فارس، اسناد جدیدی که وزارت دفاع انگلیس منتشر کرده است نشان میدهد مقامات بلندپایه این کشور زمانی اعتقاد داشتهاند موجودات ناشناخته فضایی به قصد انجام «اکتشافات نظامی»، «تحقیقات علمی» یا «توریسم» وارد زمین میشوند.
در یک گزارش مقدماتی مربوط به سال 1995 که اداره آرشیو کشور انگلیس منتشر کرده است یکی از افسران نظامی انگلیس نوشته است: تعیین هدف هواپیماهای ناشناختهای که گزارشها از مشاهده آنها حکایت دارند «باید در اولویت قرار گیرند.».
این افسر که در مدرک مورد نظر نامش مشخص نشده است مینویسد: «اگر موجودات ناشناخته فضایی وجود دارند ما درباره ماهیت و هدفشان چیزی نمیدانیم و مطمئن نیستیم که آیا خطری متوجه انگلیس میکنند یا خیر».
این مقام انگلیسی مینویسد: «اگر موجوادت مشاهده شده تجهیزاتی غیر زمینی باشند باید تعیین هدفشان در اولویت قرار گیرد. آنها ظاهراً اهداف خصمانهای نداشتهاند، بنابراین احتمالات دیگر درباره اهداف آنها عبارتند از: 1) اکتشاف نظامی 2) اهداف علمی و 3) توریسم»
وی در ادامه مینویسد اگر گزارشهای رسیده صحت داشته باشند، دستگاههای ماورأ زمینیای وجود دارند که دامنه سرعت بسیار بالایی دارند و بی سر و صدا هستند.
«بنابراین ما میتوانیم از این فناوریها، اگر وجود داشته باشند، استفاده کنیم.»
گزارش مقدماتی این مقام انگلیسی دلایل متفاوتی برای گزارشهای مشاهده بشقابپرندهها ارائه میدهد که از آنها میتوان به توهم دستهجمعی، هواپیماهای آمریکا و «حوادث جوّی» اشاره کرد، امّا اشاره میکند هیچکدام از آنها توضیح متقاعد کنندهای برای این پدیده نیستند.
این گزارش میافزاید: «نشانههایی وجود دارند مبنی بر اینکه این حوادث گزارش شده تنها بخشی از قضیه هستند . بسیاری از مردم از مشکلآفرین بودن [گزارش] آنها بیم دارند و بنابراین مشاهدات خود را گزارش نمیکنند.»
وی میافزاید تعداد گزارشهای مربوط به « مشاهده اشیاء ناشناس در آسمان، پس از جنگ جهانی دوم رشد چشمگیری داشته است و بیشترین گزارشهای مشاهدات این اشیاء را کشاورزان، نیروهای پلیس، پزشکان و عشاق ارائه کردهاند».
«بسیاری از مردم میپندارند بشقابپرندهها پدیدههای جدیدی هستند اما چنین نیست؛ گزارشهای موثقی از صدها سال پیش درباره بشقابپرندهها وجود داشتهاند.»
در سال 1979، یک گزارش مقدماتی وجود دارد که در آن وزارت دفاع در گزارشی بحث مجلس اعیان انگلیس درباره موجودات فضایی را زیر سوال برده و از آنها پرسیده است چرا آنها باید بخواهند زمین را ببینند.
در این سند، یک افسر اطلاعاتی بدون نام گفته است خوب است در هر بحثی در این باره، ابتدا تعداد ستارهای موجود در کیهان را در نظر بگیریم، سپس تعداد سیارههای قابل سکونت و سپس فهرستی از نقاط دیدنی جهان که یک نهاد اطلاعاتی دوست دارد ببیند، فراهم کنیم.
وی میافزاید: «دیدار از سیارهای نه چندان پراهمیت (زمین) که ستارهای نه چندان جالب (خورشید) در آن قرار دارد احتمالاً بیش از یکبار در هزار سال اتفاق نخواهد افتاد، حتّی اگر فرض کنیم که هر نهاد اطلاعاتی سالانه 10 سفر به زمین داشته باشد.»
این مقام اطلاعاتی چنین نتیجهگیری میکند: «ادعای هزارن بازدید از زیمن در دهه پیش خیلی زیاد و دور از واقعیت است.»
اسناد مورد نظر نشان میدهند که دولت انگلیس بین سالهای 1950 تا 1952 حزبی به نام «حزب فعال بشقاب پرنده» داشته است.