ایسنا، لطفالله فروزنده در مراسم افتتاح نمایشگاه دولت مهر زنجان با بيان اينكه "در ایران استعدادها و توانایی لازم برای رشد و بالندگی وجود دارد، اما برای استفاده از این توانمندیها نیاز به اتحاد و همدلی داریم"، افزود: دستگاههای دولتی باید امکانات خود را در اختیار بخش خصوصی قرار دهند تا بتوانیم بیش از گذشته از ظرفیتهای موجود در این بخش برخوردار شویم.
وي با بيان اینکه "پاشنه آشیل رشد کشور، بیتوجهی به بخش خصوصی است"، تصريح کرد: در دولتهای نهم و دهم با مدیریت منابع، موفق به جذب نزدیک به 29 هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری بخش خصوصی شدیم که این رقم رشد 17 برابری را نشان میدهد. متأسفانه مشکلاتی در سیستم اداری کشور وجود دارد که در دولت نهم و دهم سعی شده است این نواقص تا حدودی مرتفع شود؛ البته باید اذعان کرد سیستم 80 ساله نظام اداری کشور نواقص عمیقی دارد که رفع آن زمانبر و نیاز به مدیریت دارد.
معاون پارلمانی رییسجمهور با اشاره به اینکه "اگر نظام اداری اهداف تعیین شده نداشته باشد با مشکلات عدیدهای مواجه خواهد شد"، اظهار کرد: مدیریت، ساختار نیروی انسانی و تکنولوژی از ارگان اساس بهرهمندی از ساختار اداری مناسب است که در دولت نهم و دهم به این نکات توجه ویژهای شده است. نظام اداری کشور با چالشهای فراوانی مواجه است که میتوان به استعماری و استبدادی بودن نظام 80 ساله اداری کشور اشاره کرد.
فروزنده به تلاش مسئولان برای تغییر نظام اداری کشور پس از انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: متأسفانه یکی از مشکلات این است که به مبانی دینی در سیستم اداری توجهی نشده است و مدلهای لیبرالیستی چالشهایی را در همین رابطه به وجود آورده است. در دولت نهم و دهم سعی شد تا تفکر امام راحل در بدنه اجرایی حاکم شود و تا حدودی نیز موفقیتهایی به دست آمد. هرچقدر موفق به تبیین مبانی اسلامی در سیستم اداری شویم، کشور با رشد بیشتری مواجه خواهد شد و این موضوع باید در سرلوحه امور قرار گیرد.
وی به ویژگیهای يك مدیر در حاکمیت اسلامی اشاره کرد و یادآور شد: در نگاه اسلامی یک مدیر باید اعتقاد به مبانی اسلامی داشته باشد و با عقلانیت حرکت کند. مدیران باید سادهزیست و مردمی باشند و نگاهی اثربخش به مقوله بهرهوری داشته باشند. همچنين، افق دید مسئولان باید به سمتی باشد که زمینه لازم برای حضور بخش خصوصی فراهم شود.
معاون پارلمانی رییسجمهور توسعه دولت الکترونیک را یکی از وظایف مدیران عنوان کرد و گفت: در حال حاضر 400 خدمت به صورت الکترونیکی ارائه میشود که انتظار داریم این رقم به 1400 خدمت برسد.
فروزنده در پايان، به ضرورت تمرکززدایی اشاره کرد و ضروري دانستن توجه به نیروی انسانی در پیشبرد اهداف نظام، افزود: هر چقدر امور به دست مردم بیفتد کارها با سرعت بیشتری پیگیری خواهد شد. کشور از نیروی انسانی بالایی برخوردار است اما متأسفانه این افراد بهرهوری و مهارت لازم را ندارند که در این رابطه اقدامات لازم باید انجام شود. نیروی انسانی بايد به صورت مناسب توزیع شود.