رئيس مركز مديريت بيماري هاي
واگير وزارت بهداشت، به تشريح آخرين وضعيت بيماري تب كريمه كنگو در كشور
پرداخت و گفت: مردم عادي به اين بيماري مبتلا نمي شوند بلكه افرادي كه در
ارتباط با دام و كشتارگاه ها فعاليت دارند، در معرض ابتلا به تب كريمه كنگو
قرار دارند.
دكتر محمدمهدي گويا در گفتگو با مهر اظهار داشت: متأسفانه
بعضاً در خبرها مي خوانيم كه مردم عادي با خوردن گوشت دام به اين بيماري
مبتلا مي شوند. در صورتي كه اين بيماري براي كارگران شاغل در كشتارگاه ها،
قصابي ها و كساني كه با دام سر و كار دارند، است.
وي با اعلام اينكه از
ابتداي سال جاري تاكنون 26 نفر در كشور به تب كريمه كنگو مبتلا شده اند،
افزود: تا الان 6 نفر در اثر ابتلا به اين بيماري فوت شده اند كه يك مورد
آن مربوط به كشور همسايه بوده است.
گويا ادامه داد: فصل بهار و تابستان
فصل ابتلا به بيماري تب كريمه كنگو است ولي موارد ابتلا نسبت به 3 ماهه اول
سال گذشته افزايش نداشته است.
رئيس مركز مديريت بيماري هاي واگير وزارت
بهداشت با اشاره به ماه هاي مبارك رجب، شعبان و رمضان افزود: ذبح و كشتار
دام در اين ايام زياد است در نتيجه تماس با دام بيشتر است. لذا، به هموطنان
توصيه مي شود از ذبح دام در منزل خودداري كنند و از خريد دامهايي كه غير
از كشتارگاه ها ذبح شده اند، امتناع كنند.
گويا با اعلام اينكه دامها
بعد از ذبح در كشتارگاه به مدت 24 ساعت در سردخانه مي ماند، گفت: در اين
مدت ويروس از بين مي رود و مصرف گوشت خطري براي افراد ندارد.
بروز علائم
شبيه سرماخوردگي و استخوان درد در مراحل اوليه و تب همراه با خونريزي در
مراحل بعدي از نشانه هاي اين بيماري است و كادر درماني و افرادي كه با اين
دسته از بيماران مواجه مي شوند بايد سريعاً مراتب را به مراكز بهداشتي
درماني اطلاع دهند.