بولتن نیوز : یک سال است که نماز جمعه تهران با مدیریت یک چهره جدید که البته در زمینه برگزاری نمازجمعه سابقه ای طولانی دارد اداره می شود . حجت الاسلام و المسلمین یدالله شیرمردی روحانی جوان و خوش برخوردی که یک سال پیش در چنین روزهایی سکان هدایت بزرگترین تریبون سیاسی و عبادی پایتخت کشور را بر عهده گرفت، پیش از آن مسئولیت اوقاف و امورخیریه تهران و همچنین مدیریت شورای سیاست گذاری ائمه جمعه استان های فارس و کهکیلویه و بویر احمد را هم تجربه کرده بود . در آستانه اولین سال مدیریت وی در دفتر کارش در خیابان ولیعصر(عج) با وی به گفت و گو نشستیم که در پی می آید . از آقای عباسی مسئول محترم دفتر ستاد اقامه نماز جمعه تهران که زحمت هماهنگی این مصاحبه را برعهده داشتند هم تشکر می کنیم.
برای مصاحبه با مردی که سکان هدایت یک تریبون تاثیر گذار و مهم در نظام اسلامی را دارد زیاد معطل نمی شویم و بعد از گذشتن از کانکس اطلاعات مهمانش می شویم . بر خلاف آن چیزی که فکر می کردیم حجت الاسلام شیرمردی با رویی باز از ما استقبال کرد . گرچه یک سال است که دراین مسئولیت حاضر شده اما کمتر با رسانه ها گفت و گو کرده و این تقریبا اولین مصاحبه ی او در خصوص نماز جمعه تهران است . شیر مردی در ابتدای مصاحبه به اهمیت و جایگاه نماز جمعه اشاره می کند و می گوید : نماز جمعه یک سنگر تاثیرگذار و یک کنگره مقدس و تاثیر گذار است که ار از مهم ترین رکن های دین ما به حساب می آید که متاسفانه در گذشته مغفول مانده بود و با پیروزی انقلاب اسلامی و با همت امام راحل عظیم رالشان احیا شد و به عنوان یک اجتماع عبادی و سیاسی مطرح شد . نماز جمعه برکات فرهنگی و دینی و اجتماعی و حتی امنیتی بسیاری دارد که به نوعی به عنوان عامل وحدت مسلمانان به شمار می آید و باعث همرنگ شدن دلها شده و تاثیر روانی مثبت زیادی را برجا می گذارد .
رئیس ستاد اقامه نماز جمعه تهران در خصوص جایگاه فعلی برگزرای نماز جمعه در کشور می گوید : به لطف خدا امروز نماز جمعه به عنوان یک رکن در کشور ما جا افتاده است و در حدود بیش از 640 شهر ایران هم اکنون به صورت متمرکز نماز جمعه اقامه می شود و ائمه جمعه نیز در شهرستان ها منصوب می شوند . نکته جالب اینجاست که با اینکه در دوران قبل انقلاب با اینکه برگزاری نماز جمعه تهران ممنوع بوده است اما در برخی شهرها ما سابقه برگزاری نماز جمعه حتی تا صد سال قبل را داریم . بعد از پیروزی انقلاب هم چون خود حضرت امام اهتمام ویژه ای به برگزار ی نماز جمعه داشتند و ائمه جمعه را شخصا منصوب می کردند به همین دلیل به جایگاهی مهم تبدیل شد.بسیاری از نهاد های انقلابی مانند بسیج و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از دل نماز جمعه شکل گرفتند و بسیاری از بزه های اجتماعی در کنار برگزاری این نماز ازبین رفت . به دلیل همین سابقه خوب و تاثیر گذاری بالا نماز جمعه به نهادی مهم تبدیل شده است.
مشاور رئیس شورای سیاست گذاری ائمه جمعه کشور در ادامه گفت و گو با اشاره به طولانی شدن ساخت مصلی تهران و بحث های انتقال محل نماز جمعه تهران به مصلی تصریح می کند : متاسفانه به دلیل مشکلاتی که سال های قبل پیش آمده بود روند ساخت مصلی تهران بسیار کند پیش می رفت اما با برنامه ریزی های صورت گرفته و همت مسئولان دوسالی می شود که عملیات ساخت این نماد مذهبی تهران شتاب بیشتر و محسوسی گرفته است . البته باید به عرض برسانم که دولت خدمتگذار بودجه های خوبی برای مصلی تهران در نظر گرفته است که فعلا یک سوم آن در اختیار قرار گرفته است اما با حذف برخی بودجه های غیر ضروری می توان این رقم را بیشتر هم کرد. اما نکته ای که بسیار مهم جلوه می کند این است که ما از مردم انتظار داریم به عنوان اصلی ترین بهره برداران از این مکان با شکوه همانطور که در بسیاری کارهای خیر این کشور سهیم هستند در ساخت مصلی تهران که بزرگترین مسجد جامع خاورمیانه و نماد مذهبی بودن مردم پایتخت هست نیز ما را کمک کنند و خیرین عزیز با مراجعه به مصلی تهران کمک های خود را برای تسریع در ساخت مصلی تهران عرضه کنند.
حجت الاسلام و
المسلمین شیرمردی از دیگر فعالیت های ستاد تحت مدیریتش در طول هفته می افزاید : ما
برنامه های خوبی را داریم که دوست داریم آن ها را افزایش هم بدهیم اما متاسفانه ما
اصلی ترین نیازمان که مکان است را در طول هفته به صورت ثابت در اختیار نداریم که
امیدواریم این مساله با جایگزینی مصلی تهران برطرف شود اما به هر حال با همین
بضاعت هم ارتباط های خوبی با نهاد ها و سازمان های مختلف برقرار کرده ایم و در
صددیم بیشتر نگاهمان را با برنامه های گوناگون اعتقادی ، فرهنگی و حتی ورزشی بر
جذب جوانان به نماز جمعه متمرکز کنیم . با برخی حوزه های علمیه در ارتباط هستیم و
برنامه های ویژه ای را برای بانوان در طول هفته به اجرا در می آوریم .
در روزهای جمعه برای رفاه نمازگذارانی که با خود کودکانشان را هم به همراه می آورند مهدکودک های آدینه را تاسیس کرده ایم که در مدت برگزاری نماز این کودکان به یادگیری شعر و نقاشی و سرگرمی های آموزنده مشغول شوند و قصد داریم که این مهد ها را در طول هفته برقرار کنیم که در همین زمینه هم توافقات خوبی را با سازمان بهزیستی انجام داده ایم. همچنین در طول فصل نشریه ای از سوی این ستاد منتشر می شود که در اختیار علما و روحانیون بزرگوار قرار می گیرد. البته به خوبی می دانیم دامنه این فعالیت ها را باید گسترده تر کنیم و این قول را می دهیم که با قوت به دنبال اجرای آن ها هستیم.
رئیس ستاد اقامه نماز جمعه تهران در بخش دیگری از این مصاحبه با اشاره به توجه جهانی به تریبون نماز جمعه تهران افزود : رسانه ها و تحلیل گران جهانی با دقت فراوان خطبه های هر هفته نماز تهران را که در آن بحث های مهم روز کشور و همچنین موضوعات بین المللی مطرح می شوند را دنبال می کنند و ما هرهفته که رسانه های خارجی را رصد می کنیم می بینیم که مطالب مطرح شده از این تریبون را نقد و بررسی می کنند . امروز نماز جمعه تهران به عنوان نماد پایتخت ام القرای جهان اسلام به تابلوی شیعه تبدیل شده است و به خصوص در مواقعی که این تریبون با حضور ولی امر مسلمین جهان حضرت آیت الله العظمی امام خامنه ای (مدظله) منور می شود توجه موشکافانه ای از سوی جهانیان به این تریبون معطوف می شود و به طور مثال در آخرین نماز جمعه حضرت آقا که با عمق بخشی زیادی در سخنان ایشان همراه بود شاهد این بودیم که فیلم سخنان عربی آقا در کشورهای منطقه به ویژه در کشور مصر رد و بدل و بولوتوث می شد.
شیر مردی در پایان با تشکر از همه دستگاه هایی که در برگزاری نماز جمعه تهران همکاری می کنند از مردم تهران خواست که در روزهای جمعه با حضور پررنگ خود جایگاه این نماد دینی بودن شهر تهران را بیش از پیش تقویت کنند.
گفت و گو : محمد حسین آزادبخت