کد خبر: ۱۰۴۵۲۷
زمان انتشار: ۱۳:۳۳     ۱۳ دی ۱۳۹۱
در حالی که دیگر رقبای کشتی فرنگی ایران بلافاصله بعد از المپیک لندن با جوانگرایی صورت داده و برنامه ریزی هدفمند در اندیشه حضور موفق در المپیک بعدی بر آمدند، وضعیت این روزهای کشتی کشورمان جور دیگری است و هیچ خبر و برنامه ای از کشتی فرنگی در خصوص حضوری پر رنگ در جام جهانی شنیده نمی شود.
به گزارش 598 به نقل از خبرنگار ورزشی مشرق ، این روزها تمامی نگاه علاقه مندان به کشتی به بازگشت دوباره محمد بنا به اردوهای تیم ملی کشتی فرنگی و از سرگیری دوباره اردوها زیر نظر معمار کشتی فرنگی یا به قول برخی ها آقای خاص کشتی است.

در شرایطی که چند روزی از بازگشت محمد بنا از اسپانیا می گذرد اما وی همچنان حاضر به بازگشت جدی به اردوی تیم ملی کشتی فرنگی نشده است. این در حالی است که کمتر از 50 روز دیگر تیم ملی کشتی فرنگی کشورمان باید در مسابقات جام جهانی کشتی و در تهران میزبان 9 تیم برتر دنیا باشد.
 
فرنگی کاران کشورمان که طی سه سال گذشته توانستند قهرمانی مسابقات جام جهانی را بدست آورند، اکنون هم روی کاغذ یکی از پر امید ترین تیم های این مسابقات به حساب می آیند اما با این حال نبود تمرینات منظم برای بهترین فرنگی کاران کشورمان پس از المپیک لندن سبب شده تا علاقه مندان به کشتی تا حدود زیادی به درخشش مجدد کشتی فرنگی در جام جهانی و کسب چهارمین قهرمانی پیاپی دلسرد شوند.
 
هت تریک قهرمانی در جام جهانی

فرنگی کاران کشورمان نخستین بار پس از المپیک پکن در ایروان ارمنستان موفق شدند با شکست ترکیه در فینال مسابقات، قهرمانی جام جهانی 2010 را بدست آوردند. در آن مسابقات نفرات جوان و البته پر امیدی چون محمد فقیری، امید نوروزی، سعید عبدولی، حمید ریحانی، طالب نعمت پور، حبیب اخلاقی، امیر علی اکبری ، بابک قربانی و بشیر باباجان زاده حضور داشتند و در نهایت نیز شاگردان بنا با اقتدار نخستین قهرمانی در جام جهانی و استارت موفقیت در المپیک لندن را زدند.
 


پس از آن شاگردان بنا در جام جهانی کشتی فرنگی در بلاروس موفق به شکست 4 بر سه روسیه شدند تا دومین قهرمانی این بار در سال 2011 به دست آید. در این مسابقات نیز نفرات نامداری چون محسن حاجی پور، امید نوروزی ، سعید عبدولی، فرشاد علیزاده، حبیب اخلاقی، طالب نعمت پور، بابک قربانی، امیرعلی اکبری و بشیر باباجان زاده  برای تیم کشورمان روی تشک رفتند.

سومین قهرمانی تیم کشتی فرنگی کشورمان هم در شهر سارانسک روسیه در سال 2012 رقم خورد. در این مسابقات تیم ایران پس از غلبه بر آذربایجان ، روسیه ، بلغارستان و بلاروس توانست راهی فینال شود و در مسابقه پایانی نیز با شکست ترکیه سومین قهرمانی پیاپی شاگردان بنا رقم خورد. در این مسابقات هم نفرات شاخصی چون حمید سوریان، امید نوروزی، سعید عبدولی، فرشاد علیزاده، حبیب اخلاقی، طالب نعمت پور، بشیرباباجان زاده و داود گیل نیرنگ برای کشورمان روی دایره طلایی حاضر شدند.
 
در رویای چهارمین قهرمانی

اما در شرایطی که کمتر از 50 روز تا آغاز مسابقات جام جهانی در تهران باقی مانده است حواشی، بی برنامگی، بی پولی و سایر مشکلات، مهمترین اخباری است که از اردوی کشتی فرنگی به گوش می رسد. شاگردان محمد بنا به عنوان مدافع عنوان قهرمانی سه دوره اخیر، در خاک خود میزبان بهترین کشورهای کشتی جهان هستند اما متاسفانه برترین فرنگی کاران کشورمان به هیچ عنوان در روزهای طلایی خود به سر نمی برند و همچنان غرق در حواشی و آمدن و رفتن های سرمربی خود هستند.
 
در حالی که دیگر رقبای کشتی فرنگی ایران بلافاصله بعد از المپیک لندن با جوانگرایی صورت داده و برنامه ریزی هدفمند در اندیشه حضور موفق در المپیک بعدی بر آمدند، وضعیت این روزهای کشتی کشورمان جور دیگری است و هیچ خبر و برنامه ای از کشتی فرنگی در خصوص حضوری پر رنگ در جام جهانی شنیده نمی شود.
 
هرچند، چند روزی از آغاز اردوی فرنگی کاران در خانه کشتی می گذرد اما عدم حضور جدی محمد بنا از یکسو و نا آمادگی نفرات اصلی تیم ملی کشتی فرنگی از سوی دیگر سبب شده تا چندان امیدی برای درخشش مجدد کشتی فرنگی در المپیک باقی نماند.
 
با نگاهی به امیدهای اصلی تیم کشورمان به خوبی می توان دریافت که کار برای چهارمین قهرمانی پیاپی کشتی فرنگی در تهران بسیار سخت تر از حد تصور بوده است. سوزاندن وقت را که بخواهیم کنار بگذاریم ، می رسیم به کشتی گیرانی که پس از پایان المپیک حتی یک پشتک هم نزده اند و چه برسد که بخواهند کشتی بگیرند.
 
حمید سوریان به عنوان نابغه کشتی فرنگی رسما از این مسابقات انصراف داده است. با شناختی که بسیاری نسبت به سوریان دارند پر واضح بود که وی با 50 روز تمرین نمی تواند آن حمید دلخواه بنا و دوست داشتنی مردم شود و شاید بار دیگر خاطرات تلخ گوانگ جو تکرار شود . البته او اعلام کرده که به احتمال 99 درصد در جام جهانی تهران روی تشک نمی رود. محسن حاجی پور نیز آنچنان که باید و شاید آماده و مهیا نیست. حضور در تیم ملی دانشجویان و باخت برابر رقبا این مهم را به اثبات رسانده است.

 

در 60 کیلو امید نوروزی به هیچ عنوان قصد بازگشت ندارد و در صورت بازگشت نیز تنها باید یک ماه برای وزن کم کردن وی وقت گذاشت. سابقه سایر فرنگی کاران این وزن نیز چندان جالب نیست. در 66 کیلو شاید اگر سعید عبدولی که گفته می شود در اردوها حاضر شده دچار تصادف نمی شد، بسیاری روی وی حساب ویژه ای باز می کردند، اما او هم با مصدومیت سختی دست و پنجه نرم می کند و تمامی نگاه ها باید به سمت افشین بیابانگرد بازگردد.
 
در 74 کیلو جدا از فرشاد علیزاده، محسن قاسمی و هادی علیزاده پورنیا هم حضور دارند اما این وزن نیز طی سالیان اخیر پاشته آشیل تیم کشتی فرنگی بوده است
 
در 84 کیلو حبیب اخلاقی سرگرم تدریس است و قصد بازگشت به دنیای کشتی را ندارد و تنها مانده است طالب نعمت پور که اگر وی آماده باشد می توان رویش حساب باز کرد. در 96 کیلو با وجود قاسم رضایی آماده و مهیا بنا هیچ غمی ندارد اما رضایی ماه ها است که تمرینات را کنار گذاشته و حسابی بر وزنش اضافه کرده و دیگر آن رضایی قهرمان المپیک نیست؛ چه بسا مرد طلایی کشتی فرنگی هم نتواند در 96 کیلو روی تشک برود و شاید کادر فنی مجبور به استفاده از او در یک وزن بالاتر شود که معلوم نیست آن درخشش لازم در سنگین وزن را داشته باشد..
 
در 120 کیلو نیز بشیر باباجان زاده حضور دارد که شاید تنها کشتی گیر سرحال تیم کشتی فرنگی به حساب آید!
 
با این وصف ، هر علاقه مند به کشتی متوجه می شود که تکرار قهرمانی در جام جهانی سخت تر از گذشته شده است. حضور تیم هایی قدرتمند مانند روسیه و آذربایجان به همراه گرجستان و بلاروس نیز بی تردید کار را سخت تر از گذشته خواهد کرد و شکی نیست که بزرگترین عامل تاثیر گذار در بوجود آمدن چنین شرایطی بی محلی به طلایه دار المپیک لندن است.
 


با وجود این طبیعی است در چنین فضای پرتنش و تیره و تاری که این روزها کشتی دارد و اختلاف نظرها در تصمیم گیری ها در آن بیداد می کند، اردوی تیم ملی کشتی فرنگی در تمامی رده ها به اشاره بنا تعطیل شود و معمار کشتی فرنگی هم علی رغم وعده های داده شده بدلیل نبود شرایط مناسب، از ادامه همکاری خودداری کند. هرچند اکنون اردوها بار دیگر آغاز شده است اما همگان به خوبی می دانند که نبود محمد بنا در کنار فرنگی کاران مانند خانه بی پدر است.
 
اسماعیل نژاد: قهرمانی مجدد در جام جهانی بعید است

در همین ارتباط مربی سابق تیم ملی کشتی فرنگی در گفتگو با خبرنگار "مشرق" می گوید: شک نکنید که هیچ کدام از قهرمانان و حتی نفرات حاضر در المپیک در جام جهانی روی تشک نمی روند. سوریان، عبدولی، نوروزی و اخلاقی کشتی نمی گیرند و این می تواند برای کشتی فرنگی فاجعه باشد.
 
اسماعیل نژاد می افزاید: فاصله زیادی تا آغاز جام جهانی تهران نمانده است اماهمچنان اصلا مشخص نیست که اصلا بنا در ایران است یا نه؟ نمی دانم سیاست فدراسیون کشتی چیست؟ چرا خطیب همچنان بر مسند کار قرار گرفته و انتخابات برگزار نمی شود که همه وضعیت خود را بدانند؟ چرا بنا می آید و می رود برای من قابل هضم نیست که کشتی فرنگی اینگونه شده است؟

وی خاطر نشان می کند: در گذشته ما برای حضور در جام جهانی 4 تا 5 ماه شبانه روز تمرین می کردیم و در نهایت قهرمانی بدست می آوردیم اما پس از المپیک تمام فرنگی کاران به حال خود رها شده اند و حتی مربیان بدنساز هم مشخص نیست. با وجود آنکه بسیاری از خادم ایراد می گرفتند اما او بیست روز پس از المپیک کارش را آغاز کرد، ایا مشکلات برای آنها وجود نداشت؟
 
اسماعیل نژاد اظهار می کند: کشتی فرنگی بعید است که با وجود این مشکلات و ناراحتی ها نتیجه خاصی را بگیرد. امثال نوروزی حتی یک پشتک هم پس از المپیک نزده اند.
 
نوروزی: بنا هم بگوید، باز نمی گردم

قهرمان وزن 60 کیلوگرم کشتی المپیک لندن و قهرمان مسابقات جهانی استانبول نیز در همین ارتباط در گفتگو با "مشرق" می گوید: من دیگر به کشتی بازنمی گردم و حتی اگر بنا هم به من بگوید حاضر به آمدن به کشتی فرنگی و حضور در جام جهانی نیستم. 
 
امید نوروزی می افزاید: قصد بازگشت ندارم و هر زمان که متوجه شدم که قدر ما را می دانند روی این موضوع فکر می کنم. به همین دلیل هم پس از المپیک اصلا تمرینات کشتی انجام ندادم و تنها گاهی اوقات فوتسال و کوه نوردی می کنم.
 
وی در پاسخ به این سوال که شما سه سال است که قهرمان جام جهانی هستید و درست نیست که در جا بزنید ، خاطر نشان می کند: سه سال قهرمان شدیم تره هم برای ما خورد نکردند. بگذارید که یکسال هم حذف شویم! مهم نیست که چه پیش می اید وقتی برای مسئولان کشتی فرنگی اهمیتی ندارد. مدیریت اشتباه مسئولان فدراسیون و وزارت ورزش کشتی را به این حال و روز انداخته است. شک نکنید که اگر ما نباشیم بنا هم نمی ماند.!
 


نوروزی اظهار می کند: بگذارید بودجه کشتی را هم به فوتبال بدهند. متاسفانه به رغم تلاش 10 ساله کادر فنی و فرنگی کاران ملی و کسب افتخارات بزرگ و ارزشمندی همچون قهرمانی در المپیک، همچنان با بی توجهی و عدم رسیدگی به مشکلات کشتی فرنگی رو برو هستیم.
 
اسفندیاری فر: از نعمت بزرگی چون بنا محروم هستیم

مربی تیم ملی کشتی فرنگی نیز در ارتباط با آخرین وضعیت تیم کشتی فرنگی به خبرنگار مشرق می گوید: خیلی از کسانی که در المپیک بودند در جام جهانی تهران نیستند اما این دلیلی برای نرسیدن به موفقیت نیست.
 
ایرج اسفندیاری فر می افزاید: امکانات متاسفانه آنگونه که باید و شاید نیست. بنا در همان ابتدا هم تنها امکانات می خواست اما اکنون حداقل امکانات را هم نداده اند. من هم قبول دارم که همه چیز باب میل نیست اما باید تمام تلاش خود را برای موفقیت انجام دهیم.
 
وی خاطر نشان می کند: وجود بنا نعمتی است بزرگ اما همچنان ما از آن محروم هستیم. ادامه این شرایط کار را سخت می کند.
 
در هر صورت باید امیدوار بود مسئولان فدراسیون کشتی با هموار کردن راه و برطرف کردن مشکلات و خواسته های ابتدایی محمد بنا زمینه بازگشت این مربی را برای تکرار موفقیت در جام جهانی فراهم کنند. محمد بنا هم مانند همیشه با نگاه فراملی اش آستین ها را بالا بزند که کار دشوار است و مسیر بس ناهموار.

به طور حتم کشورهایی مانند آذربایجان و روسیه که در سال های اخیر حسابی از بنا و شاگردانش داغ دیده اند به دنبال تلافی تمام آن ناکامی ها آن هم در خاک ایران هستند و قطعا برای تیم کشتی فرنگی ایران که در المپیک لندن عملکرد خیره کننده ای داشت اصلا مطلوب نیست که در جام جهانی تهران ناکام بماند.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها