کد خبر: ۵۲۹۱۳۰
زمان انتشار: ۱۴:۵۴     ۰۱ شهريور ۱۴۰۲
رئیس بخش تحقیقات غلات گفت: علی رغم افزایش کیفیت گندم تولیدی طی ۲ دهه اخیر، استفاده از آرد بدون سبوس موجب کاهش کیفیت نان نانوایی‌ها می‌شود.

به گزارش پایگاه خبری 598، توحید نجفی رئیس بخش تحقیقات غلات این موسسه تحقیقات، از افزایش کیفیت گندم تولیدی طی ۲ دهه اخیر خبر داد و گفت: با وجود آنکه میزان پروتئین و گلوتن دو شاخصه مهم کیفیت گندم است، هم اکنون میزان گلوتن گندم تولید داخل نیز ۲۵ و ۳۰ درصد است.

او افزود: بخش تحقیقات غلات موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر پای ثابت تامین امنیت غذایی در کشور است، زیرا هسته اولیه بذر گندم و جو در این بخش تولید می‌شود.

نجفی ادامه داد: سالانه حداقل ۳۰۰ هزار تن بذر گندم و جو که در کشور تولید می‌شود، منشا اولیه‌اش در بخش تحقیقات غلات در کرج و مراکز تحقیقاتی در استان‌ها است که زیر نظر ما فعالیت می‌کنند.

رئیس بخش تحقیقات غلات موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر، تولید و معرفی هسته‌های اولیه بذر گندم، جو و تریتیکاله را از مهمترین وظایف بخش تحقیقات غلات از زیربخش‌های موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر اعلام کرد و گفت: اگر هسته اولیه بذر گندم و جو در این بخش به مشکل بخورد، سالانه باید به ارزش ۲۰۰ میلیون دلار بذر وارد کشور شود.

او اصلاح ارقام گندم و جو را از دیگر وظایف بخش تحقیقات غلات دانست و افزود: یکی از مهمترین وظایف ما تولید و معرفی ارقام گندم و جو متحمل به کم‌آبی به کشاورزان است. همچنین ما به دنبال بهره‌وری آب از طریق معرفی ارقام متحمل به کم‌آبی هستیم.

این مقام مسئول گفت: این بخش تحقیقات، کیفیت ارقام را بررسی می‌کند به طوری که ما هزاران ژنوتیپ، ژرم پلاسم و مخزن ژنی ارقام را بررسی و از میان آنها یکی، دو تا رقم که دارای کیفیت و ارزش غذایی بالایی هستند را معرفی می‌کنیم.

رئیس بخش تحقیقات غلات درباره کیفیت آرد گندم نانوایی‌ها نیز گفت: استفاده از آرد بدون سبوس موجب کاهش کیفیت نان نانوایی‌ها می‌شود.

منبع: باشگاه خبرنگاران
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها