کد خبر: ۱۰۰۱۹۴
زمان انتشار: ۱۲:۱۳     ۲۶ آذر ۱۳۹۱
اعتراف دشمنان به توان نظامی ایران
توان موشکی و تسلیحاتی جمهوری اسلامی موضوعی است که به خصوص بعد از شکست جدید اسرائیل از حماس و جهاد، بیش از گذشته مورد توجه قرار گرفت.
توان موشکی و تسلیحاتی جمهوری اسلامی موضوعی است که به خصوص بعد از شکست جدید اسرائیل از حماس و جهاد، بیش از گذشته مورد توجه قرار گرفت.

به گزارش 598 به نقل از بولتن نیوز، با مروی بر مطالب منتشر شده در این چند وقت اخیر، از سویی می توان اعتراف دشمنان (به خصوص امریکا و اسرائیل) از قدرت نظامی و موشکی ایران را ملاحظه کرد، و از سویی دیگر وحشت و هراس دشمنان از این مسأله قابل لمس است.

بر این اساس، سایت "روزآنلاین" که توسط ضد انقلاب و اپوزیسیون خارج نشین به روز می شود، در مطلبی که در گفتگو با یک پژوهشگر مسائل نظامی بود، به این موضوع پرداخت. این پژوهشگر در مورد میزان و قدرت موشکی ایران گفت:

برای پاسخ به این پرسش ابتدا باید توضیح داد که موشک های بالستیک چه موشک هایی هستند و در چند برد عرضه می شوند. به طور کلی به موشک هایی که به طور قوسی پرواز می کنند، موشک بالستیک گفته می شود. موشک های با برد کمتر از 1000 کیلومتر کوتاه برد، زیر 3000 کیلومتر میان برد، کمتر از 5500 کیلومتر دوربرد و بالاتر از آن که عموما از 9هزار تا 14هزار کیلومتر هم برد دارند، قاره پیما گفته می شود.

بر اساس گزارش های رسمی، موشک های قاره پیما فقط در اختیار سه کشور روسیه، آمریکا و چین قرار دارند. ایران از سال 66 برنامه موشکی خود را آغاز کرد. این برنامه بر پایه موشک مشهور اسکاد ساخت روسیه و با مونتاژ موشک اسکاد B شروع شد که این موشک در ایران به شهاب 1 مشهور شد. موشک شهاب 2 نوع بزرگ شده این موشک بود با حداکثر برد 500 کیلومتر. شهاب 3 با 1300 کیلومتر برد در سال 1377 اعلام شد و این مرحله نشان داد که ایران دارای صنایع موشکی شده و مسئله دیگر صرفا مونتاژ موشک های خارجی نیست.

پس از آن بود که ایران ساخت موشک هایی با برد 2200 تا 2500 کیلومتر از انواع جدید موشک شهاب را در دستور کار خود قرار داد که پیشرفته ترین آنها موشک سجیل است. ایران می تواند با این موشک های میان برد بالستیک نهایتا جایی مانند جزیره سیسیل ایتالیا یا پایگاه های نظامی دریای مدیترانه را هدف بگیرد اما هنوز به طور رسمی و تأیید شده، یک رده کامل تا توانایی ساخت موشک های قاره پیما فاصله دارد.

این شخص در پاسخ به این سوال که "دستیابی به موشک های بالستیک دوربرد چه مزیت هایی را در اختیار ایران قرار می دهد؟"، گفت:

بر اساس گزارش های رسمی منتشر شده ایران ظاهرا در حال کار روی موشک های دوربرد است اما گویا علاقه و عجله ای برای رسیدن این برد ندارد زیرا با برد کنونی موشک هایش می تواند تمام پایگاه های آمریکا در منطقه و اسرائیل را هدف قرار بدهد.

از سوی دیگر ایران پروژه موشک هایی با برد بالاتر از 2500 کیلومتر یعنی رده ماقبل قاره پیما را به عنوان یک پروژه غیر نظامی و فضایی اعلام کرده که در دست تکمیل هست. در واقع طرح هایی که اگر در همان قالب نظامی بودند اسم آنها شهاب 4 یا شهاب 5 بود، کاوشگر 1 و کاوشگر 2 نام گرفتند که در حال ساخت و تکمیل هستند و معلوم نیست چه زمانی آماده بشوند.

اما در صورت تمایل این طرح های غیر نظامی فضایی می توانند با تغییر مختصری نظامی بشوند همانطور که اولین موشک قاره پیمای شوروی که قابلیت رسیدن به خاک آمریکا را داشت همان موشکی بود که اولین سفینه فضایی ساخت بشر به نام اسپوتنیک را در سال 1957 به فضا برد.

این پژوهشگر با اشاره به هوشیاری استراتژیست های جمهوری اسلامی و در پاسخ به این سوال که "دلیل سرمایه گذاری بالای دولت ایران بر برنامه های موشکی چیست؟"، گفت:

پس از جنگ اول خلیج فارس در 1991 ایران به این نتیجه رسید که با توجه به نوع برتری که ایالات متحده و متحدانش دارند، استراتژی نظامی خود را بر روی افزایش توان موشکی و بالا بردن توان خود در جنگ نامتقارن قرار دهد.

در این استراتژی نظامی جدید، نیروی هوایی از اولویت ایران خارج شده و این دلیل دارد. چون هم تهیه تکنولوژی برای آن بسیار پرخرج و دشوار است و هم اینکه هر فن آوری را که به دست بیاورید، وقتی در نبرد هوایی درگیر می شوید، برتری اندک حریف هم می تواند همه آن سرمایه گذاری شما را از بین ببرد.

اما در جنگ نامتقارن که یکی از اصولش تحرک زیاد و کمتر دیده شدن در برابر دشمن در عین قدرت بالای آتش است، ایران به طور جدی و اصولی فعالیت کرده است.

درست بر خلاف استراتژی ارتش عراق در جریان جنگ اول خلیج فارس که کاملا جنگ جهانی دومی بود و البته رد آن سالها در کشورهای جهان سوم مرسوم بود. یعنی تکیه بر نیروهای مکانیزه و زرهی به شکل کلاسیک، با پشتیبانی آتش توپخانه و هواپیماهای جنگنده که به لحاظ قدرت الکترونیکی در سطح بالایی قرار نداشتند.

ایران به خوبی و درستی فهمید که این استراتژی در برابر تکنولوژی پیشرفته آمریکا هیچ کاری نمی تواند بکند و به همین دلیل استراتژی نظامی خودش را به طور کامل دگرگون کرد و تقویت توان موشکی و قدرت جنگ نامتقارن را در دستور کار قرار داد.

در ادامه این گفتگو، این پژوهشگر مسائل نظامی در جواب این سوال که دقت موشک های در اختیار ایران تا چه اندازه است؟، گفت:

ایران در این زمینه به دستاوردهای خوبی هم رسیده است. به عنوان مثال موشک نقطه زن فاتح 110 که یک موشک کوتاه برد با 300 کیلومتر برد است با نصب کاوشگر ردیاب در سر جنگی آن به طور قابل ملاحظه ای دقیق شده است. ایران با این موشک می تواند پایگاه های نظامی آمریکا در خلیج فارس را به طور دقیق هدف قرار دهد.

در نهایت این شخص در مورد «وضعیت دفاع ضدهوایی ایران» نیز افزود: در زمینه موشک های زمین به هوا و سیستم های پدافندی یک مزیت عمده ای که ایران نسبت به کشورهایی که آمریکا قبلا با آنها درگیر شده مانند عراق یا لیبی دارد، این است که ایران سالهاست اقدام به بهینه سازی و افزایش قابلیت های سیستم هایی کرده که از قدیم در اختیار داشته است.

سیستم های سخت افزاری موشکی مانند سیستم هاوک ساخت آمریکا که در زمان شاه به ارتش ایران تحویل داده شد یا سیستم سام 2 یا سام 6 ساخت شوروی، ورژن کپی شده سام 2 در چین به اسم HQ2، یا موشک های S200. هر کدام این سیستم ها بردهای مختلفی از کوتاه برد تا بلند برد دارند.

در واقع ایران به جای خرید سیستم های جدید، سیستم های الکترونیکی و رادارهای پدافندهای در اختیار خود را ارتقا داد و این در مورد جنگ الکترونیک و موشک های ضد رادار که اصلی ترین سلاح غرب است، راهبر مناسبی بود.

یکی از قدرتمندترین تاکتیک های آمریکا و اسرائیل در جنگ های چند دهه گذشته نابودی کامل سیستم های راداری و ضد هوایی کشورهای مقابل بوده است اما بهسازی های ایران باعث شده تا سیستم های موشکی قدیمی، کاملا متفاوت بشوند. در این موشک ها قابلیت مقاومت در برابر اخلال راداری و موشک های ضد رادار بالا رفته است.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:۲۴
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
ارسال نظرات
عبدالله عاصی
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۳:۵۶ - ۲۶ آذر ۱۳۹۱
۱۹۰
۵
نصر من الله و فتح قریب
پاسخ
نادر
UNITED STATES
۱۵:۱۹ - ۲۶ آذر ۱۳۹۱
۱۳۳
۳
خوب است
پاسخ
احسان
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۸:۰۵ - ۲۶ آذر ۱۳۹۱
۱۴۲
۴
خوشم میاد که آقایون فهمیدن با کی طرفن!!!
پاسخ
یحیی
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۸:۴۱ - ۲۶ آذر ۱۳۹۱
۲۱
۱
درودبراسلام واسلام شناسان
پاسخ
ghasem
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۸:۴۶ - ۲۶ آذر ۱۳۹۱
۳۰
۰
الله اکبر .ایرانی زنده باد
پاسخ
mirzaee
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۹:۰۰ - ۲۶ آذر ۱۳۹۱
۳۰
۱
ماشاا... شهاب3و4
خیلی حال کردم!
پاسخ
رضا
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۹:۰۹ - ۲۶ آذر ۱۳۹۱
۵۰
۰
خیلی خوبه همین جوری ادامه بدین حتی شده ازبودجه های که صرف فوتبال حیف میل میشود به صنایع دفاعی خودمون سوق بدین000
پاسخ
محمد جواد
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۹:۱۹ - ۲۶ آذر ۱۳۹۱
۴۹
۴۹
درود بر مدافعان آسمان ولایت.
پاسخ
حسین
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۹:۲۰ - ۲۶ آذر ۱۳۹۱
۱۲
۰
عالی...
پاسخ
مهدي261
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۹:۲۷ - ۲۶ آذر ۱۳۹۱
۷
۱
اينا همش قابليتهاي دفاعيه و خوبه . اما با توجه به خصلت تجاوز طلبانه امريكا و اسراييل ما بايد قابليت تهاجمي هم داشته باشيم. داشتن هواپيماها و موشكها و ناوهاي دوربرد و پيشرفته ، كه تحقيقات و خودباوري دانشمندانمان در كنار ارتباط قوي و عزتمندانه با برخي از كشورهاي قدرتمند و پيشرفته ، رسيدن به اين تجهيزات رو ميسر ميكنه يكي از الزامات اقتدار و ابهت است. تا كي بايد به فكر دفاع باشيم؟ حملات پيشگيرانه يكي از استراتژيهاي موثر نظامي است.
پاسخ
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۹:۳۰ - ۲۶ آذر ۱۳۹۱
۱۱
۱
اگر بخواهیم بمانیم باید قوی باشیم این افتخاری است برایایران
پاسخ
مجتبی
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۹:۴۱ - ۲۶ آذر ۱۳۹۱
۱۵
۰
خداحفظتون کنه
پاسخ
علی
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۲۰:۲۴ - ۲۶ آذر ۱۳۹۱
۱۸
۱
عالی بود.به کوری چشم دشمنان سپاه پیروز است
پاسخ
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۲۰:۳۵ - ۲۶ آذر ۱۳۹۱
۱۱۶
۵۴
خونی که در رگ ماست هدیه به رهبر ماست
پاسخ
حامی
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۰۷:۱۲ - ۲۷ آذر ۱۳۹۱
۲۲
۵
یکی از فرماندهان سپاه:
آن چیزی که دشمن از توان ما می داند کمتر از چیزی هست که نمی داند.
پاسخ
مصیب
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۰۷:۴۹ - ۲۷ آذر ۱۳۹۱
۱۱۳
۳
ایول ایران ما سیستانی ها هرگز پشت ایران رو خالی نخواهیم گذاشت
پاسخ
هموطن
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۰۸:۵۲ - ۲۷ آذر ۱۳۹۱
۱۶۴
۲۲
ای کاش در تمامی زمینه ها اینقدر سخت کوش بودیم
1- توان نظامی ok
2-توان علمی ok
3-سیاست خارجی ok
4- سیاست داخلی not ok
5-مبارزه با مفاسد اقتصادی not ok
6- عذرخواهی مسولیین از ملت not ok
اقایون حواسشون جمع باشه نظام ما داره بسوی نظام سرمایه داری حرکت میکنه ...
پاسخ
فرهاد
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۰:۴۶ - ۲۷ آذر ۱۳۹۱
۴۸
۴
من عاشق سیاست خارجی کشورمون هستم.افرین به ارتش ایران
پاسخ
مهدي261
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۹:۰۲ - ۲۷ آذر ۱۳۹۱
۵۵
۵۳
خيلي بايد تنگ نظر باشيد كه نظر كارشناسي ديروز منو توي سايت نذاشتيد ... مطمينم از نظرات ديگه خيلي بهتر بود. سياست بازي و محافظه كاري تا مغز استخونمون رسوخ كرده .
پاسخ
مدیر پایگاه
با سلام خدمت آقا مهدی
به دلیل حجم بالای نظرات با تاخیر بررسی و منتشر گردید.
محمد شریف
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۲۳:۴۵ - ۲۷ آذر ۱۳۹۱
۱۲۲
۰
ای ایران ای مرز پرگهر
ای نامت سرچشمه هنر
درود بر ملت ایران.درود بر نخبگان ایران.درود بر آنهایی که ایران را دوست دارند.درود بر شهیدان.درودهر ایرانی که برای ایران ، برای پیشترفت ایران گام بردارد.موشک و...اینها وسیله است ایمان به خدا اصل است که همه دارندواگر ایران بدون ایمان بود الان معلوم نبود چه می شد
دست در دست هم دهیم به مهر
میهن خویش را کنیم آباد
بدرود
پاسخ
ninja25141
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۴:۴۸ - ۲۸ آذر ۱۳۹۱
۸
۰
با سلام
حالا كه صحبت موشك شد
يادي از شهيد طهراني هم بكنيم
روحشان شاد و قرين رحمت الهي
پاسخ
وحید
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۶:۲۱ - ۲۸ آذر ۱۳۹۱
۱۱
۰
اینجاست که حقانیت سخن معمارکبیرانقلاب حضرت امام خمینی قدس سره الشریف بیشتر پی می بریم که فرمود این جنگ نعمت است وواقعاوقتی این پیشرفته را مشاهده می کنیم به صدق گفته های آن امام همام وفرزانه بیش از پیش پی میبریم.
پاسخ
اگاه گ
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۶:۰۹ - ۲۹ آذر ۱۳۹۱
۰
۰
خدا را بی نهایت شکر . الهی بر قدرت تفکر وبینش مسئولین ومردم در حل مشکلات اقتصادی وفرهنگی وسیاسی ونظامی بیفزا تا در کنار هم با خوشی وخرمی زندگانی روبه جلو وخداگونه داشته باشیم
پاسخ
حجت
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۶:۲۳ - ۲۹ آذر ۱۳۹۱
۱
۰
حسين حسين شعار ماست شهادت افتخار ماست دلاورمردان ايران زمين، ارتشي و سپاهي و بسيجي دست مريزاد
پاسخ
جدیدترین اخبار پربازدید ها