کد خبر: ۱۰۰۴۶۱
زمان انتشار: ۱۴:۴۵     ۲۷ آذر ۱۳۹۱
جلسه علنی عصر دیروز(یکشنبه) نمایندگان مجلس شورای اسلامی، به ریاست علی لاریجانی رئیس مجلس، آغاز و ساعاتی پیش پایان پذیرفت.
به گزارش 598 به نقل از خبرنگار«خبرنامه دانشجویان ایران»؛ بررسی طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات ریاست‌جمهوری و همچنین ادامه رسیدگی به طرح اصلاح ماده 53 قانون برنامه پنجم توسعه در دستور کار جلسه علنی بعد از ظهر خانه ملتی‌ها قرار داشت.
 
تخلفات هیئت‌های نظارت در انتخابات به دادستانی گزارش می‌شود
 
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی بعداز ظهر خود ماده 14 از طرح اصلاح قانون انتخابات را بررسی و تصویب کردند.
 
بر این اساس ماده 61 از قانون انتخابات ریاست جمهوری به شرح ذیل اصلاح می‌شود:
 
در مواردی که طبق گزارشات و شکایات و اعتراضات واصله برای شورای نگهبان معلوم گردد که اعضای هیئت‌های نظارت از قوانین و مقررات تخلف نموده‌اند، شورای نگهبان موظف است آنها را بلافاصله عزل و افراد دیگر را جایگزین کند وعمل متخلف برای تشخیص جرم بودن و رسیدگی مقتضی به دادستانی حوزه مربوطه گزارش می شود.
 
به گزارش«خبرنامه دانشجویان ایران»؛ ماده 14 از طرح اصلاح قانون انتخابات با 144 رای موافق، 7 رای مخالف و 25 رای ممتنع از مجموع 214 نماینده حاضر در صحن علنی به تصویب مجلس رسید.
 
 
تشکیل کمیسیون بررسی تبلیغات انتخاباتی در هیئت اجرایی مرکزی انتخابات
 
به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، در ادامه جلسه علنی بعداز ظهر خود ماده 15 از طرح اصلاح قانون انتخابات را نیز بررسی و تصویب کردند.
 
بر این اساس ماده 62 از قانون به شرح ذیل اصلاح می‌شود.
 
به منظور تضمین برخورداری یکسان نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری از امکانات دولت کمیسیونی به عنوان کمیسیون بررسی تبلیغات انتخاباتی در هیئت اجرایی مرکزی انتخابات و بنا به دعوت وزیر کشور تشکیل می‌شود.
 
ماده 15 از طرح اصلاح قانون انتخابات با 148 رای موافق، 15 رای مخالف و 16 رای ممتنع از مجموع 215 نماینده حاضر به تصویب مجلس رسید.
 
اعضای کمیسیون بررسی تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری مشخص شدند
 
به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه جلسه علنی بعدازظهر امروز خود ماده 16 از طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری را بررسی و تصویب کردند.
 
بر این اساس ماده 63 از قانون انتخابات ریاست جمهوری به شرح ذیل اصلاح می‌شود:
 
اعضای کمیسیون بررسی تبلیغات ریاست جمهوری عبارتند از :
 
1- دادستان کل کشور یا نماینده تام الاختیار او
 
2- وزیر کشور یا نماینده تام الاختیار او
 
3- هیئت اجرایی مرکزی انتخابات
 
4- رئیس شورا یا یکی از اعضای شورای نظارت بر صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران
 
5- رئیس سازمان صداو سیمای جمهوری اسلامی ایران یا نماینده تام الاختیار او
 
ماده 16 از طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری با 154 رأی موافق، 26 رأی مخالف و 21 رأی ممتنع از مجموع 222 نماینده حاضر در مجلس به تصویب بهارستان‌نشینان رسید.
 
سانسور سخنان نامزد عالی ترین مقام اجرایی کشور خلاف قانون است
 
علیرضا محجوب نماینده مردم تهران در مجلس طی اخطاری با استناد به اصل 25 و 26 قانون اساسی پخش ضبط شده مناظرات نامزدهای انتخابات را خلاف قانون دانست و گفت: در اصل 25 به صراحت درباره عدم سانسور تصریح شده است. لذا این اصل باید مورد توجه قرار گیرد.
 
وی با بیان اینکه سانسور اظهارات فردی که می‌خواهد بالاترین مقام اجرایی کشور را داشته باشد به هیچ عنوان درست نیست، افزود:ما نباید کاندیدای انتخابات را محدود و اختیارات سانسور سخنان او را به یک دستگاه دیگر بدهیم.
 
گفته می‌‌شود که علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی اخطار محجوب را وارد ندانست.
 
مقررات جدید مجلس برای برنامه‌های زنده و ضبط شده کاندیداهای ریاست جمهوری
 
نمایندگان مجلس در جلسه علنی عصر امروز (یکشنبه) پارلمان، رسیدگی به طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری را ادامه داده و ماده 17 این طرح را به تصویب رساندند.
 
به موجب مصوبه مجلس، چنانچه به تشخیص کمیسیون بررسی تبلیغات، برنامه‌های تبلیغاتی ضبط شده رادیو و تلویزیونی نامزدها، دربرگیرنده مطالب توهین آمیز یا هتک حرمت سایر کاندیداها یا دیگر افراد و یا مغایر قوانین باشد، سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران موظف به حذف آن مطالب است و در صورتی که ضمن پخش برنامه زنده‌ای، مواردمذکور از سوی هر یک از نامزدهای انتخابات یا نماینده‌های آنها واقع شد، سازمان صدا و سیما موظف است با تشخیص کمیسیون بررسی تبلیغات به میزان مناسب و به صورت ضبط شده، فرصت احقاق حق بدهد.
 
وکلای ملت با 152 رای موافق، 22 رای مخالف و 11 رای ممتنع این ماده را به تصویب رساندند.
 
 
نظارت بر تبلیغات نامزدهای انتخابات به عهده شورای نگهبان است
 
ابراهیم آقامحمدی نماینده مردم خرم آباد در جلسه علنی عصر امروز (یکشنبه) مجلس شورای اسلامی با استناد به اصل 99 قانون اساسی گفت: نظارت بر تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری به عهده شورای نگهبان است و بر همین اساس مناظره‌های انتخاباتی یک بخشی از تبلیغات نامزدهاست که باید بحث نظارت شورای نگهبان باشد.
 
وی افزود: ما نباید نظارت بر تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری را از دسترس شورای نگهبان خارج کنیم و به یک دستگاه و کمیسیون دیگر بسپاریم.
 
نماینده مردم خرم آباد تأکید کرد: اگر قرار است درباره محتوای مناظرات انتخاباتی نامزدهای انتخابات کسی نظر بدهد شورای نگهبان چنین وظیفه ای دارد نه دستگاه دیگر.
 
علی لاریجانی با تأکید بر اینکه حذف بخش‌های توهین آمیز احتمالی از مناظرات انتخاباتی نامزدها مغایرتی با نظارت شورای نگهبان ندارد اخطار نماینده خرم آباد را وارد ندانست.
 
اسرار جالب محمدرضا باهنر در ادامه بررسی به این لایحه در مجلس
 
محمدرضا باهنر نایب رئیس شورای اسلامی در جلسه علنی بعدازظهر مجلس گفت: ما امروز جلسه فوق‌العاده برگزار کردیم تا بررسی طرح اصلاح قانون انتخابات را به پایان برسانیم.
 
وی افزود: اگر در جلسه امروز بررسی طرح به اتمام نرسد، بعد از نماز مغرب و عشا هم جلسه تشکیل می‌دهیم تا بررسی طرح به اتمام برسد.
 
نایب رئیس مجلس بر همین اساس از نمایندگان خواست تا از طرح پیشنهادات غیر ضروری خودداری کنند تا جلسه زودتر به پایان برسد.
 
رسانه‌ها حق ندارند مطلبی علیه نامزدهای انتخاباتی درج کنند
 
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه جلسه علنی بعدازظهر جلسه خود ماده 18 از طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری را بررسی و تصویب کردند.
 
بر اساس این ماده، ماده 74 از قانون به شرح ذیل اصلاح می‌شود: کلیه رسانه‌های دیداری و شنیداری و مکتوب و الکترونیک و سایر شبکه‌های مجازی، حق ندارند آگهی یا مطلبی علیه نامزدهای انتخاباتی درج کنند و یا مطلبی بنویسند که دال بر انصراف گروه یا اشخاصی از نامزدهای معین باشد. در صورت وقوع این تخلف، نامزدهای مزبور حق دارند پاسخ خود را ظرف 18 ساعت پس از انتشار به وسیله وزارت کشور به رسانه مزبور بدهند و رسانه مزبور مکلف به نشر فوری آن در اولین زمان ممکن است.
 
در صورتی که مزبور قبل از ساعات ممنوعیت تبلیغاتی اطلاع‌رسانی نکند و یا منتشر نشود، مدیرمسئول آن باید با هزینه خود پاسخ نامزد را به روزنامه یا مجله‌ای همطراز که قبل از ممنوعیت تبلیغات چاپ می‌شود، ارسال کند و آن نشریه مکلف به درج آن در اولیه چاپ نشریه است.
 
ماده 18 از طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری با 147 رای موافق، 11 رای مخالف، 11 رای ممتنع از مجموع 213 نماینده حاضر در صحن به تصویب رسید.
 
توکلی:نبایدکسی راکه می‌خواهد رییس جمهورشود، زیرتیغ سانسور قرارداد
 
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز (یکشنبه) رسیدگی به جزئیات طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری را ادامه دادند و ماده 17 این طرح را پس از بررسی چندین پیشنهاد و رفع ابهام، به تصویب رساندند.
 
در ابتدا نادر قاضی‌پور نماینده ارومیه پیشنهاد حذف کل ماده 17 را مطرح کرد.
 
کاظم جلالی نماینده شاهرود در خانه ملت در مخالفت با پیشنهاد قاضی‌پور، گفت: این طرح با نگاه آسیب‌شناسانه نسبت به آنچه گذشت، در کمیسیون امور شوراها به تصویب رسیده است.
 
وی افزود: در جامعه ما نشان داده شد که ممکن است مناظرات زنده تلویزیونی، آسیب‌هایی را به کشور وارد کنند که خوب نباشد،‌اگر از قبل برنامه‌های تبلیغاتی نامزدها ضبط شود، حتما می‌تواند نقش بهتری در فضای کنونی جامعه داشته باشد.
 
جلالی ادامه داد: امروز شما با مطبوعات، سایت‌ها و فضای مجازی مواجه هستید و طبیعی است که نیازمند تجدید نظر در این زمینه باشید.
 
رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس ادامه داد:‌اگر در برنامه‌های تبلیغاتی کاندیداهای ریاست جمهوری، هتک حرمتی صورت گرفت در این ماده در نظر گرفته شده که به آن فرد اجازه دفاع در صدا و سیما داده شود.
 
جلالی در خاتمه گفت: در اینجا هیچ بحث سیاسی مطرح نیست بلکه این امر یک موضوع کارشناسی است.
 
در ادامه این جلسه احمد توکلی نماینده تهران نیز در موافقت با پیشنهاد قاضی‌پور، گفت: شما نمایندگان در حال تصمیم گیری درباره موضوع مهمی هستید.
 
وی افزود: درست است که برخی نامزدهای ریاست جمهوری در سال 88 از حوزه عدالت خارج شدند و زمینه برخی خیانت‌ها را فراهم کردند اما تجربه تاریخی و منطق حکومت داری، به ما می‌گوید کسانی که تشخیص می‌دهید رجل مذهبی و سیاسی و مدیر و مدبر هستند، نمی‌توانیم به آنها بگوییم که ممکن است خارج از نزاکت حرف بزنند.
 
توکلی: اختلاف من و هاشمی به رهبری کشید، ایشان فرمودند اگر مواضع قانونی است بایستید
 
 
 
توکلی ادامه داد: این امر اهانت آشکار به ساحت سیاسی کشور است؛ در سال 72 که آقای هاشمی رقیب بنده در انتخابات ریاست جمهوری بود، صدا و سیما تشخیص داد که بنده حرف خارج از چارچوب زدم و کار به آقای هاشمی کشید و هاشمی گفت پخش نشود. اما من گفتم که می‌توانم رئیس جمهور شوم و قدرت تشخیص دارم که چه حرفی را مطرح کنم و چه مطلبی را نگویم، موضوع به مقام معظم رهبری کشید، به فرد واسطه گفتم که مواضعم قانونی است و صدا و سیما حق اصلاح برنامه را ندارد.
 
توکلی همچنین خاطرنشان کرد: رهبر انقلاب نیز فرمودند اگر مواضع‌تان قانونی است، محکم بایستید و بنده محکم ایستادم و صدا و سیما برنامه را پخش کرد.
 
نماینده تهران اضافه کرد:‌ نامزدهای ریاست جمهوری را تحقیر نکنید، کسی که می‌خواهد مجری کشور شود را زیر دست کسی که تیغ سانسور دارد، قرار ندهید.
 
وی با تاکید بر این که پیشنهاد آقای قاضی‌پور مبنی بر حذف ماده 18 پیشنهاد خوبی است، گفت: آقای قاضی‌پور برخی اوقات سخنان خوبی مطرح می‌کند.
 
