کد خبر: ۱۰۴۶۹۶
زمان انتشار: ۲۲:۵۴     ۱۴ دی ۱۳۹۱
روزنامه انگليسي گاردين در برآورد خود از شرايط بين الملل در سال 2013 در مقاله اي تحت عنوان "ايران: سال ديگري بر لبه آتشفشان" به قلم "سيمون تيسدال"، پنتاگون را نگران جنگ با تهران دانسته و با ابراز اميدواري نسبت به اقدامات اپوزيسون ايران در ناآرام سازي فضاي سياسي در انتخابات آتي رياست جمهوري، آنها را دچار شكاف ارزيابي كرده است.
 
به گزارش 598 به نقل از رجانيوز، ستون نويس گاردين، به پيشرفت‌هاي موشكي جمهوري اسلامي در سال‌هاي اخير اشاره كرده و از تعلل رژيم صهيونيستي براي حمله به تاسيسات اتمي ايران خبر داده و نوشته است: بر اساس گزارش‌هاي اخير از اسرائيل، بنيامين نتانياهو از سال 2010 آماده حمله به تاسيسات اتمي ايران بوده است. نتانياهو در حالي آماده برگزاري انتخابات سراسري مي شود كه ايران براي وي يك وسواس فكري شده است.
 
"تيسدال"، انتخابات آتي رياست جمهوري ايران را نيز يادآور شد و با ابراز اميدواري نسبت به ناآرام شدن فضاي سياسي كشور در دوران انتخابات مي‌نويسد: اپوزيسيون ايران دچار شكاف است.
 
وي ادامه مي‌دهد: آمريكايي‌ها تا جايي كه بتوانند از تقابل نظامي مستقيم با ايران خودداري خواهند كرد. اگرچه در واشنگتن برخي تندروهاي راست خواهان جنگ با تهران هستند اما پنتاگون به شدت درباره چنين جنگي نگران است. البته اين به معنا نيست كه جنگ پنهان به معناي ناآرام سازي، حملات سايبري و ترور عليه تهران متوقف خواهد شد. در شرايطي كه باراك اوباما به سختي در تلاش است تا آمريكا را از عراق و افغانستان خارج كند، وي خواهان ورود به جنگ ديگري در جهان اسلام نيست. دور جديدي از گفتگوهاي ديپلماتيك غربي با ايران در دستور كار قرار دارد و باراك اوباما در مباحثات انتخاباتي براي مذاكره مستقيم با تهران اعلام آمادگي كرد.
 
اين تحليلگر انگليسي به اظهارات رسانه‌اي مبني بر آمادگي غرب به رهبري آمريكا براي حل مسائل با ايران از راه ديپلماتيك نيز اشاره كرد و مي‌نويسد: رئوس توافق با تهران در موضوع هسته‌اي كه شامل توقف غني سازي بيست درصدي از سوي ايران در عوض تسهيل تحريم هاست، آماده است. در اين توافق، به ايران اجازه داده خواهد شد در عوض نظارت بيشتر، به غني سازي درصد پايين براي راكتور هسته اي صلح آميز خود ادامه دهد.
 
ستون نويس گاردين در برآورد خود از وقايع سال 2013، نسبت به پيروزي شورشيان سوريه نيز هشدار داده و اين موضوع را براي زدن جرقه وقوع يك جنگ گسترده منطقه اي خطرناك دانست.
 
وي به تنش هاي موجود بين دولت عراق به رهبري نوري المالكي با اقليت‌هاي كرد و سني و در عين حال آماده شدن افغانستان براي خروج نيروهاي خارجي در سال 2014 نيز اشاره كرده و نقش تهران را در شكل گيري تحولات آينده اين كشور مهم اعلام كرد. 
 
"استيون لوبل" استاد دانشكده علوم سياسي دانشگاه دولتي آمريكايي "يوتا" هم در مطلبي تحت عنوان "حمله به ايران يا ايجاد بازدارندگي در قبال ايران هسته اي" به تاريخ 31 دسامبر در روزنامه آمريكايي "سالت ليك تريبيون" به آسيب شناسي رويكردهاي تقابلي و سختگيرانه در قبال جمهوري اسلامي پرداخته است.
 
وي حمله پيشدستانه رژيم صهيونيستي به ايران را يكي از رويكردهاي تقابلي معرفي كرد و نوشت: در حالت حمله پيشدستانه، ممكن است چنين حمله اي براي اسرائيل گران تمام شود و تل آويو با اقدام تلافي جويانه حزب الله لبنان، ايران و يك جنگ منطقه اي عليه خود مواجه شود كه حتي مي تواند به تخريب روابط تل آويو با متحدان اروپايي اش و آمريكا بيانجامد. ايران حتي ممكن است در پاسخ به اين حمله سرعت فعاليت هاي اتمي اش را افزايش دهد.
"لوبل"، تهديد تهران به اقدام تلافي جويانه هسته اي را نيز رويكردي بازدارنده اعلام كرد كه بعد از هسته اي شدن جمهوري اسلامي مي تواند به منظور جلوگيري از استفاده تهران از سلاح اتمي به كار رود اما درباره عواقب چنين رويكردي هم نوشت: در حوزه بازدارندگي هم ممكن است اقدامات بازدارنده، موثر واقع نشود و حتي ايران چتر هسته اي خود را روي حزب الله يا ديگر سازمان هاي متحد خود بگستراند. علاوه بر اين، دربرگيري ايران نيازمند جديت درازمدت آمريكا بوده و ممكن است به ناخشنودي چين و روسيه بيانجامد.
 
قدرت راهبردي جمهوري اسلامي همواره و در سه دهه گذشته بازدارنده بوده و غرب از جمله آمريكا را به كرنش در مقابل تهران واداشته است.
 
در شرايطي كه دو همسايه ايران يعني عراق و افغانستان و بعدها سوريه، لبنان و غزه هدف تهاجم آمريكا، رژيم صهيونيستي و متحدانشان قرار گرفتند، دشمنان جمهوري اسلامي به خاطر قدرت فزاينده و راهبردي آن هرگز جرات حتي حملات جزئي را هم به خود ندادند.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها