به گزارش 598 به نقل از خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، محمود احمدینژاد ظهر امروز در مراسم افتتاح چندین طرح عمرانی، علمی و رونمایی از سبک فرهنگ و آیینهای عاشورایی استان مازندران، با بیان اینکه "پیشرفت علمی پایه ساختن کشور است"، بر اهمیت پیگیری آرمانهای الهی تاکید کرد و افزود: یک انسان و یک ملت با آرمانهای بزرگ و الهی زنده است و انسانی که به دنبال آرمانهای الهی نباشد مرده است. در واقع آنچه که به انسان مفهوم میدهد و کار انسان را جاودانه میکند، پیگیری آرمانهای الهی است.
وی با اشاره به مخالفت دشمنان با پیشرفتهای ملت ایران اظهار کرد: آنها از اینکه میبینند ملت ایران در مسیر علم و فناوری و پیشرفت با سرعت روزافزون در حال حرکت است ناراحت هستند و یکی از علل اصلی مخالفتشان با جمهوری اسلامی این موضوع است، چراکه ایرانیان در هر عرصهای وارد شوند با سرعت پیشرفت میکنند، از جمله در عرصههای علمی. آنها از طرف دیگر میبینند که ملت ایران عمیقا پایبند به ارزشهای الهی است و تحمل این موضوع برای دشمنان سخت است.
رییسجمهور با بیان اینکه "این سخنان به این معنا نیست که مشکل در کشور وجود ندارد"، خاطرنشان کرد: مشکلات وجود دارد و برای حل آنها، اجرای عدالت و تحقق حقوق اساسی مردم باید کار و تلاش کنیم ولی همانطور که گفتم، آنها نمیخواهند ملت ایران خود را در عرصه بینالمللی پیدا کند و به جایگاه شایسته خود دست پیدا کند، چراکه این امر موجب میشود معادلات تغییر کند و باور ملتها نیز عوض شود و به همین بابت فشار میآورند.
احمدینژاد در ادامه خطاب به غرب و دشمنان ایران گفت: آیا شما واقعا نگران بمب هستهیی هستید؟، نه؛ اینها بهانهای بیش نیست. آیا شما واقعا نگران حقوقبشر هستید؟ اینها دروغی بیش نیست. من نمیگویم مشکلی نیست، همه جا مشکل است، هنوز انسانیت انسانها تامین نشده است که انسانها حقیقتا آزاد باشند ولی بحث حقوق بشر که شما مطرح میکنید بهانهای بیش نیست.
وی با اشاره به حمایت قدرتهای زورگو از دیکتاتورها از جمله حکومت پهلوی، خطاب به آنها اظهار کرد: شما از اینکه میبینید ایران پیشرفت میکند ناراحت هستید و فشار به ملت ایران وارد میکنید. شما مثل همیشه تاریخ اشتباه میکنید چراکه اینجا ایران است و ملت ایران ملتی ریشهدار در تاریخ است. بارها به شما گفتهایم که ادبیات خود را نسبت به ملت ایران درست کنید و به ملت ایران احترام بگذارید. شما با عوامل داخلی و خارجیتان دست به دست هم دادهاید و میخواهید از ملت ایران انتقال بگیرید ولی نخواهید توانست. میخواهید جلوی پیشرفت ایران را بگیرید و فکر میکنید با مسائلی چون ارز و نفت میتوانید فشار بیاورید و ملت ایران را در مسیری که حرکت میکند متوقف کنید، اشتباه میکنید. ممکن است یک ترمز کوچکی بزند ولی ملت ایران خود را به سرعت پیدا میکند و به حرکت خود ادامه میدهد.
رییسجمهور خطاب به کشورهای غربی، با تاکید بر اینکه "دوستی با ملت ایران به نفعتان است"، افزود: البته شما میتوانید مسیر دیگری را نیز انتخاب کنید و اگر مسیر دیگری را انتخاب کردید پنج - شش سال دیگر نگویید که ما پشیمان شدهایم چراکه آن زمان شرایط خود را دارد.
احمدینژاد در بخش دیگری از صحبتهای خود به مراسم سبک فرهنگ و آیینهای عاشورایی استان مازندران اشاره کرد و گفت: خداوند انسان را خلق کرده که جلوه خداوند باشد. انسان باید راه کمال را خود آگاهانه و آزادانه انتخاب کند و تنها راه و کاملترین راه در روز عاشورا و در کربلا به تصویر کشیده شده است.
وی با تاکید بر اینکه حادثه کربلا و قیام عاشورا، دعوا بر سر قدرت و حکومت نبود چراکه این مربوط به انسانهای پایین است، گفت: کربلا ترسیم راه کمال و خدایی شدن است و در واقع عاشورا هنرنمایی خود خداست.
احمدینژاد با تاکید بر اینکه امام حسین (ع) به دنبال کینهجویی و تسلط نبود، اظهار کرد: همه دین، توحید، معاد و نبوت در عاشورا عینیت پیدا میکند در واقع همه خدا عینیت پیدا میکند؛ البته آنقدر که ما میفهمیم و درک میکنیم. مکتب امام حسین (ع) راه نجات بشریت و تنها راه است و ملت ایران و مردم مازندران 1400 سال است که پیام عاشورا را گرفته و آن را حفظ کردهاند.
رییسجمهور با تاکید بر اینکه ملت ایران با معرفت این پیام را حفظ کرده است، اظهار کرد: این آیینها و آدابها درس صیانت و معرفی و انتقال یک فرهنگ است.
احمدینژاد با انتقاد از کسانی که تلاش میکنند این آیینها و آداب را از بین ببرند، گفت: این آیینها ظرف انتقال این فرهنگ است و باید حفظ شود چراکه این آیینها در راستای انتقال فرهنگ عاشوراست و یکی از راههای حفظ این آیینها، ثبت آنهاست.
به گزارش ایسنا، رییسجمهور در ادامه سخنان خود در آمفی تئاتر دانشگاه صنعتی شیروانی بابل با اشاره به رونمایی از سامانه تصفیه شیرابه زباله و پسماندههای ویژه با استفاده از فناوری نانو گفت: یکی از مشکلات اصلی سه استان شمالی کشور دفع زباله است و در این زمینه نیز مشکل اصلی شیرابه زباله است، چراکه این شیرابهها مسموم است گرچه در عین حال فوایدی نیز دارد و این شیرابهها مشکلاتی را ایجاد میکنند و زمین و محیط را نیز به علت مسمومیت خراب میکند.
احمدینژاد ادامه داد: دوستان در دانشگاه برای مدیریت این موضوع پژوهشی انجام دادند و این مشکل را حل کردند و با دستگاهی که ساختهاند، چیزی را که ضرر داشت تبدیل به یک امر مفید میکنند. دولت از این طرح حمایت مالی خواهد کرد.
رییسجمهور در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به بهرهبرداری بیش از 11 هزار واحد مسکن مهر در استان مازندران در جریان این سفر و با اشاره به گزارشی که نیکزاد وزیر راه و شهرسازی در مورد وضعیت مسکن مهر و جادهها از جمله آسفالت راههای روستایی ارائه داد، گفت: امیدوارم در آینده به جایی برسیم که راه روستایی غیرآسفالته در کشور وجود نداشته باشد.
وی با تشکر از دستاندرکاران ساخت مسکن مهر در کشور و همچنین استان مازندران، اظهار کرد: آقای وزیر اعلام کردند تا پایان سال 20 هزار واحد مسکن مهر در این استان افتتاح میشود و انشاءالله سال آینده 42 هزار واحد افتتاح خواهد شد. مساله مسکن با این مرحله از مسکن مهر تمام نمیشود و این مسکن مهر در حال حاضر در حال اجراست یک کار ضربتی است و در واقع یک امدادرسانی به یک مشکل ریشهدار در کشور است.
احمدینژاد افزود: آقای نیکزاد اشاره کردند تا قبل از ساخت مسکن مهر در کشور همیشه در طول پنجاه سال اخیر بر اساس آنچه که ما آمار داریم، همیشه تعداد واحدهای مسکونی کشور کمتر از خانوارهای کشور بوده است، مثلا اگر 100 خانوار داشتیم 90 واحد مسکونی وجود داشته است و اکنون برای اولین بار بر اساس اطلاعاتی که ثبت شده است تعداد واحدهای مسکونی موجود از تعداد خانوارها پیشی گرفته است؛ البته این سخن به این معنا نیست که همه صاحبخانه هستند، ممکن است برخی صاحب دو سه خانه باشند و برخی صاحب خانهای نباشند.
رییسجمهور با بیان اینکه "باید به جایی برسیم که هر خانواده ایرانی یک واحد مسکونی داشته باشد و هر خانواده جدیدی که ایجاد میشود پس از مدت کوتاهی دارای خانه شود"، خاطرنشان کرد: البته این گام اول است و گام دوم بلندتر است. ما باید در گام دوم به کیفیت مسکن توجه کنیم و به یک طراز مطلوب برسیم و یک خانواده در مسکنی زندگی کند که از نظر فرهنگ ما مطلوب باشد.
وی با اشاره به ساخت پنج میلیون واحد مسکن مهر در کشور در چند سال اخیر و با بینظیر قلمداد کردن آن گفت: همانطور که گفتم گام دوم گام بلندتری است و ما باید به سمت مسکن مطلوب برویم چرا که مسکن فقط برای ما سرپناه نیست، مسکن محل زندگی، آرامش و رشد و بالندگی انسانهاست و خانواده نیازمند فضای مناسبی برای زندگی است و انشاءالله این موضوع نیز محقق خواهد شد.
احمدینژاد در بخش دیگری از صحبتهای خود با طرح این پرسش که "چرا باید اینقدر زمین گران باشد؟" اظهار کرد: آیا ما زمین کم داریم؟ آیا کشور کوچکی هستیم؟ نه؛ ایران بیش از 187 میلیون هکتار وسعت دارد و کل زمینی که زیر سطح روستاها و شهرهای کشور است بیش از دو میلیون هکتار است. در حال حاضر 21 میلیون خانواده در ایران زندگی میکنند و فرض کنیم که به هر خانواده یک هکتار زمین بدهیم میشود 21 میلیون هکتار و از این 187 میلیون هکتار به چه میزان باقی میماند.
رییسجمهور با بیان اینکه نوع شهرسازی ما دارای اشکالاتی است و ما باید نگاهمان را عوض کنیم، اظهار کرد: بعضا ضوابطی میگذاریم که بیجهت باعث افزایش قیمت زمین میشود چرا باید به این میزان قیمت افزایش پیدا کند و به نحوی مردم را محدود کنیم که قیمت زمین در یک نقطه به بیش از 3/5 میلیون تومان برسد، باید مدلها را عوض کنیم. نباید فکر کنیم که حتما باید مدل و اندیشه آن طرف را پیاده کنیم، ما باید بر اساس اقتضائات و شرایط محیط خود برنامهریزی کنیم.
وی با بیان اینکه "از این 187 میلیون هکتار وسعت ایران حدود 25 میلیون هکتار کویر و منطقه مرکزی است و مابقی آن آباد است"، افزود: در حال حاضر نزدیک به 50 میلیون هکتار زمین قابل کشت داریم که حدود 17 میلیون آن کشت میشود و اگر ما نگاهمان را عوض کنیم و بر اساس اندیشه و فرهنگ خودمان برنامهریزی کنیم و نگاهها عوض شود وضعیت بهبود پیدا میکند. ما نیازمند تصمیمات بزرگ هستیم البته همیشه اگر بخواهیم کار بزرگی انجام دهیم عدهای مقاومت میکنند و طبیعی است چرا که در برابر هر تحولی عدهای همواره مقاومت میکنند.
احمدینژاد با تاکید بر اینکه باید نگاهمان را عوض کنیم و تصمیمات بزرگ بگیریم، اظهار کرد: گام دومی که اشاره کردم باید با تدبیر و برنامه به جلو ببریم؛ البته همانطور که گفتم وقتی میخواهیم کار بزرگی بکنیم بهانهها شروع میشود مثلا میگویند پول ندارند و بهانههای اینچنینی گرفته میشود، در صورتی که ما همه چیز داریم و باید درست توزیع کنیم.
رییسجمهور با بیان اینکه "ملت ایران از این مرحله نیز عبور خواهد کرد"، در بخش دیگری از صحبتهای خود به ویژگیهای مردم مازندران و خدمت آنها به انقلاب اشاره کرد و گفت: مردم مازندران همیشه در خدمت انقلاب بودهاند و با همه وجود همواره در صحنه بوده و هستند.
وی در پایان، یاد علی کردان را گرامی داشت و با خواندن شعری درباره مازندران به صحبتهای خود خاتمه داد.
به گزارش ایسنا، در این مراسم پیش از صحبتهای رییسجمهور، نیکزاد وزیر راه و شهرسازی، استاندار مازندران، رییس دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل و علویان معاون رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری سخنرانی کردند.