کد خبر: ۱۰۲۹۳
زمان انتشار: ۱۵:۲۴     ۱۷ اسفند ۱۳۸۹
به گزارش خبرنگار سياسي خبرگزاري فارس آيت‌الله هاشمي رفسنجاني در آئين گشايش نهمين اجلاسيه رسمي دوره چهارم مجلس خبرگان رهبري با تقدير از مردم كه با حضور هوشمندانه در راهپيمايي عظيم 22 بهمن امسال وفاداري خود را به نظام نشان دادند، اظهار داشت: در شرايطي كه چشم‌هاي بسياري به ايران دوخته شده بود تا ببينند در شرايط فعلي مردم در 22 بهمن چه مي‌كنند، اعلام وفاداري مردم به انقلاب و نظام بسيار خوب و به جا بود.

وي در تحليل وضعيت منطقه به خصوص جهان اسلام گفت كه در دنياي اسلام وضعيت كاملا جديدي به وجود آمده كه قبلا هم نمونه آن ديده نشده و همه دنياي اسلام مردم حركتي را آغاز كردند كه نشانگر موج بيداري و آشنايي آنان به مشكلات و وظايف‌شان است.

رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام با اشاره به تركيب كشورهايي كه خيزش اسلامي در آنها به وجود آمده،؛ اظهار داشت: مردم كشورهاي منطقه با تفاوت در نگرش‌ها اهداف خوبي را در خيزش‌هاي خود پيگيري مي‌كنند و اكثريت اين پيكره امت اسلام با سلايق مختلف براي اسلام به ميدان آمده‌آند.

هاشمي افزود: عده‌اي از مردم از وابستگي سران كشورهاي خود به بيگانگان و نفوذ سلطه استكبار جهاني در سرزمين شان به تنگ آمدند و عده‌اي از فساد حاكم بر حكومت‌هاي خود كه از ديكتاتوري سياسي نشأت گرفته و موجب فساد اخلاقي و اقتصادي شده، ناراضي‌اند.

وي ادامه داد: عده‌اي از مردم كشورهاي مورد تحرك با عقيده تغيير به ميدان آمده‌اند و وضعيت موجود كشورشان را تحمل نمي‌كنند.

رئيس مجلس خبرگان رهبري با بازگشت ناپذير خواندن تحركات صورت گرفته در برخي كشورهاي منطقه اظهار داشت: اگر چه خيزش مردم در كشورهايي مانند مصر، تونس، بحرين و ليبي با فراز و نشيب‌هايي همراه است اما آگاهي عمومي كه معلول تجارب طولاني مردم اين كشورهاست، و حركت گام به گام آنها براي طرح مطالبات شرايط بازگشت به گذشته را از بين برده است.

هاشمي رفسنجاني افزود: آنها در ابتدا خواسته‌هاي خود را محدود مطرح مي‌كنند و بعد از آنكه به پيروزي رسيدند و دولت جديد تشكيل شد، وضع موجود را نيز تحمل نمي‌كنند و اين نهضت ادامه دارد. اما در برخي كشورها حاكمان كه موجوديت و هستي خود را در خطر مي‌بينند براي تداوم حيات، قساوت زيادي به خرج دادند و حتي مردم خود را بمباران مي‌كنند.

وي ادامه داد: بخشي از تحقق شرايط جديد مسبوق به بحران جهاني است و نمي‌شود گفت اگر در خاورميانه وضعيت جديد ايجاد شده، محدود مي‌ماند و مي‌بينيم كه امروز در برخي كشورهاي ديگر هم مردم مطالبات رفاهي و اقتصادي خود را مطرح مي‌كنند.

"حركت در خاورميانه و به خصوص كشورهاي نفت‌خيز آثار خود را بر جهان پيشرفته و صنعتي مي‌گذارد و آنها در حامل‌هاي انرژي مشكل پيدا مي‌كنند و به دليل نگراني به فكر ذخيره مي‌افتند و ذخيره‌سازي گراني را ايجاد مي‌كند و اين گراني به وضعيت بحراني آن كشورها دامن مي‌زند. "

رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام با بيان اينكه دنيا در حال گذار از وضعيت موجود است، اظهار داشت: نمي‌شود نتيجه خيزش‌هاي فعلي را به دليل اينكه فعلا وضعيت مبهم است، پيش‌بيني كرد اما مي‌شود حدس و گمان‌هايي در اين خصوص زد.

هاشمي رفسنجاني افزود: امروز حتي در برخي كشورها مانند عراق كه حكومت نوپايي دارد و خود مردم دولت را تعيين كرده‌اند، وضع موجود تحمل نمي‌شود و مردم مي‌خواهند از ديگران عقب نيفتند و مطالبات خود را مطرح مي‌كنند و نسبت به اشغال كشورشان اعتراض دارند.

وي تصريح كرد: ايران قبل از همه اين كشورها و 50 سال پيش مبارزه با استبداد و استكبار را آغاز كرد و بيش از 30 سال است كه با كمترين هزينه پيروز شديم و امروز مي‌توانيم بگوييم كه گرچه انقلاب ما با انقلاب‌هاي اسلامي ديگر تفاوت‌هايي دارد اما در تحقق اين انقلاب‌ها موثر است.

رئيس مجلس خبرگان رهبري گفت: در انقلاب ما بيش از 90 درصد عناصر معلول حركت ديني بود و روحانيت به عنوان نهاد آگاه كننده وارد صحنه شد و حضرت امام (ره) به طور مناسب نهضت را رهبري و يك دهه آن را در برابر خطرات و تهديدات به خوبي حفظ كردند.

هاشمي رفسنجاني افزود: عوامل محدثه و موجبه پيروزي انقلاب اسلامي همان عوامل مبقيه آن هستند كه از مهمترين آنها اسلام بود كه توده ملت را مانند بند تسبيح به يكديگر وصل كرد و حتي اهل سنت با تشيع در اين زمينه اختلافي نداشت و رهبران سني مذهب ما در همه صحنه‌ها همكاري كردند.

وي ادامه داد: مكتب اهل بيت كه نقطه تمركز تشيع است، ديگر علتي بود كه انقلاب اسلامي را به پيروزي رساند و قم مركز مرجعيت شيعه بود و تفاوت دوره انقلاب اسلامي با نهضت ملي اين بود كه همه مردم نظر امام را به عنوان يك مرجع و رهبر حجت مي‌دانستند و حقيقتا اظهارات امام سازنده بود.

"نيروي عظيم روحانيت كه نه در مشروطه و نه در نهضت ملي شاهد آن بوديم، در انقلاب بسيار موثر بود و حوزه‌هاي علميه كه محصول مجاهدت و تلاش شيخ عبدالكريم حائري و آيت‌الله بروجردي بود در خدمت انقلاب قرار گرفت وامروز هيچ حزبي در دنيا نمي‌تواند چنين جايگاهي را داشته باشد ".

رئيس مجلس خبرگان رهبري از ولايت فقيه به عنوان ركن ديگري در پيروزي انقلاب اسلامي ياد كرد و گفت:‌ولايت فقيه كه به صورت غيررسمي در حضرت امام متبلور بود، شرايطي را به وجود آورد كه مردم واقعاً به حكم ولايت عمل مي‌كردند و هنگامي كه حضرت امام دستور شكستن تقيه را دادند،‌ مردم به هر قيمتي وارد عمل شدند.

هاشمي رفسنجاني در عين حال گفت كه همه اين علت‌ها در ظرف حضور مردم عينيت يافت و در توضيح اين مطلب اظهار داشت: اگر همه علت‌ها را داشتيم اما مردم به صورت وسيع به صحنه نمي‌آمدند،‌در خلاء چيزي به دست نمي‌آمد وگرنه در گذشته همه اين مطالب را در كتاب‌هاي خود داشتيم.

وي ادامه داد: درياي عظيم و خروشان مردم باعث شد نيروهاي انقلابي احساس پشتيباني كافي در همه عرصه‌ها را داشته باشند و اسم اسلام و شيعه كافي بود تا مردم بهشت را پشت سر اين كلمات درك كنند و اميد به زندگي اسلامي و انساني داشته باشند.

رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام اظهار داشت: در آن زمان مردم از خفقان و سلب آزادي و حضور استكبار در همه عرصه‌ها به تنگ آمده بودند و اميد به شكل‌گيري جامعه و امت اسلامي در آنها شكوفا شد كه اميد است اين روند ادامه داشته باشد و البته در كشورهاي ديگر بخشي از علل بروز نهضت‌ مشابه علل بروز انقلاب اسلامي است.

هاشمي رفسنجاني گفت: امروز آگاهي بخشي آن روزهاي حوزه‌هاي علميه و دانشگاه‌ها، از طريق ابزار ديجيتال و سايبري كه همگاني است، صورت مي‌گيرد و مرجع آگاهي همان طور كه متنوع شده مي‌تواند منحرف‌كننده باشد. اما در زمان انقلاب ما مشكلات فكري نداشتيم.

وي ادامه داد: ملت ايران افتخار پيشتازي حركت ضد استكباري و ضد استبدادي و اجراي اسلام ناب محمدي را دارند و در تاريخ به نام اين ملت ثبت شده و در بيداري دنياي اسلام مؤثر بوده‌ايم و اين نكته را نيز بايد توجه كنيم همانطور كه بدون علل محدثه انقلاب در نهضت پيروز نمي‌شديم براي بقا و تكامل هم بايد همه اين عوامل بر صحنه باشند و غفلت از هر يك از آنها اشتباه است.

رئيس مجلس خبرگان رهبري گفت: اسلام نبايد بعد از 30 سال انقلاب اسلامي تنها منحصر به لفظ باشد بلكه بايد مقيد به اسلام باشيم و اگر مردم احساس كنند رفتار و شعارمان با اسلام واقعي زاويه دارد، دچار اشكال و تغيير مي‌شوند.

هاشمي رفسنجاني افزود: در حال حاضر شاهد نوعي پريشان گويي و شيطان پرستي و عرفان‌هاي كاذب هستيم كه مردم را منحرف مي‌كنند و هر جا هست بايد آن را ريشه‌يابي و از طريق درست با آن مقابله كرد.

وي ادامه داد: بايد نسل جوان را درك كرد و به فكر آنها بود و هدف انقلاب اسلامي حكومت صرف نبود بلكه بايد به دنبال تحقق اين شعار باشيم كه حكومت اسلامي را به حكومت امام زمان (عج) متصل كنيم و در اين مسير نبايد از جوانان غافل باشيم.

رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام اخلاق را ركن اساسي جامعه اسلامي دانست و گفت: در حال حاضر اخلاق در جامعه ما آسيب ديده و دروغ در سطوح رسمي و غيررسمي وجود دارد و تهمت و فريب و رياكاري ديده مي شود كه مغاير با اسلام است.

هاشمي رفسنجاني افزود: در كشور ما خانواده آسيب‌پذير شده و آمار طلاق افزايش و ازدواج كاهش يافته و موضوع دختران فراري كه نمي‌خواهيم خيلي آن را مطرح كنيم، جدي شده است و وضعيت خيابان‌ها نيز اخلاقي نيست و موضوعاتي كه پس از پيروزي انقلاب اسلامي به خصوص در زمان جنگ مردم رعايت مي‌كردند، رعايت نمي‌شود.

وي در عين حال گفت: اصلاح جامعه با زور و تهديد صرف امكان پذير نيست و در اسلام تربيت در كنار مجازات ديده شده و بايد مردم ابتدا تربيت و انسان‌هايي معتقد شوند و اگر انسان‌هاي ياغي در چنين جامعه‌اي خلاف مي‌كنند، مجازات شوند.

"يكي ازكارهاي مهم اين است كه تلاش كنيم اسلام به معناي واقعي باشد و مردم تحقق اسلام واقعي را در همه عرصه‌ها ببيند و به آن علاقمند شوند و اعتلاي جامعه به تربيت مردم در كنار مجازات خاطيان با هم ديده شود ".

رئيس مجلس خبرگان رهبري گفت: تشيع نزد مردم عزيز است و آحاد ملت با وجود كوتاهي‌هاي ما عاشق اهل بيت هستند و ولايت فقيه نيز ركن اصلي نظام ماست كه امام با اين پشتوانه انقلاب كردند و اكنون نيز مردم با ولايت فقيه مشكلي ندارند.

هاشمي رفسنجاني افزود: مشكل اين است كه افراد و نهادها زياد از رهبري هزينه مي‌كنند و اگر تخلف و در انجام وظايف ذاتي خود قصور مي‌كنند از رهبري خرج مي‌كنند اما رهبري متعلق به همه مردم است و امروز ايشان حرف آخر را مي‌زنند.

وي ادامه داد: برخي كه تصور مي‌كنند با القاب و الفاظ مي‌توانند مشكلات را حل كنند تلاش دارند تا رهبري را در يك جريان محبوس ‌كنند و ممكن است در كوتاه مدت از اين كار خود سود ببرند اما در درازمدت با اين كار به كشور و نظام و حتي به خودشان نيز ضربه مي‌زنند.

رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام گفت: مردم ركن مهمي در پيروزي انقلاب و حفظ آن هستند و ما نيز بايد تلاش كنيم از بروز اختلاف در بين اين مردم وفادار جلوگيري كنيم و مراقب باشيم مردم منسجم باشند و خطر تفرقه را جدي بگيريم.

هاشمي رفسنجاني افزود: اختلاف نظر وجود دارد و عامل تكامل است اما نبايد به اصول و اركان بازگردد و بايد تاكتيك‌ها مورد نقد و بررسي قرار گيرند و مهمترين وظيفه خبرگان ملت حفظ ولايت و شرايط ولايت و رابطه مردم با رهبري است.

وي ادامه داد:‌ نبايد بگذاريم آنچه حقيقتا به پاي رهبري نبايد نوشته شود به پاي رهبري بنويسند و البته خود رهبر معظم انقلاب هم مراقب اين موضوع هستند و مكرر توصيه و نصيحت مي‌كنند و ما نيز بايد بدانيم اگر عمود خيمه آسيب ببيند، خيمه برپا نخواهد ماند و ما بايد اين محوريت را با راهكارهاي درست حفظ كنيم.

رئيس مجلس خبرگان رهبري گفت: اگر عوامل محدثه و مبقيه انقلاب را از دست بدهيم، اركان نظام متزلزل مي‌شود و ما نبايد اجازه دهيم چنين شود و بايد مانع تفرقه شويم و مردم هم صلاحيت همكاري را دارند.

آيت‌الله هاشمي رفسنجاني همدلي روحانيت با يكديگر و پيوند روحانيت با دانشگاه را عامل مهمي در تداوم اين انقلاب دانست و گفت: وحدت حوزه و دانشگاه به عنوان دو منبع مهم عظيم مكمل يكديگر كار دشواري نيست و بايد وحدت اين دو نهاد تقويت شوند.

وي تصريح كرد: يكي از اهداف ما در انقلاب اين بود كه در عصر غيبت براي نخستين بار حكومتي با معيار اهل بيت ايجاد شود و براي دنيا الگوي عملي داشته باشيم و نمي‌شود از جامعه گرفتار مشكلات و بداخلاقي‌ها و اختلاف الگو ساخت.

رئيس مجلس خبرگان رهبري در پايان با تاكيد بر اينكه الگوي عملي واقعي اسلامي براي حل مشكلات امروز دنيا كارساز است، گفت: اگر جايي مانند ايران با اين ثروت عظيم و مردم هوشيار و متدين و روحانيت و دانشجويان ارزشمند و آگاه نتواند الگو براي ديگران شود حتما در مديريت كارها نقص وجود دارد كه بايد آن را برطرف كنيم.

پس از سخنان هاشمي رفسنجاني رئيس مجلس خبرگان وارد دستور كار رسمي اين دوره اجلاسيه شد و حجت‌الاسلام معلمي ‌نماينده مازندران در اين مجلس به عنوان نخستين ناطق پيش از دستور به ايراد سخن پرداخت.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها