کد خبر: ۹۶۷۳۴
زمان انتشار: ۱۰:۴۰     ۱۲ آذر ۱۳۹۱
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: مدرس می‌فرمود قانون اساسی رساله عملی دولت ایران است و در قانون اساسی همانند نگاه مدرس جایگاه مجلس رفیع در نظر گرفته شده و بیش از 50 اصل از قانون اساسی مربوط به مجلس است.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی صبح امروز (یکشنبه) در نطق پیش از دستور خود اظهار داشت: در این ایام که تعلق به مجلس دارد، یاد شهدای مجلس را گرامی می‌داریم که این عزیزان عمدتا توسط گروهک تروریستی منافقین به شهادت رسیدند و امروز آمریکا و غرب میزبان این تروریست‌های بی‌آبرو هستند.

وی همچنین در ادامه به تشریح زندگی و شخصیت آیت‌الله مدرس پرداخت و گفت: شهید مدرس که نماد نمایندگی مجلس در کشور ماست، از شخصیت‌های استثنا و چند بعدی بود که امام راحل درباره ایشان فرمود «شهید بزرگ ما مرحوم مدرس ستاره درخشانی بود بر تارک کشوری که از ظلم و جور رضا شاهی تاریک می‌نمود و تا کسی آن زمان را درک نکرده باشد، ارزش این شخصیت عالی مقام را نمی‌تواند درک کند ملت ما مرهون خدمات شهید مدرس بود».

رئیس مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: مرحوم آیت‌الله میرزای شیرازی در مورد آیت‌الله مدرس فرمود« وی پاکدامنی اجدادش را داراست و هوش و فراست او گاهی مرا به تعجب می‌انداخت و در منطق و فقه و اصول سرآمدتر از بقیه شاگردان است».

لاریجانی با بیان اینکه در تحلیل این شخصیت بی‌نظیر تاریخ مجلس می‌توان به چند مؤلفه مهم دست یافت که عامل تعالی‌ بخش برای نمایندگی ملت بزرگوار است، گفت: نگاه مدرس به دین وسعت داشت و همه عرصه‌های زندگی بشر را در برمی‌گرفت و این سخن مشهور وی که سیاست ما عین دیانت ما و دیانت ما عین سیاست ماست، این تفکر را نشان می‌دهد.

وی با تاکید بر اینکه در نظر مدرس فخر ایرانیت به اسلامیت است، خاطرنشان کرد: شهید مدرس می‌فرماید: «ایرانی مسلمان باید مسلمان ایرانی باشد. دشمن دیانت دشمن استقلال ما است» و در واقع وی عامل عظمت و سرافرازی ما را در اسلام می‌دانست که باید در همه شئون زندگی جاری باشد و می‌فرمود عظمت ما در دنیا به قانون اسلام است و بدانید که این قانون است که ما را نگه می‌دارد و وای بر ما اگر روزی نسبت به این قانون بی‌اعتنا شویم آن روز نه مملکت برایمان می‌ماند نه شرافت.

رئیس قوه مقننه گفت: نکته دوم توجه اساسی شهید مدرس به آبادانی و پیشرفت کشور بود و گرچه در زمان مدرس در 6 دوره مجلس و 17 سالی که او عهده‌دار نمایندگی مجلس بود، کشور ما در جنگ بین‌الملل اشغال و دچار سیاست‌های خشن رضا شاهی شد و مسئله مبارزه با استعمار و استبداد برای شهید مدرس وظیفه محوری بود که گاه مجبور می‌شد به تنهایی قیام کند، اما هیچگاه مسئله اساسی کشور که آبادانی و پیشرفت است را فراموش نمی‌کرد و می‌فرمود اصل ملک‌داری بر این است.

 لاریجانی افزود: مدرس یقین داشت که وظیفه اصلی دولت بر رفاه، عمران و آبادانی است، شهید مدرس می‌گفت که شب و روز اگر دولت بخواهد کار کند، باید کاری کند که مردم در رفاه باشند.

«مرحوم مدرس در این راه سیاست روشنی برای آبادانی داشت که ما از آن به عنوان سیاست اصل 44 یاد می‌کنیم. شهید مدرس فرمود: تجربیات به ما نشان می‌دهد که دولت نه ملاک خوبی است، و نه تاجر خوب و نه مدیر حمل ونقل خوب است و هر چه به این کارها دست بزند موجبات خسارت و ضرر دولت است».

وی سیاست شهید مدرس در تدوین بودجه کشور را توجه به دو محور دانست و گفت: آیت‌الله مدرس فرمود امروز که برنامه هیئت دولت را آوردند، بنده دو اصل را تصدیق کردم. یکی اینکه مخارج مملکت حتما باید از داخل مملکت تهیه شود و دیگر اینکه جلوی مخارج زائد گرفته شود. شهید مدرس معتقد بود هر پولی که از مردم دریافت می‌شود، باید به تصویب مجلس شورای ملی برسد و هر چه هم که خرج می‌شود آن هم باید به تصویب مجلس برسد.

نماینده مردم قم در مجلس تاکید کرد: باید توجه داشت که تا سال‌های اولیه حکومت قاجار تولید داخلی تمام نیازهای غذای جمعیت کشور را تامین می‌کرد و در سال 1237 هجری شمسی گندم و جو دومین کالای بزرگ کشور و 10 درصد از کل صادرات کشور را تشکیل می‌داد و ابریشم خام نیز عمده‌ترین کالای صادراتی بود که در آن زمان 38 درصد صادرات را تشکیل می‌داد اما وجود اقتصاد استعماری باعث وابستگی هر چه بیشتر اقتصاد شد به طوری که واردات بر صادرات پیشی گرفت و در سال 1292 شمسی کسری تراز بودجه 2- 3 میلیون پوند رسید و باعث تقاضای وام ایران از کشورهای دیگر شد و ارزش پول سقوط کرد.

لاریجانی ادامه داد: در چنین وضعی بود که مدرس گفت می‌ترسم روزی برسد که گوشت و پنیر را از خارج وارد کنیم و سال 1306 هم مدرس گفت ما باید صنعت هواپیماسازی در کشور داشته باشیم و این سیاست‌های مدرس در تنظیم بودجه و اقتصاد کشور بود.

«مدرس در مبارزه با استعمار غرب و شرق جدی بود و بر استقلال ملی در ابعاد مختلف تمرکز فکری و عملی داشت. در مورد قرارداد وثوق‌الدوله گفت قرارداد منحوس وثوق الدوله به ضرر سیاست بی‌طرفی ما بود و کابینه وثوق الدوله خواست ایران را رنگ بدهد و اظهار تمایل به دولت انگلیس کرد و ملت ایران بر ضد او قیام کرد و مدرس گفت هر کس تمایل به دولت بنماید ما یعنی ایران با او موافقت نخواهیم کرد».

وی گفت: در سال 1333 هجری قمری روس‌ها تا منجیل پیش آمدند و به دولت اولتیماتوم دادند و می‌گفتند که دولت ایران باید هزینه نگهداری مناطق اشغالی را قبول و به دولت تزار بپردازد و اگر نپذیرد پایتخت را اشغال نظامی می‌کند و 48 ساعت وقت برای جواب مشخص کردند که همین موضوع وحشت و اضطراب میان مردم ایجادکرد.

رئیس قوه مقننه اضافه کرد: احمد شاه تصمیم گرفت از تهران به اصفهان برود و کابینه از مجلس اختیار تام خواست اما مجلس با نطق کوتاه مدرس شرایط را عوض کرد. مدرس در مجلس فرمود «اگر مشیت این باشد که آزادی و استقلال ما به زور از ما سلب شود سزاوار نیست ما خودمان به دست خود آن را امضا کنیم» آنگاه با فریاد می‌گوید «نه ما هرگز تسلیم نمی‌شویم و مقاومت می‌کنیم» و مردم با شعار زنده باد مدرس به خیابان‌ها می‌ریزند.

لاریجانی اظهار داشت: این روحیه استوار مدرس است که امام می‌فرماید در مجلس تا وقتی مدرس نبود مثل اینکه چیزی در آن نبوده و مثل اینکه محتوا ندارد ومدرس با این عبای نازک کرباسی وقتی وارد می‌شد مجلس می‌شد یک مجلس.

وی با بیان اینکه مدرس یک آزادیخواه ضد استبداد بود که جانش را در همین راه تقدیم ملت کرد، خاطرنشان کرد: مدرس می‌گفت استبداد و مشروطه با هم مناسبت ندارند و فرمود من در این کشمکش از مرگ باک ندارم . مکی میگوید سردارسپه از استیضاح در مجلس سخت در هراس بود با آنکه طرفدارانش در مجلس اکثریت بودند اما باز می‌ترسید چرا که یکی از استیضاح کنندگان مدرس بود.

«مدرس مرد شجاع سیاسی بود که بدون پروایی در استیضاح تمام رفتار غیر قانونی سردار سپه را از پشت تریبون به گوش مردم می‌رساند. پس از دو سال که از تبعید مدرس به خواف گذشته بود رضا شاه پیام محرمانه‌ای به مدرس داد که اگر وارد مباحث سیاسی نمی‌شود آزاد است اما مدرس در پاسخ گفت این فرض محالی است و هرگز دست از افکار خود برنخواهم داشت و اگر مرا بکشید بزرگترین ننگ را برای خود به یادگار گذاشته‌اید و اگر مرا زنده نگه دارید انتقام می‌گیرم.»

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: مدرس مجلس را مرکز اصلی تفکر برای هدایت جامعه می‌داند و می‌فرمود مرکز ثقل و نقطه قضا و قدر ایران مجلس است و اگر صفتی به مجلس بخواهیم بدهیم مقدس است و مدرس معتقد بود هر کسی عظمت و ملتی را بزرگ بخواهد باید مجلس را نیز با عظمت و بزرگ بخواند از طرفی مدرس به کار مجلس بسیار اهمیت می‌داد.

لاریجانی با بیان اینکه امروز روز تصویب قانون اساسی جمهوری اسلامی است تصریح کرد: مدرس می‌فرمود قانون اساسی رساله عملی دولت ایران است و در قانون اساسی همانند نگاه مدرس جایگاه مجلس را رفیع در نظر گرفته شده و بیش از 50 اصل از قانون اساسی مربوط به مجلس است.

رئیس مجلس شورای اسلامی در مورد طرح سؤال از رئیس جمهور که عده‌ای از نمایندگان به دنبال آن بودند گفت: مجلس حق استیضاح و سؤال دارد و جزو حقوق اصلی آن است و در سؤال اخیر عده‌ای از نمایندگان از رئیس جمهور نیز مجلس وظیفه خود عمل کرد و همانگونه که ملاحظه نمودید رهبر معظم این حرکت را تحسین کردند که مجلس به وظیفه خود عمل کرد اما ادامه آن را مفید ندانستند.

وی در پایان گفت: ما از راهنمایی‌های رهبر سپاسگذاریم و صیانت از قانون اساسی که میثاق ملی ما است به رعایت تفکیک قوا زیر نظر ولی امر مسلمین تصریح دارد که امیدواریم با رعایت این مبنا همه تلاش‌های نمایندگان محترم در جهت رفع اساسی مشکلات مردم به خصوص حل مسائل اقتصادی کشور قرار گیرد.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها