کد خبر: ۱۰۲۵۰۵
زمان انتشار: ۱۲:۳۹     ۰۵ دی ۱۳۹۱
جالب آنكه در اين ميان، نه صدايي از هيچ گروه حقوق بشري بلند شده، نه هيچ نهاد و سازمان بين‌المللي خواهان تحقيق و تفحص از اين ماجرا و ماجراهايي شبيه آن شده است. در حالي كه اگر يك هزارم چنين اتفاقي در جمهوري اسلامي مي افتاد، فرياد "وا حقوق بشرا" كل رسانه هاي غربي را پر مي كرد...
كشتار 26 نفر در مدرسه نيوتان ايالت كنتيكت امريكا، آنقدر فجيع و هولناك بود كه اين موضوع هنوز هم در رسانه‌هاي امريكا، در حال پيگيري است.

به گزارش بولتن نیوز، "آدام لانزا"، جوان بيست ساله‌اي كه مرتكب اين جنايت هولناك شد، در ابتدا مادر خود را به قتل رساند و سپس 20 كودك دبستاني و چند فرد بزرگسال را به كشتن داد. نكته آنكه آدام لانزا با همان سلاحي مادر خود را به قتل رساند كه مادرش براي آنها مجوز گرفته بود! لانزا كه جلیقه ضدگلوله به تن داشته، پس از حمله به چندین كلاس و تیراندازی در آنها، یكی از دو اسلحه‌‌ای را كه به همراه داشت، به سمت خود گرفت.

سه روز پس از اين ماجرا، باراک اوباما در مراسم ياد بود درگذشتگان اعلام كرد: "ما بايد عوض شويم. به اين فجايع بايد پايان داد." رييس جمهور آمريکا که طی چهار سال اول رياست جمهوری خود شاهد چهار کشتار جمعی در شهرهای آمريکا بوده، از سوی منتقدين خود متهم است که در مخالفت با فرهنگ اسلحه تاکنون گامی موثر تر از ابراز همدردی بر نداشته. مردم آمريکا آماده دست کشيدن از اسلحه نيستند.

سالانه نزديک به ۱۰.۰۰۰ نفر در آمريکا در نتيجه شليک گلوله جان خود را از دست مي‌دهند. اين رقم ۱۳ برابر کسانی است که در ساير کشورهای صنعتی جهان، من جمله اروپا و استراليا با استفاده از اسلحه گرم کشته مي‌شوند. در کشورهای صنعتی قوانين کنترل و مقررات حمل اسلحه به‌موقع اجرا گذاشته مي‌شود. در آمريکا مالکيت اسلحه عملا برای همه مقدور است مگر آنکه قانون منع آن را به فردی تکليف کند.

در آمريکا بيش از ۳۰۰ ميليون سلاح گرم در اختيار بيش از ۱۰۰ ميليون نفر قرار دارد. حق در اختيار داشتن اسلحه برای مردم به عنوان يک ابزار دفاعی، در قانون اساسی آن کشور( اصلاحيه دوم مصوب ۱۵ دسامبر سال ۱۷۹۱) مورد تاکيد قرار گرفته و فرهنگ و سياست اسلحه در جامعه جوان آمريکايی دارای ريشه های کهنه است.

قانون اساسی آمريکا در طول ۲۲۱ سال گذشته ۱۷ بار مورد تجديد نظر قرار گرفته ولی هيچ يک از اصلاحيه ها در اندازه "قانون حقوق (فردی ) و اجازه  در اختيار داشتن اسلحه به جدايی افکار عمومی در آن کشور منجر نشده.

جالب آنكه در اين ميان، نه صدايي از هيچ گروه حقوق بشري بلند شده، نه هيچ نهاد و سازمان بين‌المللي خواهان تحقيق و تفحص از اين ماجرا و ماجراهايي شبيه آن شده است. در حالي كه اگر يك هزارم چنين اتفاقي در جمهوري اسلامي مي افتاد، فرياد "وا حقوق بشرا" كل رسانه هاي غربي را پر مي كرد.

بررسي حوادث هولناك مشابه

بررسي اتفاقاتي نظير اين، بيان كننده اين موضوع است كه موارد مشابه زيادي وجود داشته است. براي مثال طي سال‌هاي 2008 تا 2012، فجايع زير جزو مهم‌ترين حوادث بوده‌اند:

فوریه 2008 در شیکاگو در فروشگاهی در حومه شهر شیکاگو به سوی 6 زن تیراندازی شد که در نتیجه آن 5 نفر تلف شدند. عامل تیراندازی هنوز پیدا نشده است.

فوریه 2008 در ایلینویز شمالی مردی در سالن سخنرانی در دانشگاه ایلینویز شمالی به سوی حضار تیراندازی کرد و 5 نفر را کشته و 16 نفر دیگر را هم مجروح کرد و خود و ی نیز خود کشی کرد.

سپتامبر 2008 در واشنگتن یک بیمار روانی یک ماه پس از آزادی از زندان، در الگر - واشنگتن 8 نفر را به ضرب گلوله کشت و شش نفر را هم مجروح کرد.

دسامبر 2008 در کالیفرنیا در کاوینا- کالیفرنیا ، مردی با لباس بابانوئل به سوی حاضران در یک ضیافت خانوادگی تیراندازی کرد و سپس خانه را به آتش کشید. در این حادثه 9 نفر کشته شدند و سپس عامل تیراندازی هم خود را کشت.

مارس 2009 در آلاباما در جریان یک سری تیراندازی در شهرهای ژنوا کانتی و کافی کانتی ایالت آلاباما، یک مرد 28 ساله 10 نفر از جمله مادرش و یک نوزاد را کشت.

مارس  2009 درکارولینای شمالی یک فرد مسلح در کارولینای شمالی، 8 نفر را در یک خانه سالمندان کشت.

نوامبر 2009 در نزال حسن از پزشکان ارتش آمریکا در پایگاهی نظامی در فورت هود ایالت تگزاس اقدام به تیراندازی کرد و 13 نفر را کشت و 42 نفر را زخمی کرد.

فوریه 2010 درآلاباما یک استاد دانشگاه در دانشکده علوم بیولوژیک دانشکده استاد در جلسه دانشکده علوم زیستی در دانشگاه آلاباما آتش گشود و سه نفر از همکارش را کشت و سه همکار دیگرش را مجروح نمود.

ژانویه 2011 در آریزونا  یک مرد مسلح به یک تجمع در بیرون یک مغازه سوپر مارکت در تاسکن آریزونا شلکی کرد شش نفر از جمله یک دختر بچه 9 ساله را کشت و 12 نفر را هم مجروح کرد. در این تیراندازی خانم گابریلیه گیفورد از اعضای کنگره به شدت از ناحیه سر آسیب دید.

جولای 2012 در کلرادو یک مرد نقابدار 24 ساله وارد یک سینمای شلوغ در آرورا کلرادو می شود و با پرتاب گاز اشک آور آتش گشوده و 12 نفر را کشت و 59 نفر را هم مجروح کرد.

اوت 2012 در ویسکانسین یک مرد مسلح با انگیزه های نژاد پرستانه در یک معبد سیک ها در ویسکانسین 12 نفر را کشت و 58 نفر را مجروح کرد. فرد تیرانداز جیمز هلمز بود که از سوی پلیس دستگیر شد.

15 دسامبر 2012  در کانکتیکات یک مرد 24 ساله بعد از کشتن پدرش در خانه به مدرسه ابتدایی رفته و مادر آموزگارش را به همراه شاگردان او به گلوله بست. ضارب در درگیری با پلیس کشته شد.

نظر سياسيون امريكايي درباره قانون حمل سلاح

در سال ۱۹۶۸ سناتور آمريکايی جوزف تيدينگز در توجيه ضرورت داشتن قانون کنترل اسلحه اظهار داشت: " فاجعه بار است که در جمع کليه جوامع غربی ايالات متحده تنها کشوری است که در آن سياست اسلحه بشکل احمقانه کنونی وجود دارد."

در سال  ۱۹۹۴ بيل کلينتون رييس جمهور وقت آمريکا قانون فدرال برای منع استفاده از سلاحهای شبيه آنچه در نيروهای نظامی مورد استفاده قرار ميگيرند را  بموقع اجرا گذاشت. اين ممنوعيت در سال ۲۰۰۴ تاريخ مصرف خود را از دست داد و جورج بوش رييس جمهور بعدی از تجديد آن خودداری کرد.

اوباما در عين حال که موافق تدوين قانون برای کنترل و محدوديت مالکيت اسلحه و استفاده از آن است تاکنون اقدام قانونی خاصی در اين زمينه بعمل نياورده است. انتظار ميرود که بعد از حادثه اخير در نيوتان، فشار های سياسی برای برداشتن گامهای عملی در راه تغيير وضع موجود برداشته شود. در دو مرکز قانونگذاری آمريکا لابی طرفداران حق داشتن اسلحه دارای قدرت و نفوذ شناخته شده ای است.

علاوه بر رييس جمهور آمريکا، مايکل بلومبرگ شهردار نيويورک نيز بعد از حادثه نيوتان، نقش پيشگام در محدود ساختن مالکيت و استفاده از اسلحه، بخصوص سلاحهای مشابه با ابزار نظامی اتخاذ کرده است.

نظر خانواده هاي امريكايي در مورد داشتن سلاح

طرفداران حق در اختيار داشتن اسلحه استدلال ميکنند که مسلح بودن فرد به سلاح گرم نوعی دفاع شخصی در برابر جنايت احتمالی و اعمال زور عليه آنها است. اين طرز فکر  ناشی از عدم اعتماد به حکومت قانون و حمايت دولت از فرد در سالهای اوليه تولد آمريکا و بخصوص طی  دوران جنگ داخلی است که تاکنون بدون توقف دوام و گسترش يافته است. در آمريکای امروز، نگاهداشتن اسلحه در خانه، دارای مفهومی فرا تر از در اختيار گرفتن وسيله ای است برای شکار و يا تفريح و ورزش تيراندازی. در آن کشور اسلحه فراوان و بدست آوردن آن آسان است.

خانواده هاي امريكايي به جاي آنكه فشارهايي را به دولت براي كنترل استفاده از سلاح بياورند، خود داراي سلاح‌هاي عديده‌اي هستند. مهم‌ترين دليلي كه خانواده هاي امريكايي بيان مي كنند آن است كه بدون سلاح، امنيت آنان در خطر خواهد افتاد. آنها مي گويند مجبورند براي حفظ جان و مال خود، سلاح هاي زيادي را در خانه نگهداري كنند.

عكس‌هاي زير شايد ترسيم كننده تصوير واقعي بخشي از خانواده هاي امريكايي باشد. همان خانواده هايي كه در فيلم هاي هاليوودي به نوع ديگري به تصوير كشيده مي شود. اما اين است تصوير واقعي American life style

 















نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها