کد خبر: ۸۵۸۷۲
زمان انتشار: ۱۸:۴۲     ۲۳ مهر ۱۳۹۱
رجب طیب اردوغان، نخست وزیر ترکیه درباره شکست و ناکامی شورشیان معارض دولت سوریه، دچار هیجان عصبی شده است.
یک نویسنده برجسته می گوید، رجب طیب اردوغان، نخست وزیر ترکیه درباره شکست و ناکامی شورشیان معارض دولت سوریه، دچار هیجان عصبی شده است.

به گزارش سرویس بین الملل بی باک، دکتر وبستر گریفین تارپلی، نویسنده و تاریخ‌دان از واشنگتن تصریح کرد: « امریکا به وی (اردوغان) دستور می دهد، اوباما بارها به وی در مکالمات شخصی تلفنی گفته است، دولت سوریه مانند خانه کارتی سقوط خواهد کرد و وی سپس می تواند به عنوان قهرمان تغییر رژیم قد علم کند.»

تارپلی در حالی که به حادثه ۱۰ اکتبر که در آن یک فروند هواپیمای سوری به اجبار ترکیه در آنکارا به زمین نشانده شد، اشاره می‌کرد، گفت، اردوغان درپی این رویداد همچون «رهبری ناپایدار، آشفته و متزلزل» به نظر می رسید و «اصلا آن چه می خواست باشد، نبود.»

تارپلی افزود: «وی (اردوغان) هم اکنون خود در مخمصه‌ای واقعا هولناک گرفتار شده است که البته می‌توانست تراژدی بالقوه برای جهان باشد.»

دولت ترکيه يک فروند هواپيماي مسافربري سوري را که از مسکو به سوي دمشق در حال پرواز بود به ظن حمل اسلحه، مجبور به فرود در آنکارا کرد.

جنگنده‌های اف شانزده ترکيه چهارشنبه (۱۰ اکتبر، ۱۹ مهر) هواپيماي «اي ۳۲۰» (A۳۲۰ ) ايرباس سوريه را هنگام پرواز بر آسمان ترکيه رهگيري کرده و در فرودي اجباري آن را در فرودگاه اسن‌‌بوغا در آنکارا به زمين نشاندند.

بر پايه گزارش‌ها، اين هواپيما که از مسکو به پرواز در آمد ۳۵ سرنشین داشت که ۱۷ نفر از آنان تبعه روسیه بودند.

احمد داوود اغلو، وزير خارجه ترکيه دليل فرونشاندن اين هواپيما را دريافت گزارش‌هايي مبني بر احتمال حمل «تجهيرات خاص ناقض قوانين حمل‌ونقل هوايي غيرنظامي» عنوان کرد.

رجب طيب اردوغان، نخست وزير ترکيه ، سپس اعلام کرد، اين هواپيما حامل «تجهيزات و مهماتي بود که از يک نهاد روسي براي وزارت دفاع سوريه» ارسال مي شد.

وزارت امور خارجه سوريه ادعاهاي اردوغان را رد و تاکيد کرد وي به منظور توجيه برخورد خصمانه دولت خود عليه سوريه، به دروغگويي ادامه مي دهد.»

مقام‌هاي ترکيه پس از گذشت ۹ ساعت به هواپيماي سوريه و مسافران آن اجازه دادند آنکارا را ترک کنند، اما بخشي از بار هواپيما را توقیف کردند.

روسيه بلافاصله خشم خود را نسبت به اين اقدام ترکيه ابراز کرد و از مقامات آنکارا خواست درباره اين فرود اجباري توضيح دهند. سوریه نیز اين اقدام آنکارا را «خصمانه» و آن را نوعي «راهزني هوايي» دانست.

سوريه همچنين از ترکيه خواست کالاهاي ضبط شده را بازگرداند و به خاطر فرود اجباري هواپيما غرامت پرداخت کند.

اين درحالي است که امريکا از تصميم ترکيه در فرود اجباري هواپيماي در حال حرکت به سمت سوريه، حمايت کرده است.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها