کد خبر: ۵۸۷۷۸
زمان انتشار: ۱۱:۲۳     ۱۷ خرداد ۱۳۹۱
نوشتاری پیرامون ضعف‌های سیستم امنیت فرهنگی کشور؛
آیا لازم نبود که دستگاههای عریض و طویل که مسئول حفظ امنیت فرهنگی هستند به رصد و مطالعه این موارد بپردازند؟ آیا همچنان می خواهیم از اقدامات نجفی ها، فراهانی ها، لاکانی ها، عقیلی ها، حسینی ها و ... دچار سردرگمی شویم؟ اگر ما فرایند حرکت نجفی و امثال او را بررسی کرده بودیم، زودتر به فکر راه حل نمی افتادیم؟ آیا راه حل های شتاب زده مثل حکم ارتداد و تعیین جایزه نتیجه همین ضعف سیستم امنیت فرهنگی ما نیست؟
سرویس فرهنگی پایگاه 598، محسن دنیوی/ چند روزی از ماجرای جسارت خواننده رپ به امام هادی (ع) میگذرد. شاید نوشتن یادداشت بعد از اینکه موضوع از تب و تاب افتاده است بی فایده به نظر برسد. اما برخی از نکات در ارتباط با یک پدیده را نمی توان و نباید هنگام وقوع آن مطرح نمود. چون هیجان محیط و شرایط اجازه نمی دهد که در آن نکات تامل کنیم.

این نوشتار مختص به موضوع هتاکی شاهین نجفی نیست بلکه این اتفاق را بهانه ای قرار داده است تا چند نکته را در ارتباط با موضوع مهتری با عنوان "ضعف‌های سیستم امنیت فرهنگی" مرور نماید؛

1) سیستم امنیت فرهنگی ما ضعیف است. به این معنی که اساساً تلاشهای ما در زمینه امنیت عموما معطوف به لایه سیاسی و نظامی است و در رتبه بعدی به اقتصاد و بعد به لایه اجتماعی می رسد و حال خودتان محاسبه کنید که آیا در این اولولیت بندی دیگر جایی برای امنیت فرهنگی باقی می ماند. درحالیکه تهدیدات و ضرباتی که در لایه فرهنگ و هنر به پیکیره نظام و مردم وارد می شود دارای تاثیرات بلندمدت بوده و هرچند آثار آن خیلی زود بروز نمی کند اما در طولانی مدت به ریشه ها رسیده و خطرات مهلکی ایجاد می کند. به عنوان نمونه همین ماجرای خواننده هتاک را مورد توجه قرار دهید.
 
2) شاهین نجفی در مستندی که بی بی سی یکسال و اندی قبل راجع به او ساخته بود به صراحت و در قالب یکی از آهنگهایش اعلام کرد که منتظر صدور حکم قتل خود از طرف روحانیت و به خصوص رهبری ایران است. اگر سیستم امنیت فرهنگی کمی زمان روی مطالعه رفتارها و روندی که نجفی در این سالها طی کرده بود می گذاشت بسیار بهتر از این عمل میکرد و به این راحتی در زمین دشمن بازی نمی کرد.

3) شاهین نجفی چند ویژگی خاص خود داشت. او برخلاف بسیار از خوانندگان از طبقه مرفه نبود و با سختی زندگی کرده بود و همین پتانسیل سبب شد تا شعرهای او در ارتباط با معضلات اجتماعی ایران واقع پذیر تر از دیگرانی باشد که در پر قو زندگی کرده بودند و حالا برای مردم حلبی آبادهای اطراف تهران غصه می سرودند.

4) شاهین نجفی با این پیش زمینه و به قولش با جان کندن به آلمان رفت تا در شهری زندگی کند که فریدون فرخزاد در آن زندگی میکرده است. شناخت فرخزاد و ماجرای کشته شدن او در پرونده قتلهای زنجیره ای باز هم به ما کمک میکند تا پروژه نجفی را بهتر تحلیل کنیم.

5) سومین ویژگی نجفی این است که شعرهایش را خودش می گوید و این قدرت را دارد که با مرور هنرمندانه معضلات قابل مشاهده در جامعه، انگشت اتهام را به سمت نظام، روحانیت و دین بگرداند. این بن مایه کارهای اوست. به گونه ای که در یکی از آثارش که به اعتیاد برادر خود می پردازد توصیه میکند که از چنگال اعتیاد رها شود چرا که حکومت دوست دارد که جوانان معترض معتاد باشند و جوانان معتاد توان اعتراض ندارد!!!

6) از نکات جالب دیگری که در پروژه نجفی باید به آن دقت نمود این است که او از طرفی با جمهوری اسلامی می جنگد و درست به همان میزان و با همان خشونت نیز بر علیه کسانی می جنگد که به تعبیر او لس آنجلس نشینند و اهل خوشی و طرب اند و مسیر مبارزه را دچار نابودی کرده اند.
نجفی اینگونه مبارزه کردن معترضان لس آنجلسی که در میانه خمر و قمار حرف از آزاد سازی ایران می زنند را به سخره میگیرد و به شدت مورد لعن و نفرین قرار میدهد.

7) نقش شاهین نجفی با فتنه 88 پررنگ تر می شود و با چند اثر نام خود را بر سر زبانها می اندازد. آثاری که به موضوع ندا آقا سلطان، ماجرای دروغین ترانه موسوی و ... می پردازد. این آثار با توجه به ویژگی خاص صدای نجفی در اجزای آهنگهای رپ و شعر تاثیرگذار و سرشار از عبارات چندش آور و تحریک کننده این قدرت را داشت که نوجوانان و جوانان را دچار هیجانات آنی نماید. هیجاناتی که بخشی از آن را در کف خیابانهای تهران می توانستیم ببینیم.

8) فتنه 88 برای نجفی پایان راه نبود و او در ادامه و به مانند گذشته تلاش کرد که ریشه همه مشکلات را دین، روحانیت و جمهوری اسلامی معرفی کند.نجفی چندی پیش هم اثری با عنوان "مهدی بیا" خوانده بود که باورهای مردم نسبت به مهدویت را به سخره میگرفت و عنوان میکرد که مساله مهدویت تنها دست آویزی برای حاکمیت است تا مردم را در برابر بی عدالتی ها آرام نگه داشته و چشم انتظار آینده کند. هر چند در این اثری نشانه هایی از بی ادبی نسبت به ساحت امام زمان (عج) نیز وجود دارد اما هدف اصلی باورهای مردم است که با بیان معضلات اجتماعی قصد باورپذیر نمودن نتایج مورد نظر خواننده را دارد.

همه آنچه بیان شد نکاتی بود که با مطالعه ای کوتاه و سطحی و به صورت فردی در مورد شاهین نجفی به دست آمده بود. حال آیا لازم نبود که دستگاههای عریض و طویل که مسئول حفظ امنیت فرهنگی هستند به رصد و مطالعه این موارد بپردازند؟ آیا همچنان می خواهیم از اقدامات نجفی ها، فراهانی ها، لاکانی ها، عقیلی ها، حسینی ها و ... دچار سردرگمی شویم؟ اگر ما فرایند حرکت نجفی و امثال او را بررسی کرده بودیم، زودتر به فکر راه حل نمی افتادیم؟ آیا راه حل های شتاب زده مثل حکم ارتداد و تعیین جایزه نتیجه همین ضعف سیستم امنیت فرهنگی ما نیست؟

از آنجا که رهبری قبلا نظر خود را در زمینه صدور حکم ارتداد در زمان وجود حکومت اسلامی بیان داشته اند(برای مطالعه بیشتر کلیک کنید)، این اتفاق و احکام صادره و جوایز تعیین شده چه ثمره ای جز تشدید شکاف ولایت فقیه و مرجعیت داشت؟ آیا راه پاسخگویی به چنین تحرکاتی صرفا برگزاری صدها جشن به نام امام هادی (ع) است درحالی که در سالهای گذشته اینگونه نبوده است. در همین چند روز بارها از زبانهای مختلف شنده ایم که عدو شود سبب خیر اگر خدا خواهد. واقعا گمان میکنیم که هدف نجفی برای جلب توجه بیشتر ما به امام هادی (ع) بوده است؟

نتیجه ضعف سیستم امنیت فرهنگی همین است که این همه سوال بی جواب پیش روی ما قرار خواهد گرفت. حتی نمی توانیم حدس بزنیم که چرا امام هادی (ع)  مورد هتاکی قرار گرفته اند. حتی نمی دانیم که توهین به ایشان نه فقط توسط نجفی و نه در همین چند هفته پیش بلکه از چندی قبل و در شبکه های اجتماعی آغاز شده بود و بعضا رگه های آن را می شد مشاهده نمود.

همه نکات بیان شده تنها بررسی یک پدیده بود برای رسیدن به مقصودی مهمتر و آن هم ضعف های سیستم امنیت فرهنگی ما.

اخبار ویژه
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:۱۴
در انتظار بررسی: ۱
* نظر:
ارسال نظرات
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۱:۳۸ - ۱۷ خرداد ۱۳۹۱
۶
۴
به نظر میاد این اقای نویسنده هم مرید نجفی شده
پاسخ
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۳:۴۸ - ۱۷ خرداد ۱۳۹۱
۴
۴
اين چه استدلالي بود اولا؟ بيايم تمام آدم ها و بازيگران را زير نظر بگيريم. مگر ممكن است؟
دوما آنكه انگار اين نجفي براي نويسنده خيلي مهم است كه انقدر درباره شخصيت و پيشينه او حرف زده اند.
سوم ، گيريم بدانيم مي خواهد برضد امامان ترانه بخواند! مي خواهي چه كني بري و نصيحتش كني
چهارم و مهمتر اين انتصاب حرفتان به آقا (ارتداد) دروغ است. در لينك گذاشته شده هم هيچ مطلبي در تاييد حرفتان نيامده. مردم را فريب مي دهيد آنهم با نام آقا
پاسخ
سيصد
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۵:۴۱ - ۱۷ خرداد ۱۳۹۱
۵
۴
" آیا راه حل های شتاب زده مثل حکم ارتداد و تعیین جایزه نتیجه همین ضعف سیستم امنیت فرهنگی ما نیست؟ "
امثال شما ها بايد هم حكم يك مرجع شيعه رو شتابزده خطاب كنن و القا كنن كه صدور احكام الهي شتابزده و بدون تفكر ( متحجرانه ) است. واقعا متاسفم
پاسخ
مسعود
UNITED STATES
۲۰:۳۲ - ۱۷ خرداد ۱۳۹۱
۳
۴
من متوجه نشدم حالا به فرض که به قول شما این رفتارها زودتر رصد می شد. چه اقدامی می شد در برابرش انجام داد؟
پاسخ
مصطفی
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۷:۱۲ - ۱۸ خرداد ۱۳۹۱
۴
۳
آفرین به نویسنده این مقاله . مشکل ضعف سیستم امنیت فرهنگی ماست متاسفانه مدیران فرهنگی ما همیشگی عقب تر از زمان خود هستند و خودشون رو مشغول رفتن به جلسه مختلف حضور در همایش ها و دیگر مزخرفات می کنند و فرصت تفکر آینده نگری برنامه ریزی رو از دست میدند.
پاسخ
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۱:۵۷ - ۱۹ خرداد ۱۳۹۱
۳
۱
حرفهای شما منو یاد روشنفکربازیهای عماد افروغ راجع به قضیه گلشیفته انداخت : کانه گلشیفته مقصر نیست بلکه جامعه مقصر است !
برادر من درست است سیستم به اصطلاح امنیت فرهنگی مان مشکل دارد که واقعا دارد ولی سیستم امنیت فرهنگی که قصاص قبل از جنایت نمیتونسته بکنه!

چرا متوجه نیستید این آشغال ، جنایت کرده !! اونوقت شماها قصه میبافید سیستم امنیت فرهنگی و ....
پاسخ
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۲:۰۰ - ۱۹ خرداد ۱۳۹۱
۴
۱
راستی حرکت امام خمینی ره راجع به قضیه اوشین هم شتابزده بود ؟؟؟ یا امام نیز باید سیستم امنیت فرهنگی رو به جریان می انداخت

متاسفم از 598 بخاطر درج چنین نوشتاری!!
پاسخ
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۲:۰۹ - ۱۹ خرداد ۱۳۹۱
۳
۲
خواهشا بیخودی مراجع را در برابر ولایت فقیه قرار ندهید !!!

برداشت شما از سخنان آقا کاملا غلط است

در آن قضیه ، اشخاص خاطی در درون مملکت و در چارچوب قوه قضائیه بودند
اما الان این ملعون در حوزه نفوذ نظام اسلامی که نیست !
پاسخ
طلبه
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۰۲:۰۳ - ۲۰ خرداد ۱۳۹۱
۱
۲
سلام
دوستانی که مخالف نوشتن به نظر میاد اصلا متوجه منظور نویسنده نشدن. البته تقصیر هم ندارند چون ما عادت کردیم که در حین خواندن مطالب زود قضاوت کنیم و با دقت نمی خوانیم.
نکات مهمی در نوشته بود اگر درست خوانده میشد
پاسخ
ستایش
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۰۰:۱۴ - ۲۱ خرداد ۱۳۹۱
۲
۰
اقای طلبه شما که فهمیدی بیشتر توضیح بده...مانفهمیم
پاسخ
sajjad bahrini
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۰۷:۱۸ - ۲۱ خرداد ۱۳۹۱
۲
۰
سلام اينكه سيستم فرهنگي ما دچار مشكل است كه شكي در آن نيست ولي اينكه يكي امثال آقاي نويسنده بيايد و حكم ارتداد اين خبيث ملعون را به زير سوال ببرد خيلي مسخره هست.آخر شاهين نجفي خود دچار انحطاط هاي فكري و اخلاقيست حالا شما هرچه قدر ميخواهيد از ازو تمجيد كنيد.ببينيد دوست عزيز مشكل ما جايي ديگر هست.
هر چه بگندد نمكش ميزنند واي به روزي كه بگندد نمك
پاسخ
محسن
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۶:۱۰ - ۲۱ خرداد ۱۳۹۱
۲
۰
خاک بر سر ها از شما بعیده که میگید: حکم ارتداد = شتاب زدگی
پاسخ
مصطفی
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۰۰:۲۳ - ۲۳ خرداد ۱۳۹۱
۰
۰
ستایش جان تو اصولا چیزی نخای فهمید به خودت فشار نیاز
پاسخ
زهرا
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۸:۳۴ - ۲۶ خرداد ۱۳۹۱
۰
۰
بازم کشف دسیسه نمیخواین یک نگاه به دور و ورتون بندازین اگه اطمینان دارین امامها برای همه مقدس هستند از چی میترسین این به جای آدم کشتن برای مقدسین از زندگیشون درس بگیرین
پاسخ
جدیدترین اخبار پربازدید ها