفتار سختگیرانه دولت چین در قبال مسلمانان استان سین کیانگ می‌خواند، روابط سردی با پکن داشت اما در بحبوحه ناآرامی‌های سوریه، نخست‌وزیر ترکیه راهی چین شد تا شاید نظر این کشور را در قبال تحولات سوریه عوض کند که در این مسیر هیچ موفقیتی نداشت. دولت چین می‌گوید ترکیه نه به دلیل اسلامی که به دلیل نژادی و قومی در حال دخالت در امور داخلی سوریه است.
 
پیش از این بار‌ها گفته شده بود که ترکیه از برگه‌های قومی برای دخالت در کشورهای دیگر استفاده می‌کند و با همین ابزار در حال سوق‌دان منطقه به یک جنگ خونین قومی است.
 
اکنون باید دید که دولت چین با این شبه‌نظامیانی که هدیه ترکیه برای این کشور است، چگونه برخورد خواهد کرد و آیا پکن تسلیم باج‌خواهی ترک‌ها خواهد شد یا آن که با سیاستی سفت و سخت با تروریست‌های اعزامی از آنکارا مقابله خواهد کرد؟
اخبار ویژه
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها