کد خبر: ۶۷۱۳۲
زمان انتشار: ۱۴:۵۷     ۲۴ تير ۱۳۹۱
روه سیاسی عصرامروز/ روح‌الله چهره‌افروز: در فاصله زمانی مانده به انتخابات یازدهمین دوره ریاست جمهوری ایران، رسانه های آمریکایی-انگلیسی فعالیت خود را برای از اعتبار انداختن رسانه های خبری تاثیرگذار ایران آغاز کردند و اولین "حمله" خود را متوجه "خبرگزاری فارس"، پیشانی رسانه های انقلابی ایران ساختند؛ رسانه ای که طی دوران انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ نقش تاثیرگذاری در خنثی کردن توطئه ها و فتنه های گسترده علیه کشور داشت.

برخی خبرنگاران و کارشناسان مقیم کشورهای غربی با حضور ویدئویی در برنامه صدای "آمریکا" یک دهه فعالیت خبرگزاری "فارس" را به زعم خود نقد و بررسی کردند!

اکثر وقت این برنامه به نمونه هایی از اخبار این خبرگزاری اختصاص یافت که از نظر خبرنگاران حاضر در صدای آمریکا "تکذیب" شده است که به فرض صحیح بودن این ادعا نمونه های نقل شده به تعداد انگشتان ۲ دست هم نمی رسید.

در این برنامه نازیلا فتحی، مسیح علی نژاد، فرهمند علی پور، جواد مقیمی و نمیا راشدان مطالبی را در خصوص این خبرگزاری عنوان کردند که نگارنده قصد ندارد به یک، یک آنها پاسخ دهد؛ اما مطرح کردن مطالبی کلی در این باره خالی از لطف نیست.

در همه رسانه های خبری، اعمال برخی "سلیقه های شخصی" و بعضا "کج سلیقگی ها" از سوی سردبیر، دبیر، خبرنگار و ... در خبر وجود دارد و هیچ رسانه ای نمی تواند ادعا کند که از این قضیه مبراست، اما بسته به تعدد این اعمال سلیقه ها و کج سلیقگی ها آن رسانه خبری، معتبر و یا از درجه اعتبار ساقط می شود.

اما حقیقت آنچه که در فضای امروز رسانه های خبری اینترنتی و مکتوب کشور حاکم است بیانگر این واقعیت می باشد که اکثر روزنامه ها و سایت های خبری ایران با رویکردها و نگرش های مختلف، "اخبار" خود را از خبرگزاری فارس نقل می کنند.

همچنین رتبه ۱۳ خبرگزاری فارس در سایت رسمی الکسا این حقیقت را بیان می کند که این خبرگزاری در میان دیگر خبرگزاری های مطرح کشور دارای رتبه "نخست" است و مردم ایران پیش از مراجعه به دیگر خبرگزاری ها ابتدا اخبار این خبرگزاری را مرور می کنند؛ برای مثال خبرگزاری دولتی ایرنا متعلق به جوانفکر که در ماجرای "مصاحبه فارس با مرسی" هم نوا با سایت های بیگانه مدعی شد که این خبر "کذب" است، حائز رتبه ۸۸ در کشور می باشد.

در نتیجه اگر ملاک اعتبار یک خبرگزاری یا سایت خبری را "مردم" و "رسانه های خبری" بدانیم، مشاهده می کنیم که فارس آنگونه که صدای "آمریکا" می گوید نیست! و همچنان معتبرترین و پربازدیدترین خبرگزاری کشور محسوب می شود.

اما هجمه ها و حمله های گسترده به خبرگزاری نخست ایران طی سال های گذشته، پیش از هر چیز بیانگر ۲ مطلب است؛ یکی اینکه خبرگزاری فارس همچنان در خط "صحیح" خود در حال حرکت است و رسانه های غربی متحمل ضربات سنگینی از سوی این خبرگزاری شده اند و تغییرات مدیریتی در سطوح مختلف، مشی مثبت این خبرگزاری را تغییر نداده است.

و دیگری آنکه برخی اخبار این خبرگزاری مانند دیگر رسانه های مطرح کشور و جهان همواره با "حاشیه هایی" روبرو بوده است که دقت بیشتر خبرنگاران و دبیران این خبرگزاری را می طلبد.

البته گفتنی است که در مقاطع مختلف انتقاداتی به این خبرگزاری و دیگر خبرگزاری ها و رسانه های خبری کشور مطرح بوده و هست که این مسئله در فضای آزاد رسانه ای کشور، امری کاملا عادی است.

اما مسئله ای که نباید به راحتی از کنار آن بگذریم این است که امروز کسانی در برنامه صدای آمریکا هجمه های سنگینی را علیه فارس وارد کرده و این خبرگزاری را یک نهاد امنیتی می نامند که خود امروز در کنار دشمن دیرینه ملت ایران و کسانی که سال های سال در حق مردم ایران خیانت و جنایت کرده اند، نشسته اند و هم نوا با صدای آمریکا علیه رسانه های ارزشی کشور توطئه می کنند، تا شاید کمی جیره شان بیشتر شود.
اخبار ویژه
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها