به گزارش 598 به نقل از خبرگزاری فارس، فرید زکریا، روزنامهنگار، نظریهپرداز و استاد مسائل سیاست خارجی آمریکا در مقالهای در مجله تایم بحثهایی که در پی نامزدی چاک هگل برای تصدی پست وزارت دفاع آمریکا در رسانههای آمریکایی مطرح شده بود را مورد بررسی قرار داد.
این ویراستار نشریه تایم نوشت: «مخالفان معرفی چاک هگل به عنوان وزیر دفاع بعدی آمریکا ادعا میکنند که دیدگاههای او درباره اسرائیل از چارچوبهای جریان اصلی سیاست آمریکا خارج است.»
وی میافزاید: اما، دیدگاههای واقعی چاک هگل این را انعکاس نمیدهند زیرا وی در بسیاری از مقولهها تا اندازه زیادی شبیه شیمون پرز (رئیس رژیم صهیونیستی) است.
این استاد سیاست خارجی آمریکا مینویسد: «با این حال، دیدگاههای هگل در خصوص اسرائیل نامربوط هستند زیرا این کاخ سفید و کنگره هستند که سیاستهای آمریکا را در این خصوص تعیین میکنند.»
فرید زکریا، علیرغم این، دیدگاههای هگل درباره ایران را خارج از چارچوبهای جریان اصلی سیاست خارجی آمریکا میداند و آن را پدیده مبارکی ارزیابی میکند زیرا به زعم وی، واشنگتن در این موضوع به «تفکراتی تازه» نیاز دارد.
به نوشته فرید زکریا، دولت اوباما در سال 2013 و شاید در طی ماههای آینده با بحرانی در ارتباط با ایران مواجه خواهد بود.
وی میافزاید: از آنجا که ایران تسلیم آمریکا نخواهد شد و جنگ آمریکا با ایران هم گزینهای نیست که برای آمریکا جذاب باشد، دولت آمریکا مجبور خواهد بود به دنبال راه حلی مبتنی بر مذاکره باشد، یعنی استفاده از سیاست چماق و هویج که اغلب از آن به دیپلماسی مبتنی بر زور یاد میشود.
به گفته وی، آمریکا تا کنون استفاده از چماق را زیرکانه در دستور کار قرار داده است، اما تا کنون هویجها را نشان نداده است: «آمریکا قادر نبوده است برای خودش یا دنیا توافق قابل قبول را تعریف کند و مهمتر از همه اینکه نتوانسته نشان دهد اگر با ایران به توافق برسد، مایل است چه کند؟ آیا تحریمها برداشته میشوند؟ کدام تحریمها لغو میشوند؟ آیا آمریکا از تلاش برای سرنگون کردن رژیم ایران دست برخواهد داشت؟ آیا آمریکا مایل خواهد بود روابطش با ایران را به حالت عادی بازگرداند؟»
زکریا با اشاره به موانعی که آمریکا برای رسیدن به راه حل در موضوع هستهای ایران با آنها روبرو است مینویسد: واشنگتن برای اینکه به ایران مشوقهایی ارائه دهد تا بتواند با این کشور به توافقهایی پیرامون برنامه هستهایش برسد به ابتکار و خلاقیت نیاز دارد.
زکریا معتقد است چاک هگل همان گزینهای است که میتواند با پیشنهاد دادن رویکردی که در آن مزایایی برای تهران در نظر گرفته شده باشد، دیدگاهی را در درون دولت آمریکا به وجود آورد که با حصول اطمینان از اینکه ایران به بمب دست نمییابد با این کشور به توافق برسد.