به گزارش خبرگزاري فارس از قم به نقل بنياد بينالمللي اسرا، آيتالله عبدالله جواديآملي در ديدار فعالان تشكلهاي قرآني خمينيشهر اصفهان با تبريك سال جديد به ملت شريف ايران اظهار داشت: نظام اسلامي مديون قرآن و عترت است.
وي با تبيين ويژگيهاي جامعه قرآني، حركت در مسير قرآن و اهل بيت(ع) را رمز صيانت انسان از انحرافات دانست و با بيان اينكه اسلام و مذهب، ايران را نگه داشته است، از قرآن به عنوان ميزان و ترازوي سنجش انسان ياد كرد.
استاد حوزه علميه تصريح كرد: رويكرد نظام اسلامي ما قرآني است و با اين رويكرد حيات خود را ادامه ميدهد تا اين امانت به دست صاحب اصلي آن، حضرت صاحب الامر(عج) تقديم شود.
وي افزود: اينها سرمايه ما است، بنابراين با داشتن اين سرمايهها هم ميتوانيم تكبر نداشته باشيم، نه بيجا برويم و به بركت قرآن و عصمت و عترت يك سرو گردن هم از ديگران بالاتر باشيم و يقينا قرآن هم ما را حفظ ميكند.
جواديآملي با اشاره به روايتي مبني بر اينكه خود را بر قرآن عرضه كنيد، تاكيد كرد: پيامبر گرامي اسلام و ائمه اطهار(ع) تاكيد ميكردند كه قبل از اينكه شما را وزن كنند، خودتان را وزن كنيد، مقصود از اين سخن وزن كردن ظاهري نيست بلكه مقصود جان و هويت انسان است.
اين مفسر قرآن كريم از اين كتاب آسماني به عنوان ميزان و ترازوي سنجش انسان ياد و خاطرنشان كرد: هويت انسان با قرآن سنجيده ميشود و اگر انسان قرآن را درست نفهمد، ميزان را درست نشناخته است و در چنين شرايطي توزين با ميزان ناشناخته امكان ندارد، ما بايد كيفيت بهرهوري از قرآن را با تفسير و ادراك مفاهيم به درستي بفهميم و به آن عمل كنيم.
وي با اشاره به مفاهيم بلند و پرمحتواي قرآن كريم خاطرنشان كرد: براي توده مردم ادراك ابتدايي از قرآن كريم هم مقدور و هم وظيفه است، ما كه جزو توده مردم هستيم و از سوادي متوسط برخورداريم، بايد به اين امور توجه كنيم.
استاد حوزه علميه قم با بيان اينكه ذات اقدس اله دو شاخص مهم وزين و آسان بودن را براي قرآن كريم مشخص كرده است، عنوان داشت: قرآن كريم كتابي است وزين و آسان، اين دو شاخصه در كُنه اين كتاب آسماني وجود دارد و ما بايد به خوبي آن را تشخيص داده و هر روز خود را با آن بسنجيم و به همراه آن پيش برويم.
جواديآملي گفت: قرآن كريم حرف سبك، بيمحتوا، بيدليل نميزند و اسطوره و خيالبافي در آن جايي ندارد؛ اگر حرفي بيدليل زديم و كاري بيدليل كرديم معلوم ميشود عمل و حرف ما قرآني نبوده است.
وي تصريح كرد: درست است كه آياتي در قرآن كريم وجود دارد كه بسياري از مفسران هم در آن ماندهاند، اما همان آيات بهوسيله مثل، قصه و داستان به قدري رقيق ميشود كه براي همه افراد قابل فهم است.
استاد حوزه علميه خاطرنشان كرد: قرآن كريم چون وزين است، قابل نقد نيست، چون با مغز است وزين است، اما سنگين نيست و چون با فطرت هماهنگ است، علمپذير است.