به گزارش فارس، سایت خبری «پریزن پلنت» در مقالهای نوشته «جی جی وایبز» با اشاره به نتایج تحقیقات بر نوزادان متولد شده و مادران باردار در عراق، افزایش شدید آمار تولد نوزادان ناقص در سالهای اخیر در این کشور را نتیجه تماس مادران با مهمات استفاده شده توسط اشغالگران و همچنین زندگی زیر بمباران دائم سربازان غربی میداند.
* سلاحهای آمریکا و ناتو، مردم عراق را دچار بحران گسترده بهداشتی کرده است
یکی از مطالعههای اخیر درباره آلودگیها و سموم زیستمحیطی، یافتههای پیشین را در زمینه سلاحها و مهمات استفاده شده در جنگ عراق تأیید کرده است؛ این سلاحها که توسط آمریکا و ناتو در عراق به کار گرفته شده، منجر به بروز یک فاجعه گسترده بهداشتی شده و آمار ناهنجاریهای هنگام تولد و بیماریهای غیر قابل توجیه را به شدت افزایش داده است. تیمی به ریاست «مژگان ثوابی اصفهانی» کارشناس سموم زیستمحیطی مدرسه سلامت عمومی دانشگاه میشیگان، این مطالعه را انجام داده و به این نتیجه رسید که از آغاز اشغال عراق، تعداد نوزادان ناهنجار در هنگام تولد پنج برابر شده است.
* در سالهای 2007 تا 2010، بیش از نیمی از نوزادان متولد شده در شهر «فلوجه» عراق دچار ناهنجاریهای مادرزادی بودهاند
«ثوابی اصفهانی» میگوید که برای اولین بار «در بدن شهروندان، ردی از فلز» پیدا شد و «شواهد متقنی وجود دارد که افزایش چشمگیر در ناهنجاریهای هنگام تولد در عراق را به آلوده شدن محیط به فلزات مسموم در اثر بمبارانهای متعدد شهرهای این کشور مرتبط میکند.» وی این «بیماری همهگیر» را «بحرانی در سلامت عمومی» توصیف کرد.
روزنامه انگلیسی ایندیپندنت مینویسد: «مطالعه اخیر نشان داد که در سالهای 2007 تا 2010 بیش از نیمی از نوزادان مورد بررسی در شهر فلوجه با ناهنجاری هنگام تولد مواجه شدهاند. پیش از اشغال عراق، این آمار نزدیک به 1 از 10 بود و پیش از سال 2000 هم کمتر از 2 درصد از نوزادان عراقی به این مشکل دچار میشدند.» از سال 2004 تا 2006، بیش از 45 درصد از تمام بارداریهای تحت مطالعه منجر به سقط شد؛ این آمار تا قبل از بمباران عراق تنها 10 درصد بود. بین سالهای 2007 تا 2010 هم از هر شش مورد بارداری، یک مورد با سقط به پایان رسید.
* افزایش بیش از 60 درصدی در تعداد نوزادان ناقص در هفت سال گذشته
مطالعه جدید که سابقه درمانی 56 خانوار را در شهر فلوجه مورد بررسی قرار داد، تولد نوزادان در شهر بصره در جنوب عراق را نیز مطالعه کرد؛ شهری که در سال 2003 مورد حمله نیروهای انگلیسی قرار گرفت. محققان دریافتند که 20 نوازد از بین 1000 نوزاد متولد شده در «بیمارستان مامایی البصره» در سال 2003 دچار ناهنجاریهای مادرزادی شدهاند؛ آماری که نسبت به دهه پیش از این سال، 17 برابر شده است. «در هفت سال گذشته، تعداد نوزادان ناقص بیش از 60 درصد افزایش یافته است: این تعداد اکنون از بین هر 1000 نوزاد، 37 نوزاد است.»
* اینگونه جنایات انسانی در گذشته نیز سابقه داشته و هیچکدام از دولتهای غربی تا کنون مسئولیت این نسلکشیها را به عهده نگرفته است
تا کنون دولتهای آمریکا و انگلیس از پذیرش مسئولیت در اینباره اجتناب کردهاند که البته تعجبی هم ندارد؛ زیرا این افراد پیش از آن که من و شما حتی به دنیا بیاییم، از زیر بار مسئولیت نسلکشی و جنایت جنگی شانه خالی میکردهاند. تا همین امروز هم کسی مسئولیت انفجار بمبهای اتمی در ژاپن، بمبهای آتشزای «ناپالم» در ویتنام و یا قرنها کشورگشایی و نسلکشی وحشیانه را به عهده نگرفته است؛ اقداماتی که همگی زمینهساز جنایتهای امروز بودهاند.
* سخنگوی وزارت دفاع آمریکا و سخنگوی دولت انگلیس تأثیرات بمباران عراق بر تولد نوزدان ناقص را انکار میکنند
یکی از سخنگوهای وزارت دفاع آمریکا میگوید: «ما هیچ گزارشی رسمی مبنی بر افزایش آمار ناهنجاریهای مادرزادی در بصره یا فلوجه به علت تماس با فلزات درون مهمات سربازان آمریکایی یا اعضای ناتو در دست نداریم. ما همواره سلامت عمومی مردم حاضر در صحنه جنگ را بسیار مهم میدانیم. بمبهای منفجر نشده، از جمله ابزارهای دستساز انفجاری، از سلاحهای شناخته شده و خطرآفرین هستند.» در همین حین، سخنگوی دولت انگلیس هم اظهار کرد که هیچ «مدرک علمی و پزشکی وجود ندارد که ارتباط بین مهمات متعارف و نقص مادرزادی نوزادان در بصره را اثبات کند... همه مهمات استفاده شده توسط نیروهای نظامی انگلیس در چارچوب قوانین بشر دوستانه و منطبق بر کنوانسیون ژنو هستند.»
* گزارش سازمان بهداشت جهانی علیرغم دستکاری، بالاخره بخشی از خسارتهای وارده به مردم عراق پس از اشغال این کشور توسط غرب را نشان خواهد داد
باید ببینیم تحقیقات انجام شده تا چه اندازه با گزارش سازمان بهداشت جهانی مطابقت دارد که ماه آینده منتشر میشود. احتمال دارد که این گزارش دستکاری شود و صرفاً دیدی سطحی از خسارتهای وارده به مردم عراق ارائه دهد. اما علیرغم موضعگیری واضح سازمان بهداشت جهانی، باز هم ارزیابی آنها نشان خواهد داد که دخالت نظامی غرب در عراق چه خسارتهایی را به سلامت مردم در سراسر این کشور وارد کرده است.