کد خبر: ۵۷۰۱۵
زمان انتشار: ۱۳:۵۴     ۰۶ خرداد ۱۳۹۱
با شکست تلاش های آشکار و پنهان دولت مرکزی انگلیس برای حفظ اسکاتلند در محدوده تسلط خود و ورود فعالیت های استقلال طلبانه دولت محلی اسکاتلند به فاز عملی، موضوع تجزیه قلمرو استعماری انگلیس بیش از هر زمان دیگری جدی شده است.
با شکست تلاش های آشکار و پنهان دولت مرکزی انگلیس برای حفظ اسکاتلند در محدوده تسلط خود و ورود فعالیت های استقلال طلبانه دولت محلی اسکاتلند به فاز عملی، موضوع تجزیه قلمرو استعماری انگلیس بیش از هر زمان دیگری جدی شده است.

به گزارش «تابناک»، «آلکس سالموند»، رئیس حزب ملی و وزیر اول دولت محلی اسکاتلند، روز گذشته برنامه حزب و دولت خود برای استقلال از دولت مرکزی انگلیس را به طور رسمی آغاز کرد.
شبکه خبری «بی. بی. سی» با اعلام این خبر گزارش داد فعالیت های حزب ملی اسکاتلند، علاوه بر هدف جدایی کامل از لندن، شامل تلاش برای افزایش حداکثری اختیارات محلی نیز می شود.

بر این اساس، اگرچه طبق برنامه ریزی های قبلی قرار است همه پرسی استقلال اسکاتلند در سال 2014 انجام شود، اما سالموند خواستار اعمال تمهیداتی است که حتی در صورت عدم موفقیت همه پرسی در کسب حداکثر آرا برای استقلال کامل از انگلیس، دولت اسکاتلند عملاً مستقل و به صورت کاملاً خودمختار عمل کند.

این گزارش می افزاید در حال حاضر یکی از مهمترین نگرانی های دولت لندن، احتمال از دست دادن تسلطش بر نظام مالیاتی اسکاتلند است؛ زیرا در صورتی که در اسکاتلند نظام مالیاتی عادلانه تری نسبت به دولت مرکزی انگلیس حاکم شود، بسیاری از شرکت های تجاری برای استفاده از این مزیت، مرکز فعالیت های خود را به اسکاتلند تغییر خواهند داد.

در حال حاضر، دولت محلی اسکاتلند توانسته با رایگان نگه داشتن نظام خدمات بهداشتی و درمانی و همچنین ارائه تسهیلات فراوان به دانشجویان، رضایت عمومی را نسبت به خود جلب کند. همین امر نیز یکی دیگر از عوامل نگرانی انگلیس است؛ زیرا دولت مرکزی از اعمال شرایط مشابه در مناطق دیگر ناتوان است.

آلکس سالموند سال گذشته مبارزات انتخاباتی خود را با شعار استقلال از انگلیس آغاز کرد و توانست با کسب آرای مردمی برنامه های خود را در این جهت آغاز کند. به این ترتیب، اصولاً بعید به نظر می رسد همه پرسی استقلال به نتیجه ای جز موافقت عمومی مردم منجر شود.

با این حال، با توجه به شرایطی که به آن اشاره شد، حتی در صورت رخ ندادن این امر نیز جای نگرانی برای دولت مرکزی انگلیس باقی است؛ زیرا وجود شرایط مساعد زندگی در اسکاتلند، می تواند به شکل گیری تقاضاهایی مشابه در مناطقی مانند ولز و ایرلند منجر شود و لندن را با چالشی مضاعف روبرو کند.

در مجموع، به نظر می رسد پس از سه قرن، برای اولین بار زمزمه تجزیه «پادشاهی متحد» (United Kingdom) جدی شده و اختلافات بیش از آن است که دولت لندن بتواند با راه حل های موقتی بر آن سرپوش بگذارد.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:۱
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
ارسال نظرات
sharmandeh
UNITED STATES
۰۴:۴۹ - ۰۷ خرداد ۱۳۹۱
۰
۰
الحمد الله خدا کنه دست راست اسکاتلندی ها زیر سر ایالات متحده امریکا هم باشه
پاسخ
جدیدترین اخبار پربازدید ها