گروه فرهنگی مشرق - خبرش آنقدر عجیب بود که خیلی زود در تمام رسانه ها منتشر شد. خبرآنلاین خبری منتشر کرد مبنی بر نایاب شدن کتاب های تاریخ عثمانی در بازار کتاب ایران خبر داد.
آن هم درست بعد از آغاز به پخش سریالی درباره سلطان سلیمان در یکی از شبکه های ماهواره ای فارسی زبان؛ در آغاز این گزارش آمده است: «... یکی از دوستان صبح امروز برای خرید کتاب به فروشگاه یکی از انتشاراتی های مشهور مراجعه کرده بود و از روی کنجکاوی پرسیده بود که آیا در چند هفته اخیر فروش کتاب های مربوط به تاریخ عثمانی تغییری داشته است که ... متصدی فروشگاه با خنده به او می گوید: «چند روزی است که افراد زیادی چنین پرسشی را مطرح می کنند. فروش کتاب های مربوط به تاریخ عثمانی به قدری زیاد بوده که تمامی کتاب های مربوط به تاریخ عثمانی در حال تجدید چاپ هستند؛ حتی کتابی مثل سقوط قسطنطنیه!»
در ادامه این گزارش آمده است: «اینطور که به نظر می رسد این اتفاق یعنی افزایش فروش کتاب های تاریخ عثمانی پیامد پخش سریال «حریم سلطان» از یکی از شبکه های ماهواره ای است. این سریال که به زندگی سلطان سلیمان قانونی از مشهورترین سلاطین عثمانی می پردازد، ساخت کشور ترکیه است و اینطور که از شواهد و قرائن بر می آید، توانسته نظر مخاطبان خود را به قدری جلب کند که به سراغ کتاب های تاریخی بروند و با تاریخ عثمانی بیشتر آشنا شوند.»
نویسنده همچنین با ابراز تاسف از این شرایط نوشته است: «اما این استقبال مخاطبان روی دیگر هم دارد که بسیار دردناک است. ما در کشور خودمان داستان ها و وقایع تاریخی متعددی داریم که به مراتب فراگیرتر و جذابتر است. از نظر فنی هم اگر برتر نباشیم، چیزی کم نداریم؛ پس چرا در کشور ما چنین اتفاقی نمی افتد و محصولی رسانه ای ساخته نمی شود که بتواند مخاطبان را تهییج کند به مطالعه و تحقیق در مورد آن موضوع روی بیاورند؟! حداقل بنده و دوستانمان هر چه فکر کردیم آیا سریالی که از تلویزیون خودمان پخش شده هم چنین تاثیری داشته یا نه، چیزی یادمان نیامد.»
به نظر می رسد سایت مذکور با انتشار این گزارش قصد داشته برای سریال ترکیه ای رپرتاژ برود و مخاطبانش را بیشتر کند چرا که مشاهدات این خبرنگار بیشتر به تراوشات ذهنی شبیه است تا تحقیق و بررسی. ما فقط یک سوال از خودمان پرسیدیم. چگونه یک سریال می تواند مردم کتاب نخوان مارا متحول کند؟