کد خبر: ۹۱۶۳۲
زمان انتشار: ۰۷:۰۱     ۱۸ آبان ۱۳۹۱
افرادي كه مواد غذايي معيني را براي سلامتي مغز مصرف مي كنند، حدود 40درصد كمتر از سايرين در معرض خطر ابتلا به آلزايمر هستند.
تحقيقات نشان مي دهد كه دنبال كردن يك رژيم غذايي مناسب مي تواند در پيشگيري از آلزايمر موثر باشد. رژيم غذايي شامل روغن زيتون، انواع مغزها به خصوص گردو و فندق، همچنين مصرف دو وعده ماهي در هفته به همراه قرار دادن بعضي از ميوه هاي خاص و سبزيجات در رژيم غذايي روزانه مي تواند تاثير فوق العاده اي در پيشگيري از ابتلا به بيماري آلزايمر يا كاهش سرعت پيشرفت آن داشته باشد.
روزي يك سيب بخوريد
عامل اصلي ايجاد آلزايمر، راديكال هاي آزاد اكسيدكننده هستند كه با افزايش سن بيشتر توليد مي شوند. در سيب ماده آنتي اكسيداني به نام «كورستين» وجود دارد كه بيشترين مقدار آن در پوستش نهفته است. سيب قرمز در مقايسه با سيب زرد و سبز آنتي اكسيدان بيشتري دارد.
گردو و مغزهاي مقوي
گردو را به نام «غذاي مغز» نيز مي شناسند و اين فقط به خاطر شباهت آن به مغز نيست، بلكه به خاطر وجود امگا3 فراوان آن است. آنتي اكسيدان گردو در بين آجيل ها از همه بيشتر است. پس مصرف گردو نيز مي تواند از آلزايمر پيشگيري كند. البته ساير مغزهاي موجود در خشكبار هم كه داراي امگا3 هستند براي پيشگيري از بيماري آلزايمر مفيد هستند، مانند بادام، در پوست بادام ويتامين E وجود دارد. اين ويتامين، يكي از انواع آنتي اكسيدان ها است.
سالاد همراه با روغن زيتون فراموش نشود
روغن زيتون از بروز فراموشي و آلزايمر در افراد مسن جلوگيري مي كند، ولي مكانيسم عمل آن ناشناخته است. به نظر مي رسد اسيدهاي چرب غيراشباع موجود در روغن زيتون مي تواند باعث حفظ ساختار غشاي سلول هاي مغزي شوند.
البته فايده زيتون تنها براي پيشگيري نيست، تحقيقات نشان داده كساني كه در سالاد از روغن زيتون استفاده كردند، 30 تا 40درصد در نشانه ها و علائم بيماري آلزايمر آنها بهبودي مشاهده شد.
سبزيجات سبز
مصرف كم سبزيجات سبز رنگ موجب افت اسيد فوليك خون و بروز لخته هاي خوني در مويرگ هاي مغز و آسيب به بافت مغز مي شود كه فراموشي را در پي دارد.
لسيتين مغز را تامين كنيد
سازمان بهداشت جهاني (WHO) سويا را «سلطان لسيتين» معرفي كرده است. زيرا كيفيت لسيتين گرفته شده از سويا از ساير تركيبات بهتر و بالاتر مي باشد.
مغز براي انجام فعاليت هاي طبيعي خود به استيل كولين نياز دارد كه منشا آن از لسيتين مي باشد. ولي بايد توجه داشت كه اگر در دوران جواني ذخيره كافي از لسيتين براي خود فراهم كرده باشيم، بسيار كمتر از ديگران دچار معضل كاهش حافظه خواهيم شد. پس بيائيد از همين حالا به فكر ذخيره سازي و فراهم كردن توشه مغز براي زمان پيري باشيم.
چه چيزهايي را نخوريم؟
البته اين رژيم غذايي براي پيشگيري از بيماري آلزايمر تنها شامل مواد غذايي كه بايد خورده شوند نمي شود بلكه بايد از خوردن غذاهاي چرب پرهيز كرد. پژوهشگران تصريح كردند كه استفاده نكردن از بعضي مواد غذايي مانند اسيدهاي چرب اشباع شده درگوشت قرمز و كره مي تواند به طور جدي و موثر براي مقابله با آلزايمر مفيد باشد.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها