به گزارش پایگاه 598، ایرنا به نقل از شبکه تی.آر.تی خبر، «سلیمان سویلو» در مصاحبه با خبرنگاران با اشاره به نجات ۲۶ هزار و ۳۲ نفر از زیر آوار زلزله افزود: یک میلیون و ۶۵۲ هزار نفر از زلزله زدگان در چادر اسکان یافته و ۲ میلیون و ۱۴۵ هزار نفر نیز با مساعدت دولت به شهرهای دیگر منتقل شدهاند.
وی از وقوع ۱۳ هزار و ۷۲۲ پس لرزه پس از زلزله شدید سه هفته پیش در جنوب ترکیه خبر داد و بیان کرد: تاکنون ۱۵ درصد از مناطق زلزله زده آوار برداری شده و روند آواربرداری و اسکان زلزله زدگان در شهرکهای کانتینری ادامه دارد.
سویلو همچنین از مهاجرت بیش از یک میلیون و ۲۸۲ هزار نفر از جمعیت زلزله زده جنوب ترکیه به سایر مناطق کشور خبر داد و اضافه کرد: دولت ترکیه با کسانی که درصدد تشویش اذهان عمومی اطلاعات نادرستی از مناطق زلزله زده منتشر کنند، برخورد می کند.
وی بیان کرد: دستگاه قضایی ترکیه تاکنون علیه ۶۱۳ کاربر شبکههای اجتماعی اقدام کرده که ۱۵۱ نفر از آنها بازداشت شدهاند.
وزیر کشور ترکیه اضافه کرد: تاکنون ۷۹۱ مظنون به کوتاهی در انجام وظیفه قانونی و اهمال در ساخت مسکن ایمن شناسایی شدهاند که ۲۴۹ نفر از آنها دستگیر شدهاند.
وی در ادامه به ارائه کمک های نقدی به زلزله زدگان اشاره و اضافه کرد: تاکنون به حدود ۲۶۰ هزار خانواده نیز هزینه جا به جایی و نقل مکان به استان دیگر ترکیه پرداخت شده است.
به گزارش ایرنا، زلزله ۷.۷ و ۷.۶ ریشتری ۶ فوریه ۲۰۲۳ ( ۱۷ بهمن ماه ۱۴۰۱) ترکیه و سوریه که جان ۴۵ هزار و ۸۹ نفر را در جنوب ترکیه گرفت، علاوه بر تلفات جانی زیاد، خسارتهای مالی سنگینی نیز بر پیکره اقتصاد در این دو کشور بر جای گذاشته است.
در جریان زلزله اخیر ترکیه، ۲۱۴ هزار و ۵۷۷ بنا و ساختمان با ۴۸۱ هزار واحد مسکونی و ۱۲۷ هزار محل کار و خدمات تخریب شده و یا به شدت آسیب دیده و دیگر قابل بهرهبرداری و سکونت نیست.
شبکه خبری تی.آر.تی ترکیه چند روز پیش اعلام کرد که در پی این زلزله، بیش از ۳.۳ میلیون نفر مجبور به کوچ و مهاجرت از محل زندگی خود به مکانی دیگر شدهاند.
این رسانه در گزارش خبری خود با اشاره به نقل مکان و جا به جایی بیش از چهار میلیون نفر از جمعیت مناطق جنوبی ترکیه به علت تبعات زلزله اعلام کرد: پس از این زلزله، ۸۰۰ هزار نفر از جمعیت ساکن در شهرها نیز به روستای اجدادی خود بازگشتهاند.
بنا به اعلام مدیر بانک جهانی، زلزله اخیر در ترکیه بیش از یک میلیون و ۲۵۰ هزار نفر از ساکنان ۱۱ استان ترکیه را بی خانمان کرده و یا به محل سکونت آنها خسارت وارد کرده است.
هر چند که خسارت دقیق این زلزله که از آن به عنوان «فاجعه قرن» یاد میشود، هنوز مشخص نشده؛ ولی برخی نهادهای اقتصادی برآوردهای خود را از میزان خسارت این زلزله اعلام کرده و گفته اند که اقتصاد ترکیه به سختی میتواند از زیر بار خسارت این رویداد کمر راست کند.