در ادامه این جلسه وکلای ملت با 96 رای موافق، 75 رای مخالف و 31 رای ممتنع با پیشنهاد مطرح شده مخالفت کردند.
 
* مخالفت با حذف جزء
 
در این جلسه همچنین احمد توکلی نماینده تهران پیشنهاد اصلاح جزء در ماده 17 طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری را مطرح و اظهار داشت: یکی از کاندیداها در سال 88، سه رقیب خودش را استهزا کرد و مشکلاتی برای کشور به وجود آمد.
 
وی افزود:« همان سال افرادی که خودشان دم از قانون می‌زدند، رئیس جمهور وقت را قانون گریز می‌دانستند و دست به بی‌قانونی زدند و کشور را به هم ریختند و از حیض انتفاع خارج شدند و متاسفانه هیچ وقت صلاحیت شرکت در انتخابات را دیگر نخواهند نداشت.
 
پیشنهاد توکلی هیچ مخالفی نداشت و به همین دلیل موافق پیشنهاد نیز سخنرانی نکرد و علی لاریجانی رئیس مجلس پیشنهاد مطرح شده توکلی را به رای وکلای ملت گذاشت که خانه ملتی‌ها نیز با 95 رای موافق، 61 رای مخالف و 27 رای ممتنع از 232 نماینده حاضر در جلسه، با پیشنهاد توکلی مخالفت کردند.
 
معاون وزیر کشور: محرومیت‌هایی ایجاد می‌شود که نشاط انتخاباتی را می‌گیرد
 
در ادامه این جلسه پیشنهاد حذف لفظ "زنده‌ای" از متن ماده 17 مطرح شد و سید صولت مرتضوی معاون سیاسی وزیر کشور در سخنانی به عنوان نماینده دولت درباره این پیشنهاد، گفت: یک حلقه مفقوده‌ای وجود دارد که در این ماده به آن پرداخته نشده است.
 
وی افزود: امکان دارد فردی علیه فرد دیگری مطالبی را مطرح کند و او هم علیه دیگری سخنانی بگوید و این روند همین طور ادامه یابد. در این صورت چه می‌شود؟
 
صولت مرتضوی ادامه داد: باید برای این موضوع چارچوبی تعیین کنیم و این، حلقه مفقوده اینجاست.
 
مرتضوی بر همین اساس یادآور شد: ما در حال ایجاد محرومیت‌هایی هستیم که شور و نشاط انتخاباتی را می‌گیرد و تبلیغات را کم اثر و بی‌روح می‌کند.
 
بهارستان نشینان با 59 رای موافق و 102 رای مخالف، با پیشنهاد حذف این کلمه از متن ماده 17 مخالفت کردند.
 
مشخص نیست برنامه زنده داریم یا نه
 
در این جلسه همچنین محمدرضا تابش نماینده اردکان در خانه ملت پیشنهاد اصلاح جزء در ماده 17 طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری را مطرح کرد و گفت که در بخش اول این ماده گفته شده برنامه‌های تبلیغاتی ضبط شده و در بین این ماده نیز گفته شده برنامه‌ زنده تبلیغاتی که این دو مورد با هم تناقض دارد و باید اصلاح شود.
 
در ادامه علی مطهری نماینده تهران در موافقت با پیشنهاد تابش،‌گفت: صدر و ذیل ماده 17 با هم جور نیست.
 
وی افزود: در ابتدای ماده گفته شده برنامه‌های ضبط شده تبلیغاتی نامزدهای ریاست جمهوری و در ذیل ماده نیز گفته شده برنامه‌های زنده.
 
مطهری ادامه داد: معنای برنامه ضبط شده با برنامه زنده متفاوت است و اگر قرار است این ماده این گونه تصویب شود، تناقض و ابهام دارد.
 
احمد توکلی نماینده تهران در خانه ملت نیز در سخنانی به عنوان مخالف پیشنهاد تابش، گفت: برنامه ضبط شده با برنامه زنده متفاوت است، باید یک سندی از این برنامه‌ها باقی بماند.
 
سپس علی لاریجانی رئیس مجلس پیشنهاد تابش را به رای وکلای ملت گذاشت که خانه ملتی‌ها نیز با 157 رای موافق، 12 رای مخالف و 17 رای ممتنع از 224 نماینده حاضر در جلسه، به این پیشنهاد رای مثبت دادند
 
.
 
شورای نگهبان صلاحیت نامزدهای متخلف را مجددا بررسی می‌کند
 
نمایندگان مجلس شورای اسلامی همچنین در جریان بررسی طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات، ماده 19 این طرح را بررسی و با 113 رای موافق، 37 رای مخالف و 13 رای ممتنع تصویب کردند.
 
طبق ماده 19 طرح اصلاح قانون انتخابات، یک تبصره به ماده 85 این قانون الحاق می‌شود.
 
بنا به مصوبه نمایندگان مجلس تبصره الحاقی به ماده 85 قانون انتخابات به این شرح است:
 
چنانچه هر یک از نامزدها در ارائه مدارک خود مرتکب جعل سند یا استفاده از اسناد مجهول و یا غیر واقعی گردد، شورای نگهبان در هر مرحله‌ای که چنین امری را احراز نماید صلاحیت وی را مجدد بررسی می‌نماید.
 
تبلیغ له یا علیه نامزدها در رسانه ملی محکوم به حبس است
 
نمایندگان مجلس در جریان بررسی طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات، ماده 20 این طرح را بررسی و با 123 رای موافق ، 17 رای مخالف و 15 رای ممتنع تصویب کردند.
 
طبق ماده 20 طرح اصلاح قانون انتخابات، ماده 88 این قانون به این شرح اصلاح شد.
 
«متخلفان از موارد مندرج در ماده 68 و تبصره‌های آن و کسانی که از طریق رادیو و تلویزیون تبلیغات انتخاباتی له یا علیه یکی از نامزدهای انتخاباتی نمایند و همچنین مسئولین برنامه‌های مربوطه به مجازات حبس از یک تا 6 ماه محکوم می‌شوند.»
 
جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی با اعلام محمدرضا باهنر نائب رئیس دوم مجلس که در غیاب لاریجانی ریاست ساعتی از صحن علنی را بر عهده داشت، پایان یافت.
 
باهنر پیش از پایان جلسه اعلام کرد از همکاری جدی نمایندگان مجلس و کمیسیون امور شوراها و نمایندگان دولت در بررسی طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری تقدیر و تشکر می‌کنیم.
 
وی افزود: منتظر نظر شورای نگهبان درباره این طرح می‌مانیم تا اگر ایراداتی داشت، آنها را برطرف کنیم.
 
نائب رئیس مجلس در خاتمه خاطرنشان کرد: نشست علنی بعدی خانه ملت سه‌شنبه 28 ‌آذر ماه راس ساعت 8 صبح با دستور کار ادامه رسیدگی به دستور هفتگی تشکیل می‌شود.
 
بهارستان نشینان در جلسه عصر امروز پارلمان بالاخره رسیدگی به طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات ریاست جمهوری را ادامه دادند و به اتمام رساندند.
 
پایان اصلاح قانون انتخابات در وقت اضافه/توپ اصلاح قانون در زمین شورای نگهبان
 
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه فوق‌العاده بعد از ظهر امروز خود بررسی طرح اصلاح قانون انتخابات را به پایان رساندند.
 
بررسی این طرح جنجالی که 21 ماده داشت، در شش جلسه عادی و یک جلسه فوق العاده وقت بهارستان‌نشینان را به خود اختصاص داد. در نهایت وکلای ملت در جلسه فوق‌العاده امروز بررسی این طرح را به اتمام رساندند و پرونده بررسی این طرح در مجلس امروز بسته شد.
 
طرح اصلاح قانون انتخابات که نمایندگان مجلس امروز آن را نهایی کردند برای تأیید شورای نگهبان به این شورا ارسال می‌شود تا اعضای شورای نگهبان مهر تأیید شد بر مصوبه مجلس بزنند.
 
توصیه لاریجانی به نمایندگان برای تسریع در رسیدگی به طرح اصلاح قانون انتخابات
 
علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی پیش از آغاز جلسه علنی رسمی مجلس، با قرائت تبصره 2 ماده 101 آئین‌نامه داخلی پارلمان، خطاب به نمایندگان گفته است: ‌اگر تا ظهر امروز رسیدگی به طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات ریاست جمهوری به اتمام نرسد، باید امروز بعدازظهر یا فردا صبح هم جلسه علنی داشته باشیم.
 
طبق آئین‌نامه داخلی مجلس، در صورتی که رسیدگی به یک طرح یا لایحه در 6 جلسه علنی مجلس به اتمام نرسد، نمایندگان می‌توانند همه روزه با تشکیل جلسات علنی، رسیدگی به مواد باقیمانده طرح یا لایحه را به اتمام برسانند.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